ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 32 201
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Както и предположих активността в София е по-висока за сметка на страната явно.

# 271
Живея срещу училище, в което има изборни секции. За последните двадесет години не помня такова движение на хора. Виждам какво се случва в четири от шест секции. Изборният ден продължава с пълна сила. Обикновено към пет всичко свършваше в предходните години.

# 272
Както и предположих активността в София е по-висока за сметка на страната явно.

А най-висока, предполагам, ще е в Сливен. Laughing
Не за друго, ами щот' там хората са организирани...

Ние гласувахме машинно - бързо, лесно, мога пак да ида, ама няма да ме пуснат...
Големи опашки, много познати, беше много весело. Дано ни е весело и след днес!
...
О, да, забравих - не съм в София и такава навалица съм виждала само 90-те години за гласуване.
И при нас цялата рода гласува.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 19:03 от Judy

# 273
При нас също имаше дълга опашка /не сме София все пак/ - не помня въобще някога да е било така, а гласувам от 30 години на едно и също място. Не знам защо отчитат по-скоро ниска активност... Всички роднини са гласували - в смисъл, че семейно сме на 100% Wink

# 274
На тези избори нямам познати, които да не са гласували.
Пред изборните секции беше пълно с хора.
Как ще е ниска избирателната активност извън София?🙂

# 275
  • София
Досега не съм виждала толкова хора и в нашата изборна секция. Но явно само в София и чужбина е така. Аз гласувах машинно, мъжът ми също, а синът на хартия. И аз четох това с лекарствата. Голяма простотия всяка година с тези публикации. Според мен са и доста неверни, но ще видим де.

# 276
  • Отвъд алеята зад шкафа
Къде гледате хора? Драснете едно л.с.

# 277
  • София
Доколкото разбирам в Кърджали, например, активността е чувствително по-ниска...

# 278
  • софия
Тази година е солено да се гласува там 🙂 2 пср, пътни, това, онова. Нема толкова кинти.

# 279
  • Пловдив
Доколкото разбирам в Кърджали, например, активността е чувствително по-ниска...
Е няма как. Хората си казаха, че няма смисъл, дори и да им платят тестовете. Даваха по телевизията от Истанбул гласуване, голям хаос, голямо нещо.
В наше село, Община Родопи сме, не Пловдив, имаше опашка за гласуване. И в другото село, където гласува мъжа ми. Та, не знам Що така. Може би избирателните списъци са пълни с мъртви души. Освен това, има хора под карантина, надали всички са си направили труда да се запишат да им донесат урна.

# 280
Хаха, точно това се чудих днес - ако наистина 40% само са гласували, представям си ако активността стане 60-80% - ми то сума ти народ няма да се докопат в рамките на деня до урната...
Между другото преди седмица две мисля в Холандия имаше избори и ми направи впечатление, че казаха, че приключили 3те дни за гласуване... Интересно...

# 281
  • софия
Да, в нормалните държави може да гласуват повече от 1 ден. Виждала съм "секции" на спирка на влака - една маса, 2ма човека и пускаха бюлетини в кошче до масата (в Копенхаген). Гласуват и по пощата.

# 282
  • София
Аз отидох сутринта към 10. Ами за първи път не чаках, бях първа в стаята. Нямаше хора, нямаше опашки, нямаше прииждащи дори, като излязох. Близките ми роднини пак не гласуваха. Та ако говорим от личен опит, през моите очи нямаше голяма активност.

# 283
  • София
Според данните на ЦИК към 17.00 часа е 40%, сравнено с 42.7% към същия час на парламентарните през 2017 - та е една идея по-ниска, но пък по-висока ок социологическите прогнози.

# 284
  • Между гори и планини
Голямо движение днес в темата.
Добре,  че града е малък, та не ми се наложи да стоя под дъжда дълго, за да гласувам. Страх ме е, че може в следващите години да гледаме същите толупи. Тая мисъл ми предизвиква спазми с стомаха.
П.п мъжът ми гласува през интернет за президент в САЩ,  така е много удобно, особено с тия вируси.
Хубаво нещо е ваканцията - цял ден филмов маратон, ех да можеше да е 12 месеца 🤣

Общи условия

Активация на акаунт