Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 46 163
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
А след колко време получавате обратна връзка след интервюто. Интервюто ми беше на 23.04.2021 и не ми се обадиха след това. Да очаквам ли нещо положително или да си продължа да кандидатствам на други места? Simple Smile

Аз лично, в колкото фирми съм кандидаствал и всички са ми споменавали срок за обратна връзка са ми връщали даже и по-рано от посоченото като дата или на същата дата, която е казана.

# 211
  • София
Може би най - често срокът е 10 дни или 2 седмици.

# 212
Вие ме замислихте сега с тези въпроси....кое животно съм, е лъв много ясно, това ми е зодията, това ми е характера, но може би някой би го изтълкувал зле? Дърво- мислих, мислих.....може би щеше да е много поетично да кажа вишна, бреза, праскова, но не....самоопределих се като джанка, такова хубаво дърво и обичам зелени сливи.
И за милионите мислих...освен да пътувам, друго не се сетих. Разбира се, не би ми било приятно само да се шляя и да не работя съвсем, но пък и да работя по 12 ч залудо пак не върви...Бизнес не искам да си отварям, разбрах, че от мен бизнесмен не става, но това не ме прави неамбициозна.
Може пък и да има резон в подобни въпроси, ако има и кой да ги тълкува отсреща.
Истината е, че колкото повече опит имаш като човек и ако си ходил на 4-5 интервюта, някъде там спираш да се притесняваш правилен ли е отговора ти, как ще се изтълкува и т.н. Ако по някаква причина не те одобрят, значи тази работа не е била твоя и това се усеща още на самото интервю.

# 213
Ох, получих предложение! Всичко, което искам като професионалист. Обаче заплатата е малка и мястото е малко далеч. Тия дни ще го мисля и ще говорим пак.
Ти си имаш собствена класация на критериите, за мен точно тези 2 (локация, заплата) са в топ 3 критерии и няма как да ми се получи...

# 214
A какво можете да ми кажете за iq тестовете? Имам един за правене, изпратен от работодател и ме е шубе да го почна

# 215
Ох, получих предложение! Всичко, което искам като професионалист. Обаче заплатата е малка и мястото е малко далеч. Тия дни ще го мисля и ще говорим пак.
Ти си имаш собствена класация на критериите, за мен точно тези 2 (локация, заплата) са в топ 3 критерии и няма как да ми се получи...

Ако е по-малка от досегашната, лично аз не бих приела. Или ако се работи в индустриална зона, далеч от всичко.

# 216
Заплата, местоположение и работно време са ми трите основни критерия за търсене на работа след това да ми е по специалността и според уменията ми. Защо да отиваш на по-неизгодни за теб условия, освен ако на сегашната ти работа положението не е нетърпимо?!?

# 217
Аз бих добавила - шефът да е на имейл разстояние, и да има плаващо работно време.
А, и ако може да няма екип от 10 кокошки. (От опит).  Мога да работя само в малък екип от макс 1 жена и мъж, т.е. жените да сме аз и още една. Три вече става чета с предател.
И най-вече работата да е интересна и динамична сама по себе си, но на бюро.

# 218
е, то ако човек тръгне да добавя.... може и над 20 критерия да се докарат. Аз имах предвид базови условия, без които НЕ би приел работа някой. Условието да са 1 мъж и 1 жена в екипа си е чиста претенция-глезотия-лукс

# 219
  • Варна
A какво можете да ми кажете за iq тестовете? Имам един за правене, изпратен от работодател и ме е шубе да го почна

Зависи... дали просто са свалили някакъв iq тест от някъде. Или е седнал някой и наистина го е помислил и адаптирал.
За каква позиция кандидатствате?

# 220
Предстои ми да започна нова работа, но ще започвам след празниците ( към 10ти май) Как мога да си изчисля каква заплата би трябвало да взема за месец май? Благодаря

# 221
Предстои ми да започна нова работа, но ще започвам след празниците ( към 10ти май) Как мога да си изчисля каква заплата би трябвало да взема за месец май? Благодаря
[/quote
Най-общо месечната заплата разделена на броя работни дни за месеца умножено по броя отработени дни .

# 222
То пък, ако не можеш да си сметнеш и заплатата за 20 календарни дни...

# 223
  • Варна
[/quote
Най-общо месечната заплата разделена на броя работни дни за месеца умножено по броя отработени дни .

Също така ако разполагате само с брутна сума, в интернет има онлайн калкулатори бруто-нето. Горе-долу ще можете да се ориентирате.

# 224
е, то ако човек тръгне да добавя.... може и над 20 критерия да се докарат. Аз имах предвид базови условия, без които НЕ би приел работа някой. Условието да са 1 мъж и 1 жена в екипа си е чиста претенция-глезотия-лукс
Да, винаги може да се направи компромис с някой критерий, но поне парите да си заслужават. Обаче дългосрочно ако нещо от изброените е дразнител, скапва цялата работа.

Общи условия

Активация на акаунт