Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 590
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Пловдив
Подкрепяме слона, но не можем да си го турим в къщата. Ще му се отрази зле емоционално 🥳. Слоновете живеят в стада и са нещастни като са сами. Така възпитах децата. Научих ги да гледат на животното не като на обект и собственост, а като на същество, което има нужди и желания и ако не можем да подобрим живота му е редно да го оставим там, където е. В това отношение повтарям модела на семейството, в което ме отгледаха.
Наистина си жертва на сбъркан модел. Единствено дете, кон с капаци, нетърпящо дори мисълта, че е възможно, нормално и почтено родителите му евентуално да завъдят конкуренция - някой изтърсак; привикнало да мисли, че всички нормални хора имат същите вкусове като него и щом не живеят по същия начин, то е, защото са нещастници с грешен модел. Дечицата ти също, според онова, което пишеш за тях, правят доста лошо впечатление на неприятни индивиди, нищо, че са две и имат собствени стаи. Не знам всъщност от модела ли е, или е вродено - и при тях, и при теб.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 11:57 от Магдена

# 1 201
Знаем, да, няма нужда от буквоядство, не беше изобщо това фокусът в тезата ми, нито искам натам да върви дискусията, защото това са страшно лични неща и само хората, преминали през тях, знаят какво им е.

# 1 202
  • Пловдив
... ми напомни за един роман на Мери Хигинс Кларк, където на убиеца баща му...
Абе, защо спойлна кой е убиецът, бе! Ми ако я взема да я чета някой ден тая книга? Grinning Добре, че не съм чак толкова голяма фенка точно на Мери Хигинс Кларк.
----
Феномен в един от смислите си означава просто явление.

# 1 203
  • София
Аз съм единствено дете, но много исках две, даже три деца. Първото беше много трудно и се бях отказала, защото мислех че нямам родителски капацитет. Много се радвам обаче, че се реших и на второ дете. За моите възможности, това е максимумът
Моят родителски капацитет се изчерпа още с първото. Sweat Smile Да са ми живи и здрави и двете деца, ама се "случиха" по настояване на ММ. Иначе още да си ходя мома без деца и с кариера. Satisfied

# 1 204
Познавам семейство с три деца, които си бяха надхвърлили финансовите възможности с тази бройка. Не ги изучиха, оттам нямаха шанс за добра работа (в малкия град условията за реализация са трудни и без това), оттам и собствени жилища не си купиха и вече като големи хора живеят с родителите си. Ако имаха поне малко подкрепа да идат в университет, в друг град, щеше да им бъде различен живота. Но поне малко пари трябват от родителите за старт, не само любов. Знам, че ще кажете - е, ако бяха искали, щяха да се справят сами, без лев от родителите, със собствени усилия! Ама не всеки е способен на такива подвизи, аз например не съм. Без старта, който ми осигуриха нашите, и аз нищо нямаше да направя. Така предполагам.

# 1 205
  • Пловдив
А колко хора с по 1-2-3 висши си живеят още с техните....

# 1 206
Ако това им е желанието, защо не. Но само от безизходица...

# 1 207
  • Пловдив
Ако това им е желанието, защо не. Но само от безизходица...
Лорелада, човек като иска - прави нещо. А като не иска и не му стиска - търси оправдания.

В този дух на мисли - аз имам три деца. От сега казвам, че няма да мога да ги подсигуря със жилище. Платени висши образования в чужбина също няма да може. Ако беше едно - щеше да има и за едно жилище, и за платено висше. Обаче ако мое дете не може да си купи само жилище.... ще мисля, че здраво съм се издънила.

# 1 208
  • France
Познавам не едно или две хлапета, които се справиха съвсем сами. Бригади в чужбина, нулеви години по корабите, студентски заеми... който иска намира начин.

# 1 209
Е, че ако живеят в колиби, без телефони, телевизори и лаптопи, няма проблем да имат по много деца, защото далече от цивилизация мрат като мухи.

Липсата на технологии води до друг тип интересни забавления и това е установена закономерност. Детската смъртност в глобален план е намаляла рязко.

Легенди се носят за саудитското семейство, което отишло в Египет да живее в пустинята и след 100 години са вече 2 милиона пустинници, произлезли от един мъж и една жена само.

Също не трябва да се пренебрегват и религиозните подбуди за раждането на много деца.

Ами щото говорим за естествен подбор и се дивим как хората дето могат, не искат, а в същото време няма морален проблем да се създават деца изкуствено.

Който каквото си няма това го иска. Според мен до 100 години планирането на деца и изкуственото им създаване ще става норма и по план.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 13:52 от Елфичка

# 1 210
Има хора, които се справят, и хора, които не се справят напълно сами.
Еее, аз не казвам всичко да им подсигурят, ама някакъв минимум - поне квартирката първите една-две години от следването, половината такса за университета, нещо такова. Без един лев от родител 19-годишен сървайвър в столицата - не е за всеки.

# 1 211
Сървайвърът да отиде да бере ягоди едно лято в Англия и да започне университета една година по-късно или като всички, които работят и учат - да ходи на елиминационна сесия всеки Септември...

# 1 212
Има хора, които се справят, и хора, които не се справят напълно сами.
Еее, аз не казвам всичко да им подсигурят, ама някакъв минимум - поне квартирката първите една-две години от следването, половината такса за университета, нещо такова. Без един лев от родител 19-годишен сървайвър в столицата - не е за всеки.
Има сто начина, стига да иска - летни бригади, заеми, почасова работа, даване на частни уроци, ако има възможност и т.н

# 1 213
Има начин, разбира се. Но не бих оставила децата ми сами да се оправят, ако мога да им помогна. Защото с добър старт шансовете за добра професия и добра реализация са много по-големи.

# 1 214
Късничко е за моите познати, на 40+ са вече (децата, не родителите)... не че няма студенти на тая възраст.

Общи условия

Активация на акаунт