ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 962
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ами то в едната седмица има два учебни дни. Има логика в това да я включат към другите две. Но да - евентуално от началото на юни пак нашите, ако правилно го смятам.

# 466
  • о`майна лунна нощ е
То май месец и без това е от празник в празник. Като сложим и матурите, съвсем не останаха нормални учебни дни. Честно казано - не страдам, че тогава се очертава да са у дома.
Но пък шестокласниците - хайванчетата пак изтеглиха късата клечка с присъственото. Нали точно тях и още един клас /вече не помня кой беше/ ги спряха наполовината на мартенско-априлското "връщане в клас".
Бях се настроила за рожден ден на набора пред монитора. Сега, в случай че са в училище две седмици, ще трябва да предвидя индивидуално опаковани бонбони за хлапетата от класа. Радвам се, че няма да е като миналата година.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 10:49 от `ТуиГ

# 467
Аз се надявам в края на април просто да пуснат всички присъствено. Ако има подобрение в заразените.
Дай боже.

# 468
Мойта сега я няма в къщи, но ще е много нещастна, че ще почне ПО. Очаква ги тест по  нелюбимата философия.
9 клас изкараха само една седмица при последното редуване.

# 469
Школото прегря в последните минути. Започнаха нотификации за контролни 🤪

# 470
  • о`майна лунна нощ е
Нашето го запалиха още преди ваканцията. Всичо с дати след 12.04.

# 471
С толкова мисъл е направен графика , чак Деси Стоянова не скри възмущението си.
Младежът вчера каза "Че то беше неизбежно, ще трябва да поуча!"
Има няма 4-ри дни до тогава

# 472
  • София
Моята единственото, което я притеснява в ПО е да не се случи като предишния път-контролни всеки ден, по всеки предмет.
Аз доколкото знам извънредната обстановка е до 30.04. След това, за да се удължи, трябва да се гласува в парламента, който дотогава няма да се е събрал. Т.е. след 30.04 няма как да важат тези графици и забрани.

# 473
  • София
Радвам се че нашите ще са първи, поне 1-2 седмици да изкарат. А и на рожденият ѝ ден другата седмица ще е в училище.
За съжаление синът ми 6 клас се пада чак на 17 май да е в учлилище.

Наистина можеше да вкарат 6 и 9 клас в графика на другите и да се въртят на 2 седмици, а не на 4. Сигурно някой се е сетил за този вариант, но гонят някакъв % присъствено, който не трябва да превишават.

# 474
Аз доколкото знам извънредната обстановка е до 30.04. След това, за да се удължи, трябва да се гласува в парламента, който дотогава няма да се е събрал. Т.е. след 30.04 няма как да важат тези графици и забрани.
Не се гласува в парламента. Удължава се с решение на Министерския съвет.

# 475
Може би са ме чули какдве седмици мърморя на младежа да си прибере училищната раница и са се смилили над него, ще си я ползва пак 🤣
Така като чета, малкият ще е отново в училище края на май, евентуално.
Аз продължавам да недоумявам, защото мерят с един аршин СУ, ОУ и ПГ. ПГ-то до работата ми е с по 3 паралелки във випуск и то я имат по 20 ученици, я не. Още една ПГ по земеделие има наблизо, където са още по-малко децата. Що не ги пускат тях да си учат нормално, и занаят трябва да усвояват. По 50 човека ще учат в големи сгради. Изобщо няма прилика със СУ на моите, където само 1-4 клас са 400.
Ама май само аз си задавам такива въпроси.

# 476
  • о`майна лунна нощ е
След кратък разговор по телефона:
1/ наборът пише домашни, защото разбрал, че от 12-ти април са в клас.
2/ почти без протест обеща да звънне на фризьорката, за да си оформи главата в добър търговски вид като за пред хора на живо.
Все повече ми харесва връщането в клас.

# 477
Може би са ме чули какдве седмици мърморя на младежа да си прибере училищната раница и са се смилили над него, ще си я ползва пак 🤣
Така като чета, малкият ще е отново в училище края на май, евентуално.
Аз продължавам да недоумявам, защото мерят с един аршин СУ, ОУ и ПГ. ПГ-то до работата ми е с по 3 паралелки във випуск и то я имат по 20 ученици, я не. Още една ПГ по земеделие има наблизо, където са още по-малко децата. Що не ги пускат тях да си учат нормално, и занаят трябва да усвояват. По 50 човека ще учат в големи сгради. Изобщо няма прилика със СУ на моите, където само 1-4 клас са 400.
Ама май само аз си задавам такива въпроси.

Аз казвам на моите ученици, че за цял живот в системата на образованието не съм видяла нещо ново измислено, което да е по-добро от предишното. То не бяха УПК-ата, сендовчета, 50 неизвинени отсъствия, невъзможност да изключиш ученик, десетки учебници по един предмет и ..... Вече и на мен ми е се тая. Само инатът ме крепи да не го подкарам през просото.

# 478
  • София
Ей и младежът ще намаже живот и здраве присъствен рожден ден Relieved .

# 479
  • Между гори и планини
Нашите правиха контролно по всичко преди ваканцията.  Не вярвам да им дадат друго освен проверка на думи по английски и есе по литература (за негов ужас).
Днес вече си написа по английски,  но има проект по литература,  който включва и акростих.
Утре ще се мъчи над един проект по философия - Ние с теб. В събота е първият му урок по математика... И дългочаканата ваканция приключва. Времето е снежно, продължава да вали ...

Общи условия

Активация на акаунт