Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 46 410
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,не знам дали тук е правилната тема да попитам.Ако не  е ,моля да ме извините предварително. Ще изтрия коментара си Simple Smile . Бях на интервю за работа за магазин Мания-вторите употреби.Фирмата от  обявата е Варненската,не към  франчайз партньорите им. Като цяло условията,които ми казаха,не са лоши .Но бих  се радвала някой,ако е работил за тях да сподели актуално мнение  от "кухнята" 😃😃.Благодаря предварително. Става дума за продавач-консултант Simple Smile

# 331
Е добре де, нали тука даже с мен коментирахме, че ако си студент можеш без проблем да се освободиш от предизвестие Simple Smile

Щом е бакалавър - едно уверение от унито, че е редовен студент нещата приключват без неустойки.

П.С. Мисля, че беше Чл. 327, ал. 1, т. 6 от КТ.

# 332
Доколкото разбирам бакалавърската степен е завършена вече.

# 333
Е, може да запише някоя евтина магистратура, да плати само първия семестър, сигурно ще е по-малко от едномесечна заплата. Пише, че може и ако е на платена изборна длъжност, каквото и да значи това. Ако имате някой познат от дадена партия, може да попитате за подробности. Мисля си дали пък не е възможно да я назначат нещо колкото да напусне без предизвестие.

# 334
  • София
Варианти много, но трябва и момата да реши да си търси нова работа и да напуска. А за сега чета само напъни от майката.
Ако е толкова ценна и търсена от новата работа биха могли да и платят предизвестието.

# 335
С тези гимнастики най-много да се омота....

Като реши, че иска да напуска, просто си подава предизвестието. За три месеца може би ще си намери работа, пък дори и да не си намери, поне няма да плаща неспазено предизвестие, а с тези пари ще изкара още 3 месеца.

# 336
Може да се опита да се договори за прекратяване на договора по взаимно съгласие.

# 337
  • София
Може да се опита да се договори за прекратяване на договора по взаимно съгласие.
Разбира се, просто питам какви опции има и за да науча аз самата нещо. Бакалавърската е приключена.

# 338
  • София
Ако наистина реши да напусне и седне да говори със шефа, ЧР, счетоводство, мисля че ще постигнат бързо някакво споразумение. Кой е луд да държи човек, който иска да напусне 3 месеца? Това означава този човек да се мота 3 месеца и да върши работа на 50/, в най-добрия случай.

# 339
  • София
Ами не зная дали ще я оставят да работи на 50%, фирмата е малка.
Сетих се и един друг въпрос. Не е осигурена на пълната заплата.
Ако тя ще дължи предизвестие за 3 месеца, а същевременно има неползван отпуск - кое как ще се плати и дали не е по-добре да ползва поне част от отпуска, преди да обяви, че напуска?

# 340
Оле Боже
Щом не е осигурена на пълна заплата, няма как да предвидим какво що. Но всички обезщетения, включително от нейна страна, ще са на официалната заплата
В този случай най-добре да се разберат нещо.

# 341
  • София
О, тя крушката си имала опашка!
И аз мисля, че шефът ще клекне на бързо "Взаимно съгласие".

# 342
Много зависи....
В старата ми фирма имах 2 месеца предизвестие и исках по взаимно съгласие да се разберем на месец, но тогавашната ми шефка явно усети, че съм си намерила работа и искаше да ми направи мръсно (да не ме пусне, за да не мога да почна след месец)....та, затова каза - а, не. Като искаш да напускаш, имаш си договор с 2 месеца предизвестие, не мога да те пусна по-рано. Платих си обезщетението, обаче не се занимавах повече с тях, почнах по-рано новата работа без излишни нерви.

# 343
Щом не я осигуряват на реалната заплата,няма да има проблем при напускане.

# 344
Зависи дали може да докаже "плащането в пликче". Ако не се подписва никъде за тези пари, няма и следи.

Общи условия

Активация на акаунт