Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 572
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 245
Кой знае, един ден може и тя така да списва по форумите и да твърди, че не иска ни меда ни жилото. И как се е спасила.
Дано не, но всичко е възможно.
На каквото си постелеш, на това ще легнеш, нали?

Апропо, в тази тема не си споделила нищо по темата, а само контрираш пишещете по нея. Бих те докладвала ако продължаваш с тази вендета..

# 1 246
Мел, страхотно мнение. Браво. Аз искам децата ми всичко в тоя живот сами да избират, но аз да имам възможността да го плащам. Аз съм се справяла със всичко сама, на 22 години помислих че получавам инфаркт от работа и учене...дано моите деца имат по-щастлив, осигурен и спокоен живот от мен. И разбира се дава здрави.

# 1 247
Кой знае, един ден може и тя така да списва по форумите и да твърди, че не иска ни меда ни жилото. И как се е спасила.
Дано не, но всичко е възможно.
На каквото си постелеш, на това ще легнеш, нали?

Апропо, в тази тема не си сподлила нищо по темата, а само контрираш пишещете по нея. Бих те докладвала ако продължаваш с тази вендета..
Не контрирам никой, казвам си мнението. Ти какво ще докладваш си е твоя работа. Трябва ли да споделям лични неща, за да участвам някъде?

# 1 248
  • France
Pfff, да стигнем да етапа със студенството. Там е лесно - отваряш чековата книжка и толкова. Което не стигне - има работа през 3те месеца ваканция, има заеми и тн. Само да изкараме до тогава.

# 1 249
  • София
Съгласна съм, че няма как да прогнозирам коя професия ще е вървежна след години и да давам съвети. Засега се водя по децата си. Ако те желаят да се развиват в дадена посока, едва ли аз съм човекът, който ще ги спре.
Едно време моите родители много искаха да се занимавам с финанси, защото те са изключително добре реализирани в тази сфера. Майка се ококори, че избрах езикова гимназия и то не с първи англ. език, който беше хит по онова време. Имах космически успех и можех да избирам къде и какво да уча. Сега са на мнение, че изборът ми е бил повече от правилен и добре, че не съм ги послушала.
Единственото, за което са настоявали, беше висше образование, защото и двамата са висшисти. Не им се сърдя.

# 1 250
И аз бях убедена, че големият ми син ще учи нещо с математика, защото завърши МГ и се справя екстра с нея. Но той се е прицелил в Спортния Университет на Кьолн. Което хич не е лесно, както се оказа. Спортните изпити ги мина от трети опит, нивото е високо. Не му достига 1 точка на изпита по немски и периодично се явява на този изпит. Пълна мистерия за мен е неговото решение, но съм го приела. Той е отделен човек, не съм аз и няма как да живее по моите представи.

# 1 251
Ами то и аз като гледам как моето не ще да пише буквички, а само да играе, почвам да предчувствам, че няма да се престарава с ученето и занапред (не се е метнала на мен). Ама да е жива и здрава... може да е родена за спортистка например! Знае ли се... Thinking
Дотук видях, че пее много хубаво (а аз съм музикален инвалид) и рисува ужасно (а аз доста добре). Нищо не е както при мен. Но пък нека, тя си е тя, ок съм с това.

# 1 252
  • Пловдив
Какво се работи после след спортния университет?

# 1 253
Треньор примерно?

# 1 254
  • Пловдив
Аз сериозно не знам.

# 1 255
И аз не знам, това ми дойде на ума.
За финансовия гръб, аз съм абсолютно за да го дам на детето ми. Каквото имам, всичко ще му дам. Дано да имам, де, че сега нищо нямам още. Не ме е еня хич дали ще стане най-разглезения и лигав на света, че трябвало сам да се бори и блябля. И за какво му е? Най-добрата ми приятелка-родителите ѝ винаги са ѝ били зад гърба, жилище ѝ купиха, децата ѝ гледат, предполагам и без пари не са ги оставили. Аз съм ѝ казвала, че трябва да позлати майка си. Ами аз нямам тези неща и разликата я виждам. Не ми е ясно защо трябва да не помогна на детето си.

# 1 256
Лично не съм работила като сервитьорка, защото се познавам и знаех, че не е за мен тази работа. Но тук, въпреки супер ниското им заплащане, вземат страхотни пари от бакшиши.

Общо взето каквото не съм искала да работя, не бих го препоръчала и на дъщеря си. Баща й като мъж не мисли много от женска гледна точка за безопасност и би я посъветвал да работи и това.

Понеже сме се издържали сами и сме учили докато работим и се издържаме сами, ще се постарая да не й се налага да го прави.

Не зная точно какво е да имаш финансов гръб с години и да ти е осигурено всичко и затова не мога да говоря от тази гледна точка, но ми се иска на дъщеря ни да й е в пъти по-леко от на нас. Но в скъпия западен капитализъм това ще е възможно само с едно дете, та и това е аргумент, който съм мислила много.
Не съм съгласна с последното изречение.  В нашия западен капитализъм е възможно да подкрепиш и 2-3 деца в университет с читава заплата и без гладуване.

Човек не избира къде да се роди, но може да избере къде да живее и отглежда деца, така щото достъпа до нормално здравеопазване, добро образование, читави социални грижи да е широк, а и да му пасва манталитет и обществени нагласи.

# 1 257
Физкултурен в някое училище например. За треньор все още избират бивши спортисти, които са се доказали.

# 1 258
  • София
Физкултурен в някое училище например. За треньор все още избират бивши спортисти, които са се доказали.
Не, тенденцията в последните години се променя.

_Bianka__, колкото и да не ти се вярва, посоката, в която е поел синът ти, е доста перспективна. Избор на професии, които са доста, доста добре заплатени и търсени. Моя позната завърши точно този университет в Кьолн и сега е в една известна детска школа. Вади много, много добри пари. Иначе там учат и медицина.

Скрит текст:
.....спортна икономика и спортен мениджмънт, биохимия, биомеханика и ортопедия, кардиология и спортна медицина, молекулярна и клетъчна спортна медицина, профилактика и рехабилитация в спортната медицина.....

# 1 259
Мьос, възможно е явно във Франция и Германия, но не всички живеем там. А и не всички искаме.
Никога не сме разчитали на соц система в дадена страна досега.

Аз пиша за нашата реалност, не мога да обхвана всички възможни варианта, не че не съм ги мислила всички.

Спортът при нас дава шанс да получиш спортна стипендия и да учиш почти безплатно, но след това освен треньор не виждам кой знае каква реализация. Изхождам от гледната точка на дете от семейства на спортисти и с мъж спортист.

Общи условия

Активация на акаунт