Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 18 В очакване на пролетта... :)

• 60 705
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Това да раэбираш от подтонове, тонове и цветпве не се свежда до ,, эдравейте, вие сте Эима". В постовете си по-горе обясних вече, че когато човек иска да е рус примерно, но не энае кой нюанс на русото, е важен фриэьорът. Той, ако раэбира от цветове, тонове и подтонове (според мен това е способност, която е условие да си добър фриэьор)- ще ти препоръча най-точния нюанс на русото. Не става дума тук эа эима, лято или есен и по това да определиш цвета, който ще се маже. Също представете си фриэьор, който ти прави ,,страхотен, модерен карамел", ама на теб ти отива пепелно русо и не ти пука модерен ли е карамелът, страст ли му е на фриэьора и т.н. А такива эа жалост-бол.

Не, няма да постна снимки от салоните, които беэ да искам рекламирах. :Д Эащото не искам да почвам дискусия эа тях, а и не ми е важно да се докаэвам на Пепина или друг, че са добри. Споменах и дадох многократно сигнал, че който живее в моята област и иска координати-ще дам на лично. И между другото салоните, които споменах, никъде не се хвалят с това, че работят с цветотипи и пр., хората просто си раэбират от работата и според мен това е эащото раэбират И от гореописаните неща, наред с техниките, които прилагат.

Колкото до моя тип- както в първия си ъон эа тоновете описах-съм със светла маслинова кожа(това дори не е много лесно да се раэпоэнае!), неутрален подтон, кафяво-эелени очи, преэ март-октомври имам естествен тен, косата ми естествена е интересен смес от топло кестеняво със элатисти и медни кичури от слънцето, такива отблясъци на самата коса. Эатова, както вече каэах, аэ и фриэьорката ми от единия салон, сме на мнение, че топли нюанси ще ми седят най-добре. Не се боядисвам в момента, эащото цветът ми е малко или много уникален и не искам да си го променям и да си горя хубавата коса. Тонирам понякога, не всяка година. Не бих си направила балеаж, эащото эа мен эдравата коса е по-красива от мултидименэионални цветове върху неэдрава коса. Обаче бих си иэсветлила косата до още по-медно кестеняво, само един или два тона по-светло, а това става и с нормална боя или дори тонер и по-висок оксидант.

Та есен ли съм или эима-това не е въпроса. Консултацията на клиента обхваща много повече по отношение на цветове, структура и текстура на косата, кожата, очите и като цяло себевъэприятието.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 13:48 от snowwhite12

# 676
Ох, момичета аз май ще режа, писна ми. И ще я отрежа много късо.
пречи ми, дразни ме.Нося я нон стоп вързана, то файда, че е толкова дълга. Плюс много искам да се видя с по-къса прическа.
Мис Каролин здравей,
като прочетох, че ще отрежеш много късо, си представих къса коса. Simple Smile А ти какво си имала предвид. Simple Smile Но, ако я носиш предимно на опашка, няма голям смисъл. А някои даже не си купуват и хубаво ластиче за опашките. Simple Smile
Режи смело. Щом дотам си се навила, значи до там. Като намалиш теглото, косата се вдига малко само заради това (дори без етажите). Малко етажност да ти направят в долната част само, да няма дебела черта, ще се вдигне още. И тогава ще я носиш пусната.

Да ти споделя, аз ходих скоро на фризьор, да експериментирам, аз ходя при непознати 'герои-фризьори', и така ми направи някак на неподходящо място,  линията от която започва етажността, че само ме дразни и мен, а мойта е далеч по-къса от твоята, и напоследък и аз все търся ластик, когато съм в къщи. Но въобще не страдам, ще порастне, а може да се скъси изтънената част и да си направя друга прическа.

# 677
Пепина, за мен това е късо.
Рязала съм толкова късно преди около 10 години. Идеята ми е да свикна да я нося пусната, но ще ми е трудно, защото вечно е на кокче. Просто дълго време съм в къщи, очертава се това да не се промени скоро, та все си ходя с "лайно" на главата. Иска ми се вече да я отрежа за да мога да я нося пусната без така да ми пречи. Трябва обаче задължително да е такава дължина, че да мога я вдигам на опашка.
Затова и се спрях на това. Аз максимум толкова съм склонна да отрежа, повече не, до ключицата някъде може би.
Много ще е голяма промяната, защото сега е почти до пъпа 😀
Та ще е шок, ама е решено.

# 678
  • на брега на морето
Аз съм на черта до брадичката в момента, малко под нея. Успявам да си хвана на опашка косата с онези ластички като пружинки. Аз пък много години бях с къса пикси прическа и сега реших да я пускам- до раменете някъде. Да видим до кога. Че от време на време ми се приисква да я режа, затова и съм на черта от няколко месеца. Grinning Но и в момента е добре, и така ми харесва.

# 679
Каква ел. четка за коса препоръчвате? Някоя конкретна на Бейбилис, Ровента или Филипс?
А полза има ли от йонизираща четка?

# 680
  • Някъде там
Аз съм на черта до брадичката в момента, малко под нея. Успявам да си хвана на опашка косата с онези ластички като пружинки. Аз пък много години бях с къса пикси прическа и сега реших да я пускам- до раменете някъде. Да видим до кога. Че от време на време ми се приисква да я режа, затова и съм на черта от няколко месеца. Grinning Но и в момента е добре, и така ми харесва.
Много харесвам пикситата, обожавам ги.
Аз в момента съм с коса почти до ключицата.

Най често я нося на ниско кокче, ето така.

Вързвам я с ластици инвисибобъл  SPRUNCHIE.
Ема, не я стрижи толкова много. В началото ще ти е леко, ще се харесваш много и после ще тъгуваш.Стрижи по малко на често и ще видиш до къде искаш да стигне дължината.
Аз съм от тези с резките промени (за боя, за подстригване) и  винаги има период в който съжалявам.

# 681
Доста резки промени съм имала. Винаги съжалявам, ама не мога да се сдържа, това съм си аз. Не мога да режа постепенно, наведнъж ще е. Имам още 3,4 дни да го реша окончателно.. Може ли снимка на твоята прическа?
То май също режеш смело и често?
Аз искам малко под ключица та все пак няма да е съвсем къса в никой случай.
Та така, аз все едно взимам жизненоважни решение 😀

# 682
Скрит текст:

Идеята е да я изправям рядко и да стои добре естествена и начупена, затова и етажите ще са леки, за да не стои на черта и като палатка, да ми захлупва лицето.

Ако има момичета с такава прическа, ще се радвам да кажат лесно ли се поддържа и как я оформяте.

До пролетта бях с такава прическа и реално не изискваше никакви по- особени грижи. Отрязах я, защото ми дразнеше на врата, но аз по принцип не съм свикнала да съм с по- дълга коса (това за мен си е башкА дълго Simple Smile ). Сега съм с каре дължина малко над плешките, с асиметричен бретон. Точно снощи си мислих, че пак ще я пускам и ще "гоня" визия, подобна на показаната на втората снимка.

Относно дискусията дали е необходимо фризьорът да разбира от цветотип, структура на косъма, форми на лице и т.н.- според мен е просто задължително. Неслучайно често се пише/ чуваме в ежедневието неща от типа "Той/ тя си остави ръцете", "Няма нищо общо с това, което му обясних/ показах", "На нищо не приличам, а платих ХХХ сума"... В много случаи, реално, човекът с ножицата и четката си е свършил работата спрямо показаната му визия по картинка, без да си е направил труда да обясни, че няма да ви отива въпросната прическа, цветовете не са "вашите", косъмът не е подходящ за търсената визия. Аз лично винаги се допитвам до човека, на когото съм се доверила, случвало се е да ме разубеди и да се обоснове защо, да предложи нещо ново. Тези, които са готови винаги да "угодят", без да коментират... някак хич не ме радват.

Четки- имам въртящата се на Ровента, доволна съм. Но не я ползвам много- много като цяло.

# 683
да, но понякога клиентът иска нещо, наумил си го, е, отива, не отива, няма значение. Има клиенти, които не искат съвети, искат да кажат колко сантиметра, с коя боя и т.н. Когато се посъветваш с фризьора кое ти отива и кое не, и се съгласиш е по-добре  и за него, и за теб.
Има и нещо друго, някои пък не отчитат модните тенденции и си искат едно и също като латерна. И в цветовете, и в подстрижките има мода, както и  в грима. Фризьорите получават от фирмата, с която работят и нови цветове в палитрата и те също искат да пробват новия цвят Simple Smile и го предлагат.
Някой беше писал - "да не ми предлага еди кой си цвят, че бил модерен", ето, клиентът си иска неговото.
Най-добре е да му дадеш пълна свобода, но си е риск, може би, ако си познавате фризьора и не ви е страх, тогава.
Аз, обикновено така правя, прежалвам се, казвам си, в момента изглежда неоформена косата ми, и най-лошия фризьор да се окаже, (аз ходя при непознати), пак ще е по-добре от сегашното положение.  И така му казвам, само ориентировачно някакви рамки, напр. дължина - дълга, къса или средна, прическа - равна, на етажи,  с бретон или без, симетрична или несиметрична), и за боядисване - колко тона по-тъмно или светло, балеаж/кичури/омбрета или др екстри. Оттам на сетне седя и чакам крайния резултат. Ако ме пита колко см да реже, казвам "не знам", той трябва да прецени, според индивидуалните ми особености, фигура, лице, цвят на кожа, всичко да гледа.
Писах горе, в момента страдам малко от това, че ми направиха изтъняване на косата на явно неподходяща височина спрямо цялата дължина и чувствам, че ме дразни да ходя с пусната коса и търся ластика. Така те дразни, ако си с къса коса и прорастне подстрижката и трябва да се прави пак. Но пък или ще я подстрижа по-късо, или ще издържа да порастне и после ще се изреже. Не е болка за умиране. Малко повече усилия ми създава да я оправям като излизам.

# 684
Е то клиенти има всякакви. Важно е преди да можеш да дадеш свобода, да си в състояние и ако те питат да кажеш какво точно ще отива на клиента или ако ти покажат снимка ти да я раэбереш ,,правилно", т.е. да эацепиш като фриэьор точно какво е направено, а не да ти покажат гроэде и ти да направиш манджа с гроэде... И ако се нуждаеш от консултация във форум от лаици (не фриэьори) какво русо ще ти отива и не си сигурен и фриэьорката ти не е могла да те насочи с иэчерпателна консултация спрямо кожата, косата и стила ти-не струва. :Д Най-малкото, което очаквам от един фриэьор, е да ме консултира на дълго и на широко преди да ме намаже с нещо или да ми подстриже и 1 см коса.

С дълга много гъста коса съм, чуплива е-може да е къдрава, но и небрежно чуплива, както и лесно да я иэправя с четка. Тоест мога да я нося всякак. Първият въпрос, който фр.  ми эададе като отидох, е ,,как я носиш и как предпочиташ да е в по-голямата част от времето". Това беше наистина ключов момент эа мен, эащото аэ мраэя много и ммого къси етажи и типичните прически, които правят на чупливи и кудрави коси, но и не искам да иэглеждам като девица от средновековието или био активистка :Д Та решението беше много леко доэирани етажи, никога да не превишават определена височина, отэад почти беэ, само отпред и то не като рамка на лицето, а по-дълги. Имам периоди, в които каэвам да не ги пипа дори теэи минимални етажи, а само да направи рамката на косата, имам периоди, ввкоито эасилвам, ама само отпред.По тоэи начин отговорът ми на въпроса ,,как я носиш"-предимно чуплива, небрежна, рядко много къдрава, понякога иэправена/обработена, често вдигната/с прическа и паднали кичури отпред е напълно и винаги удовлетворен и иэпълнен. Но явно аэ съм и от клиентите, които не променят виэията си с удоволствие и не експериментират с късо, далечни цветове и подобни.

# 685
  • волно калдъръмче
Случвало се е да седна на фризьорския стол с ужасно дълга и красива коса, да си кажа прави каквото искаш и да стана средна дължина с форма лале или с късо каре с гол врат. Харесвала съм се.

Веднъж така се нагласих в един прехвален салон. Според фризьорката бретон тип метла, продължаващ зад слепоочията, бил много модерен, отварял лицето и много ми отивал. Това взе да разправя, след като вече се беше @ср@л@.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 15:02 от Вяра

# 686
Вижте сега, вие явно попадате на добри и заинтересовани фризьори, които наистина имат отношение.
Аз съм в провинцията и тук никой не ме пита как я нося, никой не ми дава съвети как би ми отивали или да ми каже как да се грижа за моя тип коса. Подстригва се по един и същи начин. Или на равна черта или на триъгълник,каре късо и това е. Плавни и хубаво преляти етажи много рядко да ти направят и то само преселени.
Сядам и се пита "Какво ще правим". И това е.
От години мечтая да ида на наистина опитен фризьор, разбиращ от горепосочените работи, които коментирахме. Ама не... Не смея да ходя много по прехвалените салони също така.
Та не знам, тука са доста пишман.
А аз си ходя със снимките. Тук имаме една с единствена, която е повече в час с тенденциите, добра коколистка е и също така подстригва добре.
Другите са старата школа.
Щом една ми казва" на колежката 1 година й избива червеното, ние мажем черно върху него за да се наслои"(и това са 2 фризьорски  с над 10 години стаж, толкова ли не знаят за неутрализиране на червено, за различни тонове, не знам просто.
Затова много се притеснявам дали ще ме разберат като им покажа снимка, или ще ми накълца пак етажи, стърчащи, които после да ми изпадат от опашката.
Та така, не попадам на точните хора.

# 687
Каролин,
това със снимката също не е 100% решение.
Аз веднъж носих 5-6 снимки, за да илюстрирам какво искам, като си мислех, че от повече снимки, по-добре. По едно време усещам, че ми прявят някак странно прическата, а фризьорката се взираше в една от снимките на всяко рязане... т.е. тя си беше избрала една от тях и я правеше нея конкретно, пък се оказа, че има някои различия в техниката, т.е. аз съм избрала различни прически, като си мислех, че е една и съща.
Но пък друг път, ми се получи със много снимки, разбраха какво искам и накрая не бях точно копие на  никоя от снимките, но беше сполучливо, и се харесах.

Хората са различни и харесват различни неща и оттам идва трудността. А фризьорът трябва да приложи и някакъв модерен елемент на прическата, защото те трябва да движат модата и да оформят вкус. Трябва да има нещо ново. Някоя прическа да нашуми и хората започват да си я правят масово.

Една моя фризьорка си направи косата в светло русо с леко розово-лилав оттенък. Въобще не е по нейния цветотип,  но е различна, и някой в салона може  иска такава коса.

# 688
Една моя фризьорка си направи косата в светло русо с леко розово-лилав оттенък. Въобще не е по нейния цветотип,  но е различна, и някой в салона може  иска такава коса.

Миналото лято (ако не се лъжа) си бях навила на пръста да си правя косата бяло- сива, с леко розовеещ или лилав оттенък. Ама много исках! Добре, че фризьорът ми ме отказа! Наистина стои добре и много ефектно, но на много малко хора наистина им отива.

# 689
Вчера си смених прическата и съжалявам....
От дълга коса на черта станах с средна дължина на степени. Но въобще не се харесвам. Приличам на лелка с тези степени....
Не знам какво да правя. Вариантите са или да я нося така и да я режа малко по малко докато не стане пак равна, или да режа едно равно каре и така .....
Уфф, яд ме е!

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 14:01 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт