Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 533
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 335
Аз пък не съм бебеносила в нищо и пак съм жива Simple Smile Няма правила. мен ме отблъскват всякакви кенгурута, слингове, шалове и подобни неща. Два пъти съм купувала и пробвала, не е за мен и веднага ги подарявах. Знам, че са модерни и удобни, просто има и майки като мен, гледали бебета без тези "улеснения".

# 1 336
Естествено, че няма правила. За тебе е улеснение, за мен беше най-забавното нещо, не говорим за това, а че чисто физически какво толкова било да клекнеш 20 или 50 пъти с тежест, вързана на кръста ти, не е баш най-адекватното включване, ако говориш общи приказки, а не ти се е налагало. Аз и количката с все бебето редовно качвах и свалях по стълби, не е в това въпросът. Напълно разбирам раздразнението на кукумицинка.

# 1 337
От кокошки и от крави и до сега ме е страх.

Куку, а в кошара пробвала ли си? Не е модерно педагогически, но помага.

# 1 338
Детето си е зор да го гледаш, особено докато проходи стабилно. Просто минава някак и този период, никой не е казал, че е съвсем лесно.

# 1 339
В кошара никога не е стояла, а сега, като се има предвид, че успява сама да си влезе от земята в леглото с решетките, съвсем не би стояла по принуда. Ама както и да е, мен не ме изтощава самото действие примерно да простра дрехите, да обеля няколко картофа, да ударя някой парцал и да измия някоя чиния, изтощава ме, че ми пречи докато го правя и не мога да обеля и един картоф, без да прекъсна 3 пъти. Изтощава ме не самото занимаване с нея, а фактът, че е 7 дни в седмицата, без някой да ме отмени, че ако не да почивам от нея, поне някой да я гледа, докато свърша нещо, без да се нервирам.

# 1 340
  • София
Не знаеш колко много родители са подсигурили децата си да учат в Америка и после те се връщат в родината и са на равно с колегите си от българските университети. Нито са юпита нито са милионери. Просто едни стотици хиляди пръснати по образование, което не носи дивидентите като една прашна диплома от СУ или ТУ.

Скрит текст:
Бих изцяло издържала отрочето ако отрочето реши, че иска да учи медицина в Джонс Хопкинс или право в Харвард. За всичко останало: да учи за стипендия. На мен апартамента или квадратите не са ми ценност.
Като човек завършил в чужбина и завърнал се тук, трябва да ти кажа, че колегите, които сме с образование в чужбина сме били винаги най-малкото с по-високи заплати, да не говоря за длъжности.
Знам, че не е правилно, но е факт за БГ.
Имам и БГ диплома и досега не ми е потрябвала почти никъде, за мое съжаление.

п.с. Иначе разбирането ми от преди няколко страници си остава, че ако си кадърен, ще пробиеш.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 16:09 от missence

# 1 341
  • Paris, France
Живяла съм 5 години в малък апартамент. Трудно е много. Бих драпала денонощно в посока да се разширим, не ме топли нито идеален център, нито други екстри, ако сме на тясно...

Най-хубавите ми спомени са от малки апартаментчета на централни места. Не заменям живот в малък апартамент в оживен квартал за живот в огромна къща. Мене ме е страх да оставам сама в къща.

кукумицинка, естествено, че с дете в кенгуро нищо не може да се свърши ако детето е отпред. Аз писах за вързване на гърба. Ако готвиш манджуляк е идея да готвиш на бавно. Слагаш всичко вечерта и е готово за обяд. Или сутринта, докато спи и е готово за вечеря. А претоплено не ядете, така ли? Уф, и у нас никой не ще претоплено. На твое място не бих се трепала да готвя всеки ден,освен за детето.

А това за заниманията 7 дена по 24 часа - няма как

# 1 342
  • France
Куку, така добре те разбирам. Hug Приеми, че и това ще мине.

# 1 343
И мен ме е страх да оставам сама в къща. Живеем в голям апартамент, с големи тераси. Така ми е най-добре Simple Smile

# 1 344
  • София
Аа, аз никога не съм толерирала неяденето на сготвено предния ден. Покрай ковида и хоум офиса + смяната на работния график на ММ готвя по 8-10 порции и нищо не се хвърля (това пък съвсем го мразя). И той готви, де, обаче и мрънка, та се наложи да му пресметна кой колко яде вкъщи.

# 1 345
Невена, не искам да готвя вечер, нямам сили. Онзи ден заспа в 12,30 вечерта, след като беше спала 2 часа през деня. Добре, че не тръгнах да я чакам да заспи, че да се къпя, защото реве, като изляза повечето пъти. Ама бях решила, че не ми дреме, като ѝ затворя вратата, изобщо не я чувам в банята и да реве. Още беше будна, като излязох  След това стана в 7 сутринта. Не легна през целия следващ ден до 9 и нещо вечерта. Тази сутрин стана в 5 без 10, дадох ѝ мляко, смених ѝ памперса, искаше да гледа за прасето Пепа, гледа и пак заспа към 7-8 за час-два. Е, сега още не е легналa, а аз няма как след 5 сутринта да заспя пак, нищо че  е спала още час и половина. Днес направо съм го отписала деня, не ми дреме какво ще прави.

# 1 346
  • France
Може би е време да се вижда с други деца. Ако живее само с теб и чат-пат ТМ, като нищо да ù тежи ежедневието. Децата имат нужда от игри и от другарчета. Между другото, избягвам да пускам филмчета на Монстърчето, защото се изнервя от тях.

# 1 347
  • Paris, France
куку, да не би да и липсва витамин Д? Нищо, че ходи на слънце. Един от симптомите е, че почват да спят по-малко и се будят по-рано. Друг симптом е потене на главата. На една приятелка синът и заспиваше в 1 през нощта и скачаше в 6ч. Оказа се с тежък дефицит, а не се потеше и седеше доста на слънце.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32672533/

Педиатрите не обръщат внимание на това по незнайна причина.

# 1 348
Не знам, не съм я изследвала, ама наистина онзи ден главата ѝ беше изпотена, като се събуди, хем бяхме вътре с пуснат климатик, и нарочно си пипнах моята глава, понеже не ми се струваше толкова топло, че да се е изпотила.

# 1 349
  • София
Невена, това и за възрастните ли се отнася? На ММ главата се поти откакто го познавам (близо 30 години)

Общи условия

Активация на акаунт