Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 45 908
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Ако си търся работа без да съм прекратила договора си с настоящ работодател, в CV-то ми го отбелязвам само като "Търговска фирма", период и задължения и до там. На интервюто с потенциалния също не споменавам конкретното име. Иначе за задълженията и извършваната работа спокойно може да се дискутира.

Само от любопитство, някой обажда ли ти се изобщо? Аз, ако някой ми напише такова нещо в сиви, ще реша, че се бъзика или по-лошо, няма идея как се пише сиви.
А ако крие къде работи по време на интервю, съвсем ще му посоча вратата.
Да, вече го написах. Достатъчно добро ми е CV-то и няма как да не ме поканят на интервю.

# 571
Ми...добре.
Аз досега за такъв феномен не бях чула, но явно всичко има на света.

# 572
Аз пиша фирмата. Дори и някой да се обади, което досега не се е случвало, нека от настоящата ми работа разберат, че си търся нова. Ако искат да ме задържат, ще направят необходимото, ако ли не, значи правилно си търся нова работа....

# 573
Уважаващ себе си ХР служител не би звънял без изрично да е уведомил и поискал съгласие. То е ясно, че 99% от хората биха имали против работодателят им да знае, че се оглеждат навън.

# 574
Аз пиша фирмата. Дори и някой да се обади, което досега не се е случвало, нека от настоящата ми работа разберат, че си търся нова. Ако искат да ме задържат, ще направят необходимото, ако ли не, значи правилно си търся нова работа....
Могат направо и да ти прекратят договора. Така де, и без това си решила да се махаш и рано или късно ще го направиш.

# 575
Могат направо и да ти прекратят договора. Така де, и без това си решила да се махаш и рано или късно ще го направиш.

На какво основание? Търси си нова работа.....?

# 576
Нещо приказки от 1001 нощ са това със звънящи ейчари, а и договор не се прекратява така лесно...Нито има основание да я уволнят дисциплинарно...
Виж, ако на теория някой си го позволи това със звъненето, защото не мисля, че е практика - би могъл той да има много сериозни проблеми на работното си място заради неетичната постъпка.

# 577
На теория би могъл да има, да Simple Smile ако работи в някоя от 100ма фирми в София
В останалите си звъни и си прави каквото ще Simple Smile
Но нищо де, тази тема е изкривена доста...

# 578
Ако звънят така значи или нямат процедури за вземане на референция или ги нарушават.
Че то всеки може да звънне и да попадне на всеки, каква работа ще им свърши примерно Х от рецепция, за да научат повече за работата на Жорко от петия етаж?

# 579
Може и да не са били HRи звънящите. Но някакви мениджъри със сигурност са били. Не им пука особено дали ще вгорчат живота на някой кандидат.
И говоря за квалифицирани длъжности и експерти, не за някой рецепционист.

А договор се прекратява лесно, ако са решили да ти го прекратят и имат що-годе свестни юристи.

# 580
Чета темата и се ужасявам от описаните интервюта.Това си е живо унижение да кандидатстваш по обява и да им идеш на интервю.Все едно си просяк на работа.

# 581
А договор се прекратява лесно, ако са решили да ти го прекратят и имат що-годе свестни юристи.

Чак толкова лесно не е....

Да, може да те съкратят от днес за утре, но ще ти платят обезщетение за неспазено предизвестие, една заплата, ако не си намериш работа до месец и отиваш на борсата.

Да те уволнят дисциплинарно не е толкова лесно, често пада в съда и фирмите плащат големи обезщетения.

Това по принцип.

Иначе аз лично нямам желание да работя за фирма, която ще търси начин да ме разкара, понеже си търся нова работа. Щом съм стигнала до там, значи не съм доволна от нещо. Ако шефовете не смятат, че си заслужава да ме викнат на разговор поне за причините да си търся работа, какво говори това....?

# 582
Нямам предвид дисциплинарно. Съвсем нормално съкращаване с предизвестие или без предизвестие. Не им е проблем и обезщетението, което ще платят.

# 583
Когато съкратят някого, не могат да назначат друг на тази позиция за поне 3 месеца. Кой точно ще работи тази работа? ....или ще натоварят останалите?
Ако се вземат решения само за "да махнем този/тази, така и така си търси работа, нека му е гадно", фирмата няма да прокопса....

Ако съм решила да се махам, едно съкращаване ще ми дойде чудесно. Хем ще си търся нова работа спокойно, хем няма да се притеснявам за пари, т.е. ще имам известен доход от борсата, докато си намеря хубава работа.

# 584
А ако нямаш право на борса? Примерно имаш регистрация там в последните 3 години. Или си с ниско обезщетение. Или за по-малко месеци спрямо стажа.

Общи условия

Активация на акаунт