"Искам си нещата"

• 9 968
  • 262
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Редно е да му ги върнеш, щом си ги иска. Ако имаш достойство. Той определено няма Simple Smile. Задържането им означава, че си е "купил" услуги от теб, нали не искаш да си "купена'?
В същия момент, връщането означава, че това не са подаръци, а вещи, които той е благоволил да й даде да използва, но само докато е в леглото му... Грозна работа от където и да го гледаш...

# 16
Ако си ги иска, ще му върна всичко до конец.
Като е решил да се излага, дай му възможност.

# 17
Събирам всичко в един чувал и му ги връщам през терасата, прозореца. Каквото оцелее, оцелее. Simple Smile

# 18
Нищо не връщам. Така му помагам да схване елементарни неща, като какво означава подарък. Също и да си научи урока за следваща връзка.
Подаръци, особено големи, са означавали обещание. Неспазено такова. Следователно ги задържам като неустойка по договора.
Бих върнала годежен пръстен единствено, заради символиката.

# 19
  • Пловдив
Като прегледах списъка, сигурно зорът му е за по-скъпите неща - техниката, евентуално обиците...
Аз бих направила наистина пълен опис на всичко, с обувките и бельото, с изрично посочване, че ги връщам по негово искане, и ще искам подпис от него.

# 20
  • ☀️София / London🌂
Боже, опаковам всичко внимателно в кашон и му ги връщам, и картичка ще му напиша даже !
Да е щастлив с вещите си , то бива дребнавост ...
В този случай обаче, бих му ги върнала и срещу някакъв документ, да не стане ти да ги дадеш, а той да продължи да настоява, че не си !

# 21
  • Сф
Подаръци от сорта на: козметика, часовник, обеци, лаптоп, мобилен телефон, дрехи, чанта, обувки и сувенири....
Само, ако са луксозни вещи или имущество ще върна ,ако съм аз,за да си нямам разправии с очевиден боклук,  и пак зависи как е оформено документарно за имуществото специално, както някой спомена. Но тук не е такъв случая де. Никога не ми се е случвало подобно нещо- някой да си иска подаръците, то любовниците трябва да искат да им връщат парите за квартира Joy ., вечери и пътешествия.
Сигурно ще е интересно дело Simple Smile

# 22
Скрит текст:
В този случай обаче, бих му ги върнала и срещу някакъв документ, да не стане ти да ги дадеш, а той да продължи да настоява, че не си !
Да, затова не желая да ги дам на роднините/приятелите му (както настоява), защото няма как да докажа, че реално съм ги върнала.

# 23
Ще се изложи много повече и пред много повече хора ако тръгне да те съди.
Според мен нямаш какво да му връщаш, защото няма нищо негово у теб. Тия предмети, макар и купени от него са станали твои в момента на подаряването.
Да не ти ги е дал на лизинг, че ще му ги връщаш.
Можеш да ги върнеш, ако ти е унизително цялото нещо, ако искаш да ти се разкара от главата и т.н., но това със съда е блъф. Освен ако не каже, че си му ги откраднала не виждам кой съд ще постанови да се връщат доброволно подарени неща.

# 24
Аз не бих върнала подарък, нека ме съди за гащи и часовник, та ако ще да е Ролекс.

И пак не е ясно: какво е подарил, защото е искал, и какво - без да си иска? Да не би някои от нещата да ги е купил "за вкъщи" и жената просто ги е ползвала? Нямам предвид молив за очи, а неговия лаптоп, който й е дал, защото си е купил нов? Може да си го иска, защото си е негов. На баба му (графинята) семейните бижута от 15ти век, още от когато са живели в замъка във Франция? И тях може да си ги иска, защото трябва да останат в семейството.

Предисторията може да е от значение за съда, а и от морална гледна точка.

# 25
що за идиотщина, върни му и чорапите и гащите, адски комплексиран тоя, че и на съд ще те води да му върнеш сутиена си или крема за лице...

# 26
Това със съда е крайно несериозно и изобщо не трябва да се коментира.
Кой съд ще те осъди за невърнат подарък?

# 27
Скрит текст:
Аз не бих върнала подарък, нека ме съди.
И пак не е ясно: какво е подарил, защото е искал, и какво - без да си иска? Да не би някои от нещата да ги е купил "за вкъщи" и жената просто ги е ползвала? Нямам предвид молив за очи, а неговия лаптоп, който й е дал, защото си е купил нов? На баба му (графинята) семейните бижута от 15ти век, още от когато са живели в замъка във Франция?
Предисторията може да е от значение за съда.
Не сме живяли заедно. Обеците, лаптопа и другите подаръци са били чисто нови, "специално" за мен по повод празници. Поправям се - телефонът, който подари беше старият му (тъй като си купи нов).

# 28
Върнете ги,не си струва да събирате отрицателна енергия и да търпите кавги и разправии!И не съжалявайте за нищо,този човек е с толкова пресметлива и нищожна същност,че само сте спечелили от тази раздяла.Това,че си иска обратно толкова незначителни неща,като козметика и сувенири,говори колко неискрен и дребнав е,дори и по ценни да са какво от това!?Не са давани от сърце,а като капиталовложение!

# 29
Този пикльо да не е на 16 години, като такъв се държи. Върни всичко и даже му ги опаковай, като подъръци и му кажи, че са готови за следващата, хахахахахха.

Общи условия

Активация на акаунт