Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 609
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 155
Грозна работа. Алчна за добрия живот тинейджърка разбива живота на цялото си семейство. Цццц.

При това семейство обаче кв.метри не са били основният проблем, а че двама съпрузи на възраст с 4 деца разчитат изцяло на помощи, включително и за жилище, както и на нестабилни доходи от мъжа. Някакси, твърде много е. Колкото и да си над нещата един базов минимум трябва да можеш да осигуриш на децата си.

В мини къща не бих живяла., а нека съм уж минималист.

Аз бих. Не за дълго, може би едно лято. Ей така - детокс от имането на неща.

И моите деца искат да купим трейлър, да обикаляме заедно Америка и да спим в гората. Кой каквото си няма.

И на мен. Някой ден.

# 1 156
В кемпер за лятото не е живеене в мини къща. За обиколка на Америка бих, но не и за живеене.
Представям си четирима петима ( с големи деца и поне един домашен Любимец) как ще живеят нагъсто..
 Прекалено държим да имаме пространство и за интроверт ще в мъчение да не мога да се усамотя и почивам сама.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 20:38 от Анонимен

# 1 157
  • France
О, сещам се за онази история. Там проблемът въобще не беше в квадратните метри,  а в мъжа.

# 1 158
  • Пловдив
Аз нееднократно съм казвала, че живеем в стандартен апартамент от 100 квадрата с две спални и 3-те момчета са в една спалня. Да, в по-голямата спалня,  а ние с баща им сме в по-малката - предназначена за детска. Така сме преценили, живеят в една стая.

Имаме и котарак.

# 1 159
В кемпер за лятото не е живеене в мини къща. За обиколка на Америка бих, но не и за живеене.
Представям си четирима петима ( с големи деца и поне един домашен Любимец) как ще живеят нагъсто..
 Прекалено държим да имаме пространство и за интроверт ще в мъчение да не мога да се усамотя и почивам сама.
Уж и аз съм интроверт, пък обожавам да съм на малки пространства. Някакси те кара да не си стоиш вкъщи, с да търсиш личното пространство на вън, ако може и сред природата.

Тези, които живеят на малко пространство в Америка го правят за няколко години и за да спестят пари, много пари.

Кемпера е приключение. Одобено за деца или тинейджъри. За някои е и лайфстайл. Гледай земя на номади. Аз лично съм поучвала как да се префасонира училищен автобус, за да има и баня на място. Виж от това просто не мога да се лиша каквото ще да става.

Има и други начини да си близо до природата и да излезеш от залежаването на дивана и пред телевизора вкъщи. Ако отидеш в Монголия можеш да прекараш една седмица в юрта. Много отваря очите за това какво е благодарност. В Бутан можеш да прекараш една или две седмици на село със семейство. Нашите села са луксозни в сравнение с техните.

# 1 160
  • Paris, France
Аз нееднократно съм казвала, че живеем в стандартен апартамент от 100 квадрата с две спални и 3-те момчета са в една спалня.

Нормално. Всичките са момчета. Могат и голи да ходят из стаята ако има място, де. ММ редовно се навирал при големите си братя. Не е бил настанен при тях само защото нямало.място.

За Бутан и Монголия не ща и да чуя.

Илон Мъск се настанил в 40 квадратно мобилно жилище, вероятно като реклама.

https://www.capital.fr/entreprises-marches/la-nouvelle-maison-de … t-que-40m-1407714

И аз обожавам малки пространства, но без деца 🥳.

# 1 161
Прави си реклама на колите.   

Скрит текст:
Нали в Китай от началото на годината направиха силна антикампания на тесла (поканиха го да отвори завод там с обещание за пазар, направиха бързо бързо китайски вариант на колите му и сега се опитват да блокират продажбите като се правят лоши обратни връзки от клиенти и да го принудят да напусне един от най-големите пазари.

Най-големият проблем при tiny houses е, че е трудно сам да си ги преместваш, нищо, че са на ремарке. Твърде тежки са дори и за джип.

# 1 162
  • Пловдив
А теслата си е бая боклук. Няма какво да се лъжем.

# 1 163
Това от личен опит ли?

# 1 164
  • Пловдив
Това от личен опит ли?
Не, не бих метнала такива пари.  Чета ревюта.

# 1 165
Това от личен опит ли?
Не, не бих метнала такива пари.  Чета ревюта.
Е, ако си карала или поне си се возила, разбирам да дадеш мнение. Само от ревюта е несериозно, особено за хора, които имат experience.Smiley

# 1 166
  • Пловдив
А, за возене съм се возила, това да.

# 1 167
  • Paris, France
А теслата си е боклук.

Пълна теслА, викаш. Е, нали вози! Даже и прословутата мобилна къща можела да влачи. Какво повече да искаме?

# 1 168
  • Пловдив
Ем, например аз искам тесла за семейства, не пичеловка, а за семейства. Ван за 7 души. Искам ясна програма за утилизиране на батериите. Искам сервизни центрове айде да не е в Бг, ама поне на Балканите.

# 1 169
Невена, харесвам те много, ама понякога се изказваш твърде категорично за неща, които не си преживяла от първо лице. Аз съм делила стая с брат, 2 години по-голям от мен, изнесе се, като завърши гимназия, отдавна бяхме и двамата в пубертета. Не ни кефеше много, ама това беше положението. Не умряхме, не се намразихме и не мисля, че нещо невероятно се деформирахме.

Сама пишеш, че не те е кефело. Не е честно с мъжа ми да сме имали собствени стаи, а да наврем големите ни деца в обща. Всичките съученици на децата ни, без двама или трима, в гимназията имаха собствени стаи.

Липсата на собствена стая в гимназията се отразява зле на социалните контакти и самочувствието. Дъщеря ми покани няколко пъти момиче за уикенда, но момичето и обясни, че не може да я приеме в дома си, тъй като дели стая със сестра си. С това приятелството им приключи.

В прогимназията синът играеше футбол с момче, което делеше стая с още 3ма братя. Дъщеря ми ми обясни, че у тях е като в затвор. Тъкмо да свиквали. Това пред самото момче. Обяснявах и, че възможностите на хората са различни, че мене вежливо да говори така пред него. Нъц. Всички момичета му говорели така. Майка му и баща му били тъпи, не знаели какво е презерватив.

Децата са много жестоки с различните

Децата са жестоки, така е, но до един момент. На каква възраст дъщеря ви е направила това изказване? След 14-15 вече е белег на лошо възпитание.

Общи условия

Активация на акаунт