Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 590
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 170
Брат ми има Тесла примерно, но имат и две семейни коли, да пренасят семейството, и миниван/ джип за пренасяне и пътувания.
Не е нашето, мм не би дал толкова пари за електрическа кола, но ние не живеем вече в Европа и горивата ни са евтини.

Да поразсъждаваме тогава какви са нагласите на повечето хора да имат две или повече деца? Имайки предвид, че цивилизационно половината семейства в западният свят има по едно и не желае повече!

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 20:07 от Анонимен

# 1 171
Вече 79 страници се изнизаха в обяснения Simple Smile Искаме, можем, имаме - това е. Simple Smile

# 1 172
  • Варна
Да поразсъждаваме тогава какви са нагласите на повечето хора да имат две или повече деца? Имайки предвид, че цивилизационно половината семейства в западният свят има по едно и не желае повече!

Ще ме прощаваш, ако не съм те разбрала правилно, но - дали цивилизованата или егоистична е тази половина.. спорът е сериозен. И се надига точно в тези общества, дето се имат за цивилизовани.

# 1 173
  • Paris, France
Скрит текст:
Невена, харесвам те много, ама понякога се изказваш твърде категорично за неща, които не си преживяла от първо лице. Аз съм делила стая с брат, 2 години по-голям от мен, изнесе се, като завърши гимназия, отдавна бяхме и двамата в пубертета. Не ни кефеше много, ама това беше положението. Не умряхме, не се намразихме и не мисля, че нещо невероятно се деформирахме.

Сама пишеш, че не те е кефело. Не е честно с мъжа ми да сме имали собствени стаи, а да наврем големите ни деца в обща. Всичките съученици на децата ни, без двама или трима, в гимназията имаха собствени стаи.

Липсата на собствена стая в гимназията се отразява зле на социалните контакти и самочувствието. Дъщеря ми покани няколко пъти момиче за уикенда, но момичето и обясни, че не може да я приеме в дома си, тъй като дели стая със сестра си. С това приятелството им приключи.

В прогимназията синът играеше футбол с момче, което делеше стая с още 3ма братя. Дъщеря ми ми обясни, че у тях е като в затвор. Тъкмо да свиквали. Това пред самото момче. Обяснявах и, че възможностите на хората са различни, че мене вежливо да говори така пред него. Нъц. Всички момичета му говорели така. Майка му и баща му били тъпи, не знаели какво е презерватив.

Децата са много жестоки с различните

Децата са жестоки, така е, но до един момент. На каква възраст дъщеря ви е направила това изказване? След 14-15 вече е белег на лошо възпитание.

Около 8-9г за момчето беше, на 15-16г за приятелката. Трудно е да възпитаваш, когато всичките и съученички правят същото и родителите им нищо не казват, че даже и сами казват същото, хилейки се. Не искам да ставам смешна с празни съвети и да възпитавам в действия, които очевадно не са ценност. Всяко общество си има норми. При момчетата не е точно така. От устата на сина ми таквиз работи не съм чувала, а ги възпитаваме еднакво, та не ще да е само възпитание.

Имащите едно в западния свят може изобщо да не са искали дете, но да го имат заради натиск от родители, за да задържат партньор, след случайно забременяване, защото не приемат аборт. Може и да са искали повече деца, но да са преценили, че нямат ресурси, партньорът им да не е искал, да не се е получило. За моите нагласи вече писах. Едно дете, две при добри възможности и много баби и толкоз. А който иска, да си ражда и гледа и по 10, да няма деца, както иска, не ми пречи.

# 1 174
  • Пловдив
Брат ми има Тесла примерно, но имат и две семейни коли, да пренасят семейството, и миниван/ джип за пренасяне и пътувания.
Не е нашето, мм не би дал толкова пари за електрическа кола, но ние не живеем вече в Европа и горивата ни са евтини.
Извинявай, ама да поддържам 4 коли заради гъзарията да имам тесла... не е за мен. Абсолютно неудобна.

# 1 175
Янтра, има си възможности, използва ги както прецени.

По темата.

Около мен има познати и приятели, които идват от семейства от по 3-7 деца.

Повечето имат по едно ( от 6 братя и сестри в едното семейство само две имат по едно, а в другите от 7 деца само две отново имат по едно, а другите към 40 годишни не искат никакви деца).
Само тези, които са били сами деца или са били 2 имат по две деца. Говоря за наблюдения над малък брой семейства - около 20ина.
Интересен феномен.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 20:07 от Анонимен

# 1 176
  • Paris, France
Около мен има познати и приятели, които идват от семейства от по 3-7 деца.

Повечето имат по едно ( от 6 братя и сестри в едното семейство само две имат по едно, а в другите от 7 деца само две отново имат по едно, а другите към 40 годишни не искат никакви деца).
Само тези, които са били сами деца или са били 2 имат по две деца. Говоря за наблюдения над малък брой семейства - около 20ина.
Интересен феномен.

В многодетните семейства няма силен родителски натиск за женене и имане на деца. Не е като в еднодетните с две панелки, където ако златното яйце няма деца, то панелките ще се зяносат 😇.

Баба ми и дядо ми имали едно дете и никой не ги натискал за второ, защото братята и сестрите им и те имали по едно, а майките им не са били живи. Баба ми, обаче почнала да плямпа за бракове и дете още когато майка била на 25 или 26г. На мене ми говореха за красотата на семейството и детето, което осмисля живота още от гимназията. Представи си 2 баби и майка какви чудеса вършат 🥳. Е, майка беше по-млада и знаеше в каква реалност живея, ама бабиерите не. Баба ми не разбираше защо не мога да родя едно дете, да и го пратя (все едно е колет) и да си го прибера за първи клас, на 7г, отгледано. Еми в Англия се тръгва на 5г, не на 7г. А бащата дали ще иска. Че защо да го питам? То гледането на дете било женска работа 🤐. Не съм женена - no problemo, съседите няма да видят акта за раждане 🤩. Нямаме пари - че какви пари, ей тука с дядо ти, той работи, една детегледачка сутрин, с майка ти пращайте по нещичко, ако искате и готово.

Добра приятелка са 6 деца. Братята и имат по 3-4 деца, но тя има едно, а сестрите и нямат. Тя родила на 18г и родителите и гледаха дъщеря и до 14 годишна.

Многодетните семейства тук или са много богати или са бедни. Богатите жени нямат резон да се женят и да раждат много деца, а на бедните им се живее и не щат да гледат деца. Затова и нямат.

# 1 177
Невена, точно. Доста добро наблюдение, което потвърждава и моите наблюдения.
Младите все повече залагат на виртуални връзки и социализация, и не се женят и раждат деца. В Япония това е много разпространен тренд.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 21:02 от Анонимен

# 1 178
  • Пловдив
Аз написах, цитирам : "Извинявай, ама да поддържам 4 коли заради гъзарията да имам тесла... не е за мен." НЕ Е ЗА МЕН. Теслата е адски неудобна в български условия.

# 1 179
  • Paris, France
Скрит текст:
Весе, то си личи кой е неспокоен и скача на постове!;) Хвалене е когато пишеш неверни неща. Пишете и вие за вас си и семействата си. Нали е затова форума?!
Заминали сме като млади хора сами в чужбина и сме почнали от нулата. Горди сме с постигнатото. Ако имаш проблем с постовете ми, прескачай или ме докладвай.

Невена, точно. Доста добро наблюдение, което потвърждава и моите наблюдения.
Младите все повече залагат на виртуални връзки и социализация, и не се женят и раждат деца. В Япония това е много разпространен тренд.

И как се разбира кое е вярно от твоите писаници. Брат ти ли познаваме, твоята къща ли сме виждали, кое точно.
Аз съм си много спокойна, просто е досадно през пост да се обясняваш колко е правилен начина по който живееш, и как само по този начин трябва да се живее. И как този, който не прави така е едва ли не клошар.
Като ти е толкова хубав живот и правилен, какво правиш в тоя форум, вместо да се наслаждаваш на постигнатото.

Тя никъде не квалифицира живота си като хубав или лош. То хубав и лош живот няма. Има доволен или щастлив и недоволен или нещастен. Самият факт, че се местят показва, че някъде другаде има нещо, което предпочитат пред това, което имат на 3000км от следващото. Също и никъде не пише, че животът на брат и или нейният са правилните. Мисля, че даже не го мисли. Ако го мислеше да.ме е изяла с парцалите - имам цели 2 деца, живеем в маломерен апартамент, дълго нямахме нито една кола и сега имаме само заради карантината.

Ами не, клошар е човек, който няма затворен, собствен дом (под наем, даден за ползване или купен), няма данъчна стабилност и отказва социалните норми. В този смисъл няма как живеещо в гарсониера, семейство с дете да са клошари. Те имат дом, макар и малък.

Аз нямам нейния или на брат и живот, не ги желая и не бих положила усилия да ги имам, а не мисля, че са лоши.

Нека да си уважаваме мненията и да не вменяваме, че някой писал нещо, което не е написал и не мисли.

Скрит текст:
Аз написах, цитирам : "Извинявай, ама да поддържам 4 коли заради гъзарията да имам тесла... не е за мен." НЕ Е ЗА МЕН. Теслата е адски неудобна в български условия.

Честно казано, всяка кола ми идва PITA, ама с карантините и деца няма как. Идеалният живот за.мене е сама в едностаен с малко прозорци, на централно място и без кола.

# 1 180
Невена, защо с малко прозорци, не те ли потиска?

# 1 181
Невена, казала съм каквото съм казала.
Тук сме все възрастни хора, няма нужда да говориш вместо някой и да ми обясняваш какво е искал да каже автора.

# 1 182
Никой няма да се чувства виновен когато пише нещо за себе си, а втори реагира на написаното чрез собствените си чувства и възприятия.

Невена, не съдя никой за живота му, има кой да съди. Пиша аз как разбирам нещата и кал живеем, другите имат друг живот. Различията ни правят интересни.

Кукумицинка, феномен е, защото е новост, а и масово. Опитваме се да разберем нагласите им.

# 1 183
След като е масово, не е феномен и не е никаква новост. Това са едни логично промени в западните общества, за които тенденциите са ясни от десетилетия.

# 1 184
След като е масово, не е феномен и не е никаква новост. Това са едни логично промени в западните общества, за които тенденциите са ясни от десетилетия.
Ок, съгласявам се.
Но защо са такива нагласите? Това е интересното.

Ето нещо интересно- hikikomori

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 21:07 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт