🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 3

• 38 579
  • 788
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Дори ми е писнало от момичета по ТВ,които с атам само за да си покажат тоалетите и да се усмихват тъпо.Визирам панелистките на Гала..
Някой още гледа Гала Simple Smile ???Аз от години не съм я виждала.

Цитат
Между другото, направи ми впечатление, че червените сложиха кашкавал на почти изпечени пици, а аз от години слагам кашкавала непосредствено след доматения сос и преди всичко останало. От майстор на пици го научих и така ми е много по-вкусна пицата.
Аз го слагам върху всички продукти, всичко заедно , винаги така съм го правила. И се учудих, че преди време ме питаха, как така ми се запича кашкавала, че като го сложели, нямало време да се изпече добре.Тогава за пръв път чух ,че някой слага кашкавала по-късно, но все още не виждам логика в това.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 13:53 от Тайна

# 631
Вчера Мария голямо скачане и радваме за Алекс. Все едно е бога на пиците. Аз не видях нещо УАУ в чиниите после. Видях пица с шунка и кашкавал... Толкоз!
Ами нали е готвил с продуктите, които от другия отбор са избрали, а не с такива, които той е избрал.
И двете пици изглеждаха точно като " пица с шунка и кашкавал"

# 632
За мен сините спечелиха с 11 гласа, а не с 6.
Вчера ме изненада Токев, прояви малко чувство на хумор с "китайците в Кнежа".
Мария ми прави впечатление с това, че се изразява по много дипломатичен начин за всички.

# 633
Да! Едната уж трябваше да е с доматен сос, другата с бял, но накрая и двете изглеждаха еднакви.

С едната един от гостите се опитваше са счупи чинията си Joy, не помня вече синята или червената пица беше Wink

Смайли, няма ли да качиш снимчици Simple Smile

# 634
  • Sofia
Едва сега изгледах епизодите, трима са водещите за финалната битка - Мария, Стилиян и Александър. Последният някак спря да ме дразни, показва умения, показва характер, показва и чувствителност. След тях е Теодор, който обаче е силен само в десертите май. Останалите са пълнеж. Според мен Стилиян ще остане трети и голямото готвене ще бъде между Мария и Александър.

# 635
Всъщност, белия сос го бяха приготвили за заливане на самата пица, но новият отбор реши да го ползва за намазване вместо доматен

# 636
  • Varna
Като гледам повечето ги харесвате по това кой как говори и как е облечен:D Визирам коментарите по горе за Мария,че била сухарка и тн.Ами я най-добре се радвайте на Виктория:D
Аз харесвам тези ,които са най-добри и дори да имам пристрастия винаги оценявам по-добрия.Хич не ми пука как се облича Мария или дали е сухарка.Дори ми е писнало от момичета по ТВ,които с атам само за да си покажат тоалетите и да се усмихват тъпо.Визирам панелистките на Гала.Като я гледам как готви и колко е възпитана и интелигентна може да си позволи всичко.Не харесвах Алекс ,че е самодоволен и си мислех,че е въздух под налягане,но определено има покритие.Не харесвам Тео,но как да отречеш,че това момче готви много добре.Такива като Нела и Виктория не харесвам,защото все някой им е виновен за неуспеха.
Аз пък хич не съм убедена, че Мария е по-добра от Нела, примерно, ама виж как не харесваш Нела, щото се оплаквала. За мен Мария не е блеснала с нищо пред останалите. Тия заргани на клечка върху нудлите бяха .. 😝 Може и вкусно да е било, но за мен беше отблъскващо.

Не беше нищо особено храната й наистина ,сигурно затова Михалчев й каза,че ще се пенсионира.Не съм я видяла в някой двубой да не спечели или някога да се изложи.
В миналата битка също си спомням как веднага имаше концепция за екипа на пивоварите и би с доста.Въобще не мисля,ме мога да я слагам с Нела в една категория.Аз като цяло Нела  все я чувам да се оплаква,освен това я виждам,че трудно работи с другите.Като цяло претенциите е по-добре човек да има към себе си.Не можа да се сработи и с Александър и с Мартин и със Стилиян.
Смятам,че когато представиш знания и техника в много аспекти на кулинарията няма как да бъде отречено.Тео е много добър майстор сладкар а добре че Алекс му каза как се прави парфе.Като цяло са там за да готвят.Оплаквания,че единия бил веган,а другата не можела да пипне омара са просто смешни.Харесвам Мартин,Александър и Мая,но не мисля,че някой може да се сравнява с Мария.

# 637
  • София
Мария ми е абсолютен фаворит, чак ми е смешно колко различни сме хората и как различно гледаме Simple Smile Не е имало и един момент досега, в който да не ми е харесала. И готвенето, и отношението, абе всичко ми харесва при нея.
Като капитан винаги е била перфектна - хем се вслушва в другите, хем бързо взима решения, хем държи абсолютно всичко под контрол. Да, пренатегната беше вчера, за мен това беше, за да мотивира Алекс на новото място, защото той се беше спихнал зловещо.
Няма слаба чиния, на мастър класовете винаги печели и то си личи по начина, по който работи и по който накрая изглеждат чиниите, че е много добра. Има и знания за храната, има и отношение. Абе, идеален победител е тя.
Също и Алекс, който също готви извънземно за мен. Много е добър. Ако финалът не е между тях двамата, ще е резил за предаването.
Следват за отпадане Виктория, Цвети и Нела. Все едно в какъв ред Simple Smile

# 638
Нела много претенции, но досега поне аз не съм я видяла да блесне с нещо като умения, кулинарни знания. Като лидер на отбор беше добра, но доколкото помня тя има ресторант или хотел и си има опит с това. Виктория мен не ме дразни, кокетка е, не се типа в гърдите, че е най добрата, честно казано не съм и видяла да обсъжда някой. Вярно, че уменията й в кухнята нямат нищо общо с тези на Мария, Алекс че и Мартин но момичето си признава, че няма чак такива качества, не вярвам и да е там пак за победата. Много хора се дразнят, че копира и преписва от другите участници мен не ме дразни явно няма техния опит, и постъпва умно като преписва а не си прави каквото си знае. Да кажем така научава нещо ново което би й помогнало за влогове, сторита. Иначе категорично не я виждам като победител в мастър шеф. За тези които не харесват Мария, че кажа само 2 пъти по Стелян(Стилиян не съм сигурна), един път може да е било късмет обаче втория. Очевидно има умения да ръководи екип, индивидуално също е добра, а това мисля, че е нещо доста важно за един шеф готвач. За да си добър лидер, трябва да оставиш да прави всеки в каквото е добър, но в същото време да можеш да си наложиш мнението, вземайки предвид и подчинените си и да прецениш нещата.

# 639
Айде и аз да си кажа. Като цяло отборната битка беше твърде елементарна за мен - пица и десерт по избор, това всеки го умее, не е за топ 10.
Алекс много хубаво си беше направил тестото и го беше навил да втасва на джобчета, както си трябва, затова се възмути от тестото на Цвети, което беше наистина изсипано просто в купата, а не сгънато на джобче, както е редно да се прави.
В австралийския МШ имаше същото предизвикателство със смяна на местата, реакциите бяха същите Simple Smile
Иначе за пицата,според мен най-важно е изпичането и дебелината на блата, което при единя отбор , беше покъртително. И кашкавала защо последен го слагаха не разбрах, не че има значение де, хората се радват на пица и сладичко и не им пука особено, освен ако ги оставят ствсем гладни....
Мария ме подразни как се мазни на Алекс, и също с глупавото настояване за чуроса, какво и пречеше да каже рецептата като я знае, вместо да мотае Мая - прави това, прави онова... а Стилян беше наистина неадекватен, с право му се сърдеха, можеше поне чиниите да преброи...
Елиминацията - леле, мале! Тези перли от тапиока, поне двама ги сбъркаха, личито също, ми то това е въпрос на интелект, не на знания, срамота! Може ли нарязан плод да е перла....Нела, мега злоба към Мартин, не зная защо, но пък той много джентълменски се включи, не очаквах.
Задачата им беше много лесна, според мен - имаха готово тесто, казаха им каква да е плънката,презентираха ястието в кошницата за пара, китайско всеки е ял... А шефовете доста подсказваха и помагаха. Както се видя, не е само Вики, която преписва, и няма нищо лошо в това.Коко просто го домързя и като усети трудност, веднага се предаде. Изгониха го заради гадното свинско и кайма и защото отказа да послуша Михалчев, така  че си тръгна съвсем заслужено...

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 16:02 от FBID506926992788781

# 640
Не знам за какви джобчета тесто говориш Simple Smile

Нела е мега злобна към всички, които са по-добри от нея и са й сериозна конкуренция. Такъв човек е просто, проклет.

За първата задача от елиминациите, че била лесна и логична -хм, хм Simple Smile 5 минути са твърде малко, за да огледаш картончетата, продуктите и да решиш кое какво е, особено когато половината просто няма как да ги знаеш.

За Мария си права, и тя си имаше издънки като капитан, просто в този епизод акцентът беше поставен върху Стилиян.

# 641
  • Испания
Смайли, няма ли да качиш снимчици Simple Smile

Ще, ще. Трябва да се върна от работа, да пусна да гледам епизода и паралелно да правя скрийншотове.

Неслучайно Нела и Виктория останаха последни.

Глупаво е капитаните да не готвят. И преди време писах, че в испанския формат им се карат на капитаните, ако само командват.

Чурусът не е десерт, а закуска /с кафе или шоколад/. Идеята на Мария беше глупава и добре, че се отказа от нея.

Прав е Алекс, че не си казва рецептата за тесто за пица.

Голямо прецакване за отборите беше размяната. Особено за синия отбор.
В коя кухня би им се наложило нещо подобно?

Нела става все по-противна с претенциите си. На какво отгоре! Какво коментира, като тя е от този отбор. И какво направи? Едно голямо нищо.

Роу: "Аре, к´во става тук?" Да се чуди човек: телевизия ли гледа или е в "Катуница"!

Радвам се за синия отбор, защото мисля, че те бяха по-прецакани. Но оценката на отборите беше напълно нереална.

Разбрахме и преразбрахме за мъжа тайландец на Цветелина. Не е необходимо да ни го повтаря по няколко пъти на епизод.
Токев я гледаше с отворена уста.
Досега във всичките сезони май не е имало участник, който да познае всичко.

Токев: "Днес храната ще ни отведе в южно-китайския град..." И очаквах да каже... "Ухан".

Нела пък се чувствала боса в китайската кухня. А в коя се чувства обута, че аз досега не съм разбрала!
Лесно било да навие пролетното руло, а го пипа, все едно ще я ухапе.

На Мартин му прави чест, че отиде да помогне на Нела. Чудя се защо журито не му се скара?

Ей сега Нела си вирна съвсем носа! Предпочитах тя да си тръгне.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 17:05 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 642
Защо пък Нела да е злобна? Това, че Стилиян не става за ръководител са го казвали и други.

Мария също не ме подразни вчера. Държеше се както винаги. Врътката наистина беше тъпа и тя това и каза.

За мен най-добрите са Мария и Алекс и ще съм разочарована, ако един от тях не спечели. Еднакво добри са и като самостоятелни играчи и като лидери при отборни готвения.

# 643
  • Майничка
Защо да накаже журито Мартин? Той не е помагал на Нела в готвенето, само в отварянето на тенджерата под налягане.

# 644
  • Испания
Защото преди не позволяваха никаква помощ по време на индивидуални задачи.

Много ми е интересно какво биха направили нашите участници, ако трябваше на първата елиминация да сготвят минога, която е жива. Приготвя се в собствената ѝ кръв. Това беше първата елиминационна задача в испанския формат.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 20:20 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

Общи условия

Активация на акаунт