Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 18 В очакване на пролетта... :)

• 62 227
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Не съм се ориентирала към марка . Има твърде много и просто не знам . А не искам боя . Приятелка си взе на Елеа цвят розова сьомга ,но аз нямам много добри спомени от тази марка Grinning

Съветвам те да не ползваш продукти от тази марка. Вземи по-скъп и качествен продукт, който да ти свърши работа, и внимавай с този цвят сьомга, да не стане цикламено розово.

# 481
  • Някъде там
След неуспешни кичури и експерименти, приятелка която ходи на почивка в Гърция ми донесе боя на Корес в цвят 6.17.
Няма такава разкошна боя.
Цвят, блясък, покривност на бели коси.
Никакви поражения на косичката.
Много съм доволна.
От моята приятелка разбрах, че имат и профи серия боя за коса.

# 482
Има ли ги тук, Искрице?

# 483
  • София
Минавам само да кажа, че тези абсолютно не си заслужават (поне сивото де, другите цветни не съм пробвала) нямаше никакво премахване на жълтите оттенъци при мен или пък перлен оттенък.

# 484
Има ли ги тук, Искрице?

На Корес си поръчвам неща от гръцките аптеки. Бои за коса не съм взимала, но душ-гелоее, шампоани, балсами, кремове и пр. са по-евтини, отколкото в Ремедиум например, и предполагам, че и за боите ще е така.

# 485
  • на брега на морето
Нахлувам в темата с въпрос. Как поддържате косата си когато често се къпете/ плувате в морска вода? С какъв шампоан я миете след плаж, всеки ден шампоан, или някой път само с вода изплаквате след плаж? Какъв вид шампоан/марка. Като я мия с шампоан - L'Oréal elvive, за суха коса- пак имам чувството, че е " странна на пипане" някой път. Не се боядисвам, не се къносвам. С естествено тъмнокестенява коса съм, тук - там някой бял косъм, леко чуплива, на къса черта, здрава, нормална коса, по- скоро суха може би, не се омазнява веднага. Или може би често я мия? Не знам.

# 486
Не ми се е налагало да я мия всеки ден, лятото го правя през ден. Но ако трябва бих измивала с шампоан за нормална коса или за честа употреба.
Искрица, заинтригува ме сериозно с тази боя на Корес. Има ли откъде да се поръча?
Аз днес се боядисах с JOC 7.013. За първи път я използвам, очаквах по-различен цвят, но пак съм със същия. Използвах 9% оксидант ( за първи път от доста време, напоследък се придържах към 6%) и останах наистина доволна от покривността на белите коси. Иначе за втори път експериментирам с начина на боядисване: 10 минути корените и после още 20-25 минути за дължините. Наистина се получава равномерен цвят, без разлики. Използвах половин туба боя. После използвах това:

И това:

За лятото съм заредила минита на Лореал проф, използвам ги един път седмично. Много ми се иска да опитам някаква ламинираща вода , засега виждам само на Матрикс, има ли на някакви други марки?

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 22:41 от Хелия

# 487
Нахлувам в темата с въпрос. Как поддържате косата си когато често се къпете/ плувате в морска вода? С какъв шампоан я миете след плаж, всеки ден шампоан, или някой път само с вода изплаквате след плаж? Какъв вид шампоан/марка. Като я мия с шампоан - L'Oréal elvive, за суха коса- пак имам чувството, че е " странна на пипане" някой път. Не се боядисвам, не се къносвам. С естествено тъмнокестенява коса съм, тук - там някой бял косъм, леко чуплива, на къса черта, здрава, нормална коса, по- скоро суха може би, не се омазнява веднага. Или може би често я мия? Не знам.
Море, неморе.. винаги мия косата си всеки ден. Е, освен в случаите, в които няма да излизам и няма да се виждам с никого.
Обикновено използвам шампоани с по-меки измиващи свойства. В момента съм с Milk Shake  за обем.
На морето използвам Lorel Profesional Solei (не съм убедена за името - жълта опаковка търси и ще го познаеш).
✌✌✌

# 488
От фризьори - вместо шампоан - маска.

# 489
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, утре имам час при фризьор и се колебая как да се боядисам, искам нещо свежо и модерно, а нямам идея какво е модерно сега. Joy Също искам и да я скъся доста, понеже в тези жеги не се търпи, а и искам промяна. Харесах някои идеи в нета (за цвета конкретно), но не знам ще стане ли същият цвят на моята коса:
Скрит текст:
Колебая се между тези двете, като дължината ще е малко по-къса от първата

А това е моята коса в натуралния й вид (предимно я нося изправена):

# 490
Не я скъсявай ,тя като я третираш сега ,така или иначе ще иска месец след месец да махаш по малко ,направи първото ,смисъл корена да остане твой естествен не боядисан ,и вече надолу зависи колко руса искаш ,фризьорката ще ти предложи техники .

# 491
Първо боядисваш, после подстригваш, иначе ще се наложи да се подстрижеш два пъти. Аз бих го направила в един ден, защото обичам резките промени.

# 492
Понеже питаш, ще ти отговоря максимално честно и се надявам да не се засегнеш, защото не ми е това целта!!!

Косата ти не мисля, че е особено здрава (струва ми се, че е накъсана) и гъста, а и ми се струва, че косъмът ти в тънък. И в този ред на мисли смятам, че косата ти ще пострада доста от такова изрусяване/обезцветяване. Приготви се, че след подобна процедура ще имаш нужда пак от фризьор, който да ти вземе връхчетата... а може и повече.
Simple Smile

# 493
Дълга коса не е равно на хубава коса. Не се заяждам.

# 494
тази коса би ми харесала много повече, ако е с дължина над гърдите, но аз по принцип много рядко харесвам истински дълги коси
и леко завити крайчета - позволява, защото не е права като праз

Общи условия

Активация на акаунт