Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 45 913
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Чакай, чакай малко - мъжът ти ще плаща фонд Общо заболяване и майчинство, за го ползваш един ден ти, този доход ще се върне в твоето семейство. Ако това не се случи като обстоятелство, влиза в сила т. нар. принцип на солидарност, валиден и при застраховките.
И аз така я карах без болнични сигурно 5 години, докато най - неочаквано се случи инцидент с детето ми и се наложи да ползвам доста. Затова не се хвали, а замълчи и малко помисли.

# 556
Никой не казва, че не трябва да се плащат, а, че в Германия или други "бели" страни, въпреки по-високите данъци и други осигуровки, пак разполагаемата сума ти стига за живот.
Някой по-назад твърдеше, че покупателната способност на заплатата в България и Германия е една и съща, което изобщо не е вярно. За пенсиите пък изобщо да не отваряме дума.....

# 557
Да, с тия разсъждения какви данъци видите ли плащат "горките германци", си заслужаваме напълно съдбата. Като ви дойдат немкини да ви гледат майките и бащите и гъркиня да ви чисти къщата, тогава се изказвайте.

# 558
Аз недоумявам защо някои потребители веднага сложиха знак за равенство м/у данъчна тежест и право на платен отпуск, и то в частния сектор. Разбирам да ставаше въпрос за инфраструктура и т.н.
Според мен в държавите със силни синдикати и традиции в колективното договаряне работниците успяват да получат по-добри социлни пакети (над мин. определени от държавата). Иначе гладът за кадри го има и тук и там. Ама там е от повече години и нямат спомени за “гладните 90те години” на масова мизерия и безработица в България. Съответно работниците имат повече смелост да изискват. И съответно много голям избор от работодатели, които се конкурират. Мисля, че в България това донякъде се случва в IT сектора, където вече нерядко има допълнителни дни отпуск.

# 559
Някой има ли представа за The Walt Disney Bulgaria като работодател? Виждам, че от време на време пускат обяви, като ми прави впечатление, че повечето са или са на временен договор, или по заместване.

# 560
  • София
Хъм това да не е към Съдрленд?

# 561
Не, не са аутсорсинг позиции.

# 562
Аз имам следното питане, как ви се стува идеята в cv да не се посочва името на конкретната фирма, в която сте работили или работите в момента, а  само профила й? Имам съображения за това, но не знам как би се възприело отстрани.

# 563
Мисля, че може да ти коства обаждания, освен ако CV-то ти не кърти по всички останали показатели, като описание на задълженията и т.н.
Имаш ли LinkedIn и пише ли там името на работодателя, който искаш да скриеш? Ако да, няма никакъв смисъл от цялото упражнение - пак лесно ще се види.

# 564
Аз имам следното питане, как ви се стува идеята в cv да не се посочва името на конкретната фирма, в която сте работили или работите в момента, а  само профила й? Имам съображения за това, но не знам как би се възприело отстрани.
Какви са съображенията? Ако са конкуренти така или иначе ще се разбере по време на интервюто. Всъщност и да не са, най-вероятно пак ще се разбере.

# 565
Ако си търся работа без да съм прекратила договора си с настоящ работодател, в CV-то ми го отбелязвам само като "Търговска фирма", период и задължения и до там. На интервюто с потенциалния също не споменавам конкретното име. Иначе за задълженията и извършваната работа спокойно може да се дискутира.

# 566
Какви са съображенията? Ако са конкуренти така или иначе ще се разбере по време на интервюто. Всъщност и да не са, най-вероятно пак ще се разбере.

Все ми се струва, че е друго да се изговори очи в очи по време на интервю, а не да се размотава насам-натам , написано в cv-то. Самата ми работа е по-специфична , а и бизнесът. Не е толкова нормална, цивилизована , бизнес среда Simple Smile макар и да не мога да наова конкретно за какво става въпрос.

# 567
Странна практика ми се вижда. Според мен няма нищо нередно или некоректно в това да автобиографията ти е актуална и точна. Това е идеята на CV-то…
Аз бих изтълкувала спестяването на тази информация по-скоро негативно - че нещо работата не е чиста, напр. кандидатът послъгва, фирмата не е съвсем легална и т.н.

# 568
Откакто разбрах за няколко случаи с мои познати попаднали на доста нетактични HRи , които решават, че ще си правят проучване като звънят за отзиви на настоящия ти работодател посочен в CV-то, а това естествено ще те постави в сложна ситуация, ако не те изберат и трябва да продължиш да работиш там, предпочитам да не давам конкретни данни. И това е напълно разбираемо.  Рядко ще намериш обективно мнение от някой, който рискува да остане без обучения си служител, и в негов интерес е да го задържи.
Никой от интервюиращите, при които съм попадала впоследствие не е питал или настоявал за име на конкретна фирма. Винаги можеш да се оправдаеш, че предпочиташ да си конфиденциален, тъй като все още работиш там.
Ако се стигне до назначаване - прекратяваш си договора и си представяш трудовата книжка, от която така или иначе ще се види къде си работил.

# 569
Ако си търся работа без да съм прекратила договора си с настоящ работодател, в CV-то ми го отбелязвам само като "Търговска фирма", период и задължения и до там. На интервюто с потенциалния също не споменавам конкретното име. Иначе за задълженията и извършваната работа спокойно може да се дискутира.

Само от любопитство, някой обажда ли ти се изобщо? Аз, ако някой ми напише такова нещо в сиви, ще реша, че се бъзика или по-лошо, няма идея как се пише сиви.
А ако крие къде работи по време на интервю, съвсем ще му посоча вратата.

Общи условия

Активация на акаунт