Електронни четци - Тема 25

• 50 068
  • 789
  •   1
Отговори
# 180
Ее, че така кажи ... значи знаеш какво да правиш.
Дай го тоя пдф да го видим какво му е толкова различното.

Нищо не му е различно на PDF-а. Сигурно вече казах, че когато го преформатираш във формат за ел.четец (.azw, .mobi, .epub,...) се разваля формата (оформлението на текста) и ми става неприятен за четене.

# 181
Ох, пак се завъртяхме от начало. И как го преформатира? Има коректори - отваряш и почваш. В темата, която пуснах всичко си е описано.

# 182
Ко ко? Виж ся... Преди години съм го правила. Сега не ми се занимава, защото тогава не бях доволна от резулатата. За коректорите не разбрах. Какво коригират? Какво да почвам? Да преформатирам/оформям книгата? Мне, мерси. Предпочитам да чета. Grinning Някак не мога да си губя времето с тези неща, при положение, че съм видяла, че за мен няма добавена стойност да се занимавам.

# 183
Ох, как ме разсмя ... със сълзи. То беше ясно де. Е, и аз искам само да чета, що трябва си губя цял ден. Тъй де .. другите балъци да го правят.

# 184
  • София
Ako pdf e чиста картинка и наистина няма друг вариант чета на компютър, щото екрана е огромен😂 ако е пдф с текст го конвентирам и криво ляво с кофти оформление (късат се редове и губят параграфи) си го чета на четеца, не ми пречи. Но много зависи как точно е бил създаден въпросния пдф.
Я кажи книгата, може пък някой да я открие или притежава в нормален формат.

# 185
Аз я намерих книгата на хартия, но още не съм си я взела. Ако не се получи, ще кажа.

# 186
Бихте ли препоръчали добър четец? Лесен за ползване. Киндъл ли се счита за най-добрия?

# 187
Нещо по-конкретно? Примерно определен бюджет, размер на четеца, ще се купуват ли легално електронни книги на български език и прочие? Така зададен въпросът по-скоро ще препоръчам PocketBook. Има меню на български език, чете доста формати, книгите се прехвърлят бързо с кабел (има и браузър, но той е доста тромав и не го препоръчвам), Хелико, Колибри и Библио разполагат с не малък асортимент от легални електронни книги на български език, но се изисква регистрация в сайта на Adobe, сваляне на едно приложение и си е сложно в началото, но в сайта на Колибри е описано подробно как става.

# 188
Нещо по-конкретно? Примерно определен бюджет, размер на четеца, ще се купуват ли легално електронни книги на български език и прочие? Така зададен въпросът по-скоро ще препоръчам PocketBook. Има меню на български език, чете доста формати, книгите се прехвърлят бързо с кабел (има и браузър, но той е доста тромав и не го препоръчвам), Хелико, Колибри и Библио разполагат с не малък асортимент от легални електронни книги на български език, но се изисква регистрация в сайта на Adobe, сваляне на едно приложение и си е сложно в началото, но в сайта на Колибри е описано подробно как става.
Бюджет до около 300лв.
Нямам изискване менюто да е на български, и като размер да не е прекалено голям самият четец. Свалям си книги на телефона от един сайт  в момента, но много си изморявам очите, за това ми се иска просто самото качване на книгите да не е много сложно.

# 189
  • Варна
То никъде не е сложно. Аз си ги качвам по бабешкия начин с кабел от компютъра, както качвам на флашка. На всеки четец е възможно това. Електронни книги или тегля безплатни и евентуално преформатирам, или купувам от Сиела, където има моби формат.

# 190
  • София
На моя Киндъл не може просто с кабелче от компа. Ако пробвам така, според папка Киндъл на компа файлът го има качен в четеца, но в действителност когато махна кабела и включа четеца, в списъка с книги я няма въпросната книга.
Ползвам доброто старо Calibre.

# 191
  • Варна
В папка Documents ли ги слагаш?

# 192
когато махна кабела и включа четеца, в списъка с книги я няма въпросната книга.
Трябва да се вижда в Downloads на четеца

# 193
  • София
Когато включа четеца с кабел към компа , се показва папка Киндъл. Нищо повече. В нея слагам книгата и през компа я виждам, че е там. Но щом реша да я чета от четеца, липсва.

# 194
Като отвориш папката Киндъл, какво виждаш? Трябва да има подпапки – мятай книгите в Документи.

Общи условия

Активация на акаунт