В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 136
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Аз нещо не мога да разбера с изместването на термина, Аг ли ви го измества или поради големината на бебето отговаря на термин еди кой си. Предния път на прегледа бебчо отговаряше според големината 29.09, а по-предния на 2.10. В досието ми си пише първи ден от последна менструация , изчислява се от месеца на забременянане се вадят 3 месеца, а на датата се прибавят +7дни. Така са ни учили нас по акушерство и гинекология, така пише и в досието ми 4.10 термин.

# 421
  • au bout du monde
Само при ФМ може да се промени, а не на всеки ехограф, които използват АГ.

# 422
При мен не е точен, защото съм забременяла при късна овулация. Бях при нея точно преди да забременея на профилактика и затова имаме предполагаеми дати, когато е станало. Та по тази логика, моят термин не е точен още от самото начало

# 423
А ако на втората фм пак показва различен термин, пак ли се измества? Терминът е ориентировъчна дата, около тази дата е предполагаемото раждане. За мен предполагаемия термин не се променя. Точен термин няма,  никой или много малко от жените знаят кога точно е станало оплождането.

# 424
Здравейте момичета Simple Smile

Днес мина и моят преглед 12г.с, не бях ходила на преглед от 04.03 и аз както и повечето от вас имах притеснения дали всичко е наред с бебето, тъй като и аз нямам гадене и повръщане (което си е супер де Simple Smile )

Всичко е наред, отговаря си на седмицата, не спря да мърда и да маха с ръчички.

Притесняват ме малко резултатите за Даун от БХС и прегледа на ехограф 1:2570 Sad Доктора каза ,че всико е наред и няма място за притеснение.

# 425
  • au bout du monde
А ако на втората фм пак показва различен термин, пак ли се измества? Терминът е ориентировъчна дата, около тази дата е предполагаемото раждане. За мен предполагаемия термин не се променя. Точен термин няма,  никой или много малко от жените знаят кога точно е станало оплождането.
Гледа се само първата. Поне при мен беше така. Повече не са я променяли.
В началото беше 26 юли, после стана 22 юли, а родих на 6 юли😆

И моят термин се промени на 29 Септември. Колкото по-рано по-добре.

# 426
sss2611 имам същия планер, подарък от приятелка. Преди няколко дни получих СМС от Еконт, че съм получила пратка. Оказа се, че най-добрата ми приятелка от София ми е изпратила подарък-изненада. Много ме трогна, а планерът е уникален. Тези дни ще почна да го попълвам.

Боби ние сме тук винаги за виртуална подкрепа! 💜

Ох, аз пък не спирам да ви чета, но нищо не пиша, т.като още ми е притеснено. Спрях утрогестана, кафеникавото зацапване вече уж спря. Но докато не ми кажат на прегледа (утре), че всичко е наред, ще си го мисля..... така че стискайте ми палци 🙏🏼 Нямам търпение да видя бебчо колко е пораснал и да чуя, че наистина всичко е по план.
Аз също напоследък съм под лек стрес и много се притеснявам това да не се отразява на бебето.
Отделно наистина хормоните ми играят хоро. Ужасно съм нервна, викам, крещя, всички ме дразнят, плача често, избухвам. Нямам желание да излизам и да ходя някъде. Искам да си стоя вкъщи сама, в следващия момент ми е тъжно, че съм сама..... и вкъщи. Абе, луда работа 🤦🏼♀

Утре вече трябва да се запиша на ЖК. За първи път ще посетя дадената АГ. До днес вкл. съм с болничен, а не знам от утре какво ще се случва. Ще ми дадат ли без проблем... ще ме пращат ли в болницата?! От работа знаят, че (да чукна на дърво) няма да се връщам, съответно очакват още утре да си занеса болничния. А ако не ми дадат?! Не мога да си представя, че след 1 месец вкъщи, с постоянно желание за сън, с тези нерви, с този вирус и тн, ще се върна на работа 🤦🏼♀

# 427
Карди, няма как с това зацапване да не ти дадат,може да се наложи да влезнеш ден два в болница,ама по-добре да си ти дадат това се води ,,заплашваш аборт" мен като отидох с дърпане в корема бях 9 седмица и док ми предложи да влезна за болничен ма аз му казах,че съм безделник и нв ми трябва😂😂😂

# 428
Cardy, не се притеснявай за настроенията. Това отминава след първите месеци и като се наместят хормоните. Болничен по принцип дават без проблем, така че не се притеснявай и за това. Аз също съм изнервена, имам си моите страхове и на моменти избиват. Най-ме е яд, че все на баткото се карам, ама то на него все има за какво. Я някоя тройка, я не се е изкъпал, я нещо друго-тийнеджър, какво да се прави. Та освен, че ми е лошо, се чувствам и лоша майка 😂 Спомням си с малката, че след шестия месец се успокоих и като настана едно спане, три месеца само сън 😂 Взех си предварително за нощното кърмене. Така че не го мисле, всичко ще е наред. Повтаря си, че е от хормоните и с хумор изгони лошото настроение и желанието за викане 😊

# 429
Дано!
Утре се надявам на един позитивен преглед. 🙏🏼
Дядото (моя баща) утре(вече днес, де 31.03) е рожденник и ще му правим парти изненада, ще празнуваме вечерта, надявам се с настроение!
Абе, както се казва дано утре всичко е.....шест точки! 🙏🏼

# 430
Еха, колко сте изписали само за един ден.
Боби, съжалявам искрено, че ти се налага да преминаваш през това. Напълно съм съгласна с мненията на всички, че си взела вярното решение, не се съмнявай, изобщо. Както моята свекърва обича да казва: "и това ще мине", което доста ме дразнеше да си призная отначало, щото понякога си в ситуация дето хич не ти е ясно как точно ще мине, ама с времето си дадох сметка, че е много права.

# 431
CardyR, стискам палци за прегледа, а на татко ти желая да е здрав и да има страхотен празник днес. За болничния директно си сажи на доктора, че работата ти е натоварваща и те е страх от нови зацапвания. Не мисля, че ще имаш проблем.
Kikiii, не се тревожи, все пак те гледат и на ехограф освен кръвните изследвания (които са по-скоро статистика) и щяха да преценят, ако има нещо притеснително да те пратят на още прегледи. Щом не са, няма какво да го мислиш.

Колкото до моята ситуация, вече съм убедена, че съм взела най-правилното решение за мен и бебето. Той днес ми писа първо сутринта - да му кажа клиентските номера за сметките, после по обяд кога съм щяла да му върна ключа (от квартирата, която аз осигурих, ама нищо, де) и едва по някое време привечер се сети да ме уведоми, че нямало да има нищо против да го държа в течение на бременността. Пак хубаво, че се сети, че съм бременна :/

# 432
Добро утро, момичета! Гледам, че някои от вас за дали отзив за коментари към 4 сутринта 😊 Явно доста от нас не сме спали добре. Аз тази вечер за първи път не можах, може би защото знаех, че трябва да стана рано, за да ида на изследвания. Вчера, когато док ме записа на ЖК, ми пусна изследвания. Стандартните-хи, васерман, влагалище секрет, кръв и урина. В Селена ми взеха 2 лв за всичко. Взимат 4 канюли (мисля, че беше) кръв. Аз съм добре, не ми прилоша, само ме боли глава от ранното ставане 😊 За БХС вчера писах, че е 77 лв, днес допълвам, че след като мине прегледа пак се взима кръв,та ги смятате 80лв тотал. Слънчев и хубав ден на всички.

# 433
Добро утро,момичета! В този слънчев ден ви белъая много положителни емоции и аз не спах много едно,че днес съм на преглед а ММ в 6;30 стана по-рано днес за работа и тамън съм се унесла сетил се,че вече трябва да ми е излезнало бхс и ме събуди да ме пита (а то не е днес е краен срок за 10 работни),та така
На всички на преглед мисля,че и Ели,ттябва днес да е при Вецев,стискам много палци и желая много късмет 🍀🍀🍀🍀 и аз съм днес ма чак от 15;30

# 434
  • омъжена
Добро утро. Аз се Буда още от 7-8седм. Всяка вечер и днес малката да спя при нея ,че я било страх и аз само се пазя да не ме ритне.сега съм с адцки главоболие ходих за кръв да ми вземат едвам напълни една проверка с много трудно вени съм. И ми стана лошо не ми става принципно но май от бременността. Аз също излезнаха вчера болничен  нали съм фиктивно чакам да дойдат да го дам и така.

Общи условия

Активация на акаунт