"Искам си нещата"

• 9 947
  • 262
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
А, то че е мухляк, спор няма. Далеч не всеки, дори тежко обиден, ще тръгне да си иска подаръците. Не се изключват взаимно двете - евентуална обида и яд и мухлящината.

# 46
Да бе,ще му връща.Да и върне изгубеното време и секса и тогава да му връща подаръците.

# 47
Така приключи първата ми дълга връзка. Аз бях малка, когато започна всичко, но с времето пораснах и осъзнах с какво "чудо" си имам работа. Човекът беше (вероятно и все още е) патлологичен ревнивец и с голяма склонност към психически тормоз. Усещах, че е на крачка и от физическия такъв. В крайна сметка инициирах раздяла, което очаквано се прие доста бурно и амбивалентно- в един момент горко плачеше с молба за прошка и обещания за промяна, в следващия отправяше заплахи за физическа саморазправа, посегателство над мои близки и накрая заплаха за самоубийство.
Та  този индивид доста демонстративно пожела да му върна всичко, което през годините съм получила от него, включително и албумите с общи снимки. Не са били някакви скъпи предмети. Постоянно ме причакваше пред моя дом и чакаше да събера всичко в торби и да му го върна. Аз, разбира се, това и направих, защото исках веднъж завинаги да се разкара от живота ми. Доста немъжко и низко. Предполагам, че с това е целял да ме засегне, унизи, нарани. Да ми покаже нагледно какво е правел за мен, да изобрази материално грижата си към мен. Видиш ли ти, изпуснала си златен мъж. Мисля, че това целят мъжете, които си искат обратно парцалките. Но освен съжаление и отвращение друго нищо не будят.

# 48
  • ☀️София / London🌂
Хайде ще разкажа , имам опит с подобно куку. Късаме и от нямане какво да каже и с какво да се заяде настоява да му върна всичко ! Кое всичко , питам аз, ние излизаме от 6-7 месеца само. Дребни подаръци да е имало. Взех готина кутия за подарък и сложих всички неща които съм получавала неависимо колко дребни , сложих дори билетите от 1вото кино на което ме заведе, общи снимки , една чаша и всичко на пръв поглед незначително,но все пак свързано с него. И му връщам прилежно опакована кутия и му желая искрено да е щастлив.
Искаш ли си якето? ( подарих му готино кожено яке за р.д) Не, за какво ми е на мен, взех го за да те зарадвам, носи си го със здраве ! Настоява да го взема, не мерси аз не съм дребнава като теб и си тръгвах !
Минават няколко дни и получавам пратка- якето накълцано на дребни парчета .
Не си заслужава да се разправяш с откачени хора, връщай му боклуците и да върви на майната си !

# 49
  • София
Приемо-предавателен протокол за използван крем за лице. Мизерник, това заслужава. И да се яви лично със свидетели. А ти му тряскаш кашона с вещи, да ровят и отмятат по списък. Само нерви да имаш и добри приятели, които да го счупят от кодош. Искай му наем, че неговте вещи са били на склад при теб.

# 50
хората не подаряват ли неща, които са склонни да не си искат обратно ? много е смешно.

# 51
  • София
Ами дребна душица е човекът, какво да го правиш. Попринцип не, не трябва да ги връщаш. Те затова са подаръци, не вещи под наем, не залог, не аванс. Но честно казано, на мен би ми било гнусно да задържа "подаръците" на такъв индивид. Бих ги махнала от живота си заедно с него и не бих погледнала назад.

# 52
Що да ги връща?
Я ти му метни един списък, по дни, по часове- почистване на общ дом, пране, готвене,- калкулирай и искай да ти плати в кеш. Ще откачи, хаха.
Това в кръга на шегата.

Иначе- върни му ги на мизерника, дребна душица.

# 53
аз сякаш бих ги изхвърлила по на сърце ми е , отколкото да ги върна Smiley

# 54
  • Сф
Скрит текст:
А всъщност - не че е оправдание, но е някакво обяснение - той има ли за какво да ти се сърди, да ти отмъщава... да го е яд на теб?

Нямам обяснение за поведението му, не съм направила нищо,с което да го нараня по някакъв начин.
Имахме проблеми във връзката (не знам дали е най-подходящата дума в случая), произтичащи от това какво всъщност означава да си във връзка, трябва ли да се пие толкова алкохол, трябва ли другите да са на преден план и т.н. Изразявала съм лично мнение и затова преценихме, че няма да се получат нещата.
О, пиянка, психопат! Един такъв, беше хванал гаджето си, което живееше у тях , че скитосва, и и беше изхвърлил всичкия багаж на кофите посред зима. Каквото и да е, тия хора не са в час! Дано не те тормози и без вещи.Върни му по-скъпите ти и то с някой твой якичък приятел , да му вземете страха и да спре да те тормози. Такива идиоти са шубета пред мъж, отварят се на жени само. За тоя случай мисля така е най- добре и ще забрави за теб.

# 55
между другото някои си ги искат, да почнат да ги подаряват на следващата, да ги види тази другата колко са жарш, а после се показват като тотална карикатури Smiley

# 56
Всичко това е от безпомощност и защото се чувства засегнат, обиден, наранен. Безсилието го кара да показва дълбоката си комплексираност. И действа на съвсем първично ниво да отмъщава като малко дете – дай си ми куклите, на си ти парцалите. Обикновено така правят слабаците, хората които се чувстват несигурни в себе си.
Никаква победа няма да получи като му върне нещата, напротив, ще разбере колко е дребнаво и на нея не ѝ пука за боклуците му. Казах ти, напълни всичко в една торба, обади му се да дойде да си ги вземе и като дойде ги пусни през прозореца или терасата. И чао-чао.

# 57
Той е пиел и не й е обръщал внимание, тя  му е правела забележки, тоест - не го е оценила. Значи за това мъсти, за да си закърпи егото.

# 58
Била си с комплексар. Честито. Върни му ги по ЕКОНТ и повече не се занимавай. Опит да привлече внимание. Много жалък.

# 59
  • София
Що да ги връща?
Я ти му метни един списък, по дни, по часове- почистване на общ дом, пране, готвене,- калкулирай и искай да ти плати в кеш. Ще откачи, хаха.
Това в кръга на шегата.

Иначе- върни му ги на мизерника, дребна душица.

Така, така. Много са ми интересни такива, които си мислят, че само те с нещо са допринесли в една връзка. Наистина точно това заслужават, един хубав списък, ама само ще му падне на нивото така. Колкото по-малко се занимава, толкова по-добре за нея.

Общи условия

Активация на акаунт