Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 46 437
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Намеквам, че Линкедин не го бива като платформа, а не че няма активност на пазара на труда.
Аз също нямах предвид пазар на труда, а активността на постващите. Дали го бива или не аз нямам твърда позиция, има доста неща, които не са наред. Но е факт, проучване от 2020 година (НЕ-проведено от самата платформа), че образованите младежи в България до 30 годишна възраст го поставят на първо място като канал за намиране на работа, като изпреварва значително джобс, кариерни събития, фейсбук, инстаграм и всички останали канали.

По въпроса за SDI - не е никак лош вариант! Липсва напрежението на много други стартови работни места. Сигурно, спокойно, стабилно.  Не е за млади амбиции с очаквания за голяма заплата и стръмна кариерна пътека, но и ти не си от тях, предполагам.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 21:36 от Doro

# 316
Според вас елиминират ли на база отговорите във въпросника в джобс? Все повече обяви имат въпросник с по 2-3 въпроса - какво нетно възнаграждение очаквате, колко скоро може да започнете и т.н.

# 317
Вероятно.....

Аз бих попълнила, за да не си губим времето излишно....

# 318
  • София
Според вас елиминират ли на база отговорите във въпросника в джобс? Все повече обяви имат въпросник с по 2-3 въпроса - какво нетно възнаграждение очаквате, колко скоро може да започнете и т.н.

Не, не мисля. Но идеята е, ако човек не може да се вмести с очакванията си в дадения бюджет, то да не му/ѝ губят времето.

# 319
В Linkedin фирмите могат ли да видят кои потребители са разглеждали техните обяви?

# 320
Мисля, че не е възможно освен ако не сте решили да  разгледате профила на човека публикувал съответната обява (тази опция обаче може да бъде скрита от публикуващия) и той да направи връзката... И разбира се, ако не сте в анонимен режим.
Аз поне до сега не съм го виждала като опция. Обикновено в статистиката излизат брой прегледи на дадена обява, но ако няма реално кандидатстване няма как да се видят профилите на преглеждащите обявата само.
Но пък те постоянно добавят някакви новости към платформата, да не би вече и това да е възможно?
--
Добавям само относно прегледите на обявите и информацията към компаниите - публикуващите имат достъп до филтри, които показват от коя компания има преглеждания. Също може да се филтрира по пол,  образователна степен, гео локация и старшинство.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 09:43 от Elyon Brown

# 321
Може ли впечатления от luxoft? Виждам че са пуснали доста обяви последните дни. Може и на лс.

# 322
  • София
Служител подал предизвестие за напускане, има ли право да си тръгва 1 час по-рано?

# 323
Може, но ако предизвестието е отправено от работодателя.

# 324
  • София
Здравейте, случайно попаднах на тази поредица от теми и ми стан интересно, защото животът се променя, а аз не съм активна на пазара на труда отдавна. Но стига за мен.
Дъщеря ми работи в частна фирма, вече иска да я сменя. Оказа се, че предизвестието й при напускане е 3 месеца, което е максимално позволеното по закон. Какво може да направи, ако намери друга работа и искат да започне веднага? Да си приспаднат платения годишен отпуск, който й се е натрупал, а за останалото време - да й удържат последната заплата или нещо подобно?

# 325
Ще трябва да си плати обезщетение за неспазено предизвестие, което прекъсва предизвестието и трудовия договор. След това работодателят ѝ изплаща последната заплата + натрупания неизползван отпуск. За съжаление 3 месеца е много време. Ако е решила наистина да напуска, да си пусне още сега молба, пък да си търси работа презз това време.

# 326
  • София
Не е решила да напуска на всяка цена, но паралелно си търси работа.
Ясно, благодаря. Лошото е, че дължи брутни заплати, а не нетни, но както и да е

# 327
Какво може да работи човек с образование Туризъм - управление на хотели и ресторанти, без никакъв опит обаче и то в София, мъж. По-скоро да се пренасочи към друга област, чрез някакви курсове или ново образование, нали?

# 328

Може нещо по чл.327 от КТ - например да започне държавна работа, или да се запише студент редовно обучение

# 329
  • София

Може нещо по чл.327 от КТ - например да започне държавна работа, или да се запише студент редовно обучение
Тя е бакалавър, но в момента няма визия дали ще продължи образованието си. За държавната служба - ако стане, ще е чудесно, но не се намира току-така.

Общи условия

Активация на акаунт