"Искам си нещата"

• 9 954
  • 262
  •   1
Отговори
# 30
  • Тра-ла-ла
Ако този льольо ще върне ли нещата, които ти си му подарявала?!

Запали свещ, че си се отървала от него. Пази Боже от такива недоразумения на природата...

# 31
Аз бих върнала всичко на такъв мизерник.

# 32
  • Шотландия
Скрит текст:
В този случай обаче, бих му ги върнала и срещу някакъв документ, да не стане ти да ги дадеш, а той да продължи да настоява, че не си !
Да, затова не желая да ги дам на роднините/приятелите му (както настоява), защото няма как да докажа, че реално съм ги върнала.

Бих намерила мои приятели, които да ги върнат по опис и срещу подпис на негови приятели,  по негов избор. Аз си избирам битките в живота и съдебна битка определено бих си спестила. След като връзката се е разпаднала,  няма какво да доказвам на този човек. Също не ми е работа да го възпитавам, то майка му не е успяла...

# 33
  • Пловдив
Колкото до съда - подарък не се връща, защото е твой, стига обаче да се установи наистина, че е подарък. Все пак смятам, че това за съда са празни заплахи, но на такъв идиот и аз бих му върнала всичко.
И това не е лоша идея - с опаковка и бележка, че са готови за следващата. Wink Не че това ще го засрами, де.

А всъщност - не че е оправдание, но е някакво обяснение - той има ли за какво да ти се сърди, да ти отмъщава... да го е яд на теб?

# 34
  • Сф
Той вица е за жени използвачки , но може да го обърнем за господина използвач-
Скрит текст:

А га яде кюфтета...

Тя яде кюфтета, аз плащах и когато започнах да я събличам, тя започна да се дърпа, защото разбра, че искам да я чукам.
А га яде кюфтета не мислеше за последствията                               

# 35
Пази боже!! Не съм очаквала, че има чак толкова дребнави хора. На мен ако някой ми каже, че трябва да му върна козметиката, която ми е подарил ще умра от смях (и сега доста се посмях), не на твой гръб разбира се.. Но просто ми е неприемливо.
Аз ако съм на твое място ще взема една кутия/кашон ще сложа всичко вътре и ще излея и козметиката отгоре и ще му ги връча лично. Ще му се посмея още малко и ще му тегля една майна! Е*ати човека 😳
Добре, че си се оттървала, не съжалявай!
Ако са ти ценни не му ги връщай, няма как да те съди за такива глупости! Адвокат няма да го вземе на сериозно.. Освен, ако не се обади на Жоро Игнатов от Съдебен Спор, че да му се посмее цяла България 😂

# 36
Вземи си друго гадже да ти подари един охранител, да те пази от бившия. Подаръци не се връщат, той нека си ги търси от съда, да му кажат и те, пък ти си живей живота през това време.

# 37
..
А всъщност - не че е оправдание, но е някакво обяснение - той има ли за какво да ти се сърди, да ти отмъщава... да го е яд на теб?
И аз това си помислих. Има нещо, което го кара да направи това и за което иска да мъсти. Не е изневяра, но все има някаква причина.
Чудя се какво би казал в съда: аз й дадох тоя чорапогащник само да го ползва, но сега си ми трябва да си го нося, така че да си ми го даде. Едва ли иска чак пък всичко - сигурно само скъпи неща, които не си губят от стойността от това, че са ползвани.
Пак да кажа - подарено не бих върнала, освен наистина старинните семейни бижута, но и нещо, което не ми е "сам" подарил, каквото и да означава това.

# 38
Имай предвид и това - ако му ги върнеш, на теб ще ти остане горчивия вкус, че някой те е унижил карайките да направиш това.
От друга страна той ще се зарадва. Тия тънки намеци, да му ги върнеш опаковани като подаръци и други такива - забрави, сарказмът не е за дребните душици. Той достойнство няма, че да го жегнеш с нещо ти.

Така че остава за теб горчилка, за него - хепи танц.
Което е неприемливо, нали? Значи - върни му един среден пръст.

# 39
Бих му върнала всичко, пред свидетели, най-добре негови приятели и срещу подпис.
Даже бих му сложила и един-два пакета презервативи, за когато е използвал с мен.
Ясно е, че в случая става дума за лаптоп и телефон, не са бельото, но бих му събрала всичко в един кашон, бельото и козметиката най-отгоре, че да трябва да рови, че да си намери лаптопа. И задължително пред негови приятели. Да му се посмеят и те.

# 40
  • София
Хаха, аз бих си поиграла да видя дали ще ме съди наистина. Защото тогава ще падне още голямо забавление.
Или ще му събера нещата в максимално използван вид - изхабен флакон козметика, празна бутилка парфюм, счупени обици, часовник с пукнат циферблат, блокиран телефон, "изпържен" лаптоп. И ще държа да му ги върна с приемопредавателен протокол и пред поемни лица, като ясно опиша всяка вещ по какъв повод МИ е била подарена и как аз съм я ползвала по предназначение и я връщам по негово настояване в реален вид след порзването, което съм осъществила максимално и нямам ангажимент да върна вещите в първоначалния вид, защото са били подарък/дарение, а не дадени под наем. И ще го накарам да подпише въпросния документ, за да го унижа максимално.
Сериозно ли и разни сувенири? Какви? Магнитчета и картички от екскурзии вероятно. Този е много жалък.

Виж, ако ставаше дума за апартамент, къща или кола, тогава щях самата аз да държа да ги върна. Но в случая става дума за дребнавост и нищо повече.
Задължително вдигни купон, че си се отървала от този.

# 41
Скрит текст:

Нямам обяснение за поведението му, не съм направила нищо,с което да го нараня по някакъв начин.
Имахме проблеми във връзката (не знам дали е най-подходящата дума в случая), произтичащи от това какво всъщност означава да си във връзка, трябва ли да се пие толкова алкохол, трябва ли другите да са на преден план и т.н. Изразявала съм лично мнение и затова преценихме, че няма да се получат нещата.

# 42
Нищо не му връщай.И съда ще отсъди в твоя полза.Подарък не се връща.Наша съседка беше подарила над 100 грама злато на снаха си,след като се разведоха заведе дело за златото.Съдът отсъди в полза на снахата.Подареното не се връща,независимо какво е и колко струва.

# 43
Аз, понеже мразя конфронтации, бих върнала всичко и ще блокирам всякакви канали,  чрез които това дребно човеченце би имало възможност да се свърже с мен.

# 44
  • Тра-ла-ла
За да бъде човек мухляк - причината е вътре в него. Т.е. не е нужно авторката да го е предизвикала.

Общи условия

Активация на акаунт