🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 3

• 38 580
  • 788
  •   1
Отговори
# 615
  • София-Младост
Не го харесват Стилян като капитан и  и  мисля, че се видя защо.
Да не казвам, че тези 5 гласа за червените, са си дефакто със заготовките на сините - тестото, мъфините...аз ги видях почти готови при смяната. Мъфините се печаха, а там важен е вкуса, а не декорацията отгоре.

# 616
Прословутата празна чиния си беше там доста преди да забележат отсъствието ѝ ...   Simple Smile
Нела и Цвети не ми харесаха изобщо като поведение. Това си беше епизод за тях,
просто да останат и двете още малко. Да ги попитам ли къде се слагат и как
изглеждат лющян, гюзум, мерудия и др. ама с тези народни имена?
Очаквам и руска кухня да има, та Хитруша да се качи на балкона пак  Simple Smile

# 617
Цвети тъкмо беше прекрачила прага да си ходи и хоп- влязоха в нейни води. Толкова ми е безлична и скучна, че няма накъде

# 618
  • София
Аз не останах с впечатление гостите да харесаха особено мъфините.

# 619
Нещо, че е кулинарно предаване. Ние не знаем в действителност кой готви вкусно. Доверяваме се на кадри и мнението на шепа хора. Естествено е тогава да обсъждаме социалната игра. Която очевадно е режисирана. Но за Сашко се разстроих, за Коко не. Като всеки актьор за него парата в свирката е по- важна от двигателя. Паника и невежество. Насмитане на хората в отбора. Хубав ден!

# 620
Цвети тъкмо беше прекрачила прага да си ходи и хоп- влязоха в нейни води. Толкова ми е безлична и скучна, че няма накъде
И на мен. Дори Хитрушана предпочитам пред нея. : ))

# 621
За мен монтажът на предаването е много ключов за това как възприемам участниците - повече екранно време за брътвежите им - повече ме дразнят.
Тенденцията е да ни занимават с един и същ участник цял епизод... или дори няколко, та до втръсване. И ги въртят.

Установих го с Анна - беше ми адски нетърпима в първите епизоди, но когато преместиха прожектора от неадекватните ѝ изказвания, спря да ме дразни толкова жестоко.
С Алекс също - ако не му дават изказванията в стил селски тарикат (мацки, псувни и т.н.), ми е много по-малко напрягащо да го гледам.
Нела ми беше адски симпатична в началото след кастингите, но, като си гледал монтажи как дудне едно и също цял епизод, ти втръсва.

Има го и обратното - никаквото екранно време на участници ги обезличава. Имаше един Павел в началото - все забравях, че е там. С Цвети в началото направиха същото.

В този ред на мисли, бих се радвала да излъчват всеки каква чиния е направил всеки път за сметка на брътвежите. Но това би означавало друг формат.

# 622
Вчера Мария голямо скачане и радваме за Алекс. Все едно е бога на пиците. Аз не видях нещо УАУ в чиниите после. Видях пица с шунка и кашкавал... Толкоз!

# 623
  • София
И според мен десерта на сините беше по-добър от завещаните за червените мъфини и се хареса повече, за тестото не мога да кажа, пицата на сините изгоря и реално визуално няма как да преценя дали наистина тестото правено ит Алекс е много по по ит другото.
Не мисля, че участниците не харесват Стилиян, всъщност Алекс не го харесва, но това за мен да не те харесва такъв човек е комплимент😀 Нела според мне има против него като капитан, не като човек и е разбираемо, защото тий не става за капитан. Иначе Мария му симпатизира, Коко снощи каза, че иска той да спечели. По това което виждам за мен Стилиян е по-добър от Мартин и виждам тримата на финала Алекс, Мария и Стилиян.
Но има много време ще видим какво още предстои.

# 624
  • Varna
Всеки иска силен капитан.Виктория не я бърка къде ще реже стига да не се стигне до елиминации,че там пак ще трябва да преписва и да се чуди какво да сглоби.
Готвенето само по себе си не е достатъчно за да си най-добрия.Адаптацията и бързата и точна преценка в стресови ситуации е много важна.Харесва ми как във всяка битка Мария не изпускаше детайлите:в първата направи веган ястие,което си е ангажимент.Втория път когато Борислава ,която мн харесвах изгуби съобрази,че продукта трябва да е основното в чинията.Справя се супер със стреса,избира хора с които работи добре и освен ,че им дава поле за изява,успява да подбере нещата така,че всеки да се мувства комфортно,да участва в битката и да знае,че е важен.Не мисля,че някой от участниците има повече познания от нея,както и не мисля,че някой може да е по-добър лидер от нея.

# 625
  • София
Вчера Мария голямо скачане и радваме за Алекс. Все едно е бога на пиците. Аз не видях нещо УАУ в чиниите после. Видях пица с шунка и кашкавал... Толкоз!
Ами нали е готвил с продуктите, които от другия отбор са избрали, а не с такива, които той е избрал.

# 626
Победата в отборната битка вчера е чисто условна. Пицата на червените се хареса повече, но не стана съвсем ясно дали е, защото беше изпечена по-добре или защото беше по-дебеличка, или защото беше заради продуктите, които сините им завещаха - мненията варираха по този въпрос. Мъфините пък не се радваха на голямо одобрение, но пак не се разбра дали е, защото не са били изпечени добре или защото не са били забъркани добре. Единственото сигурно беше, че са украсени добре. Еклерчетата обаче изглеждаха много добре, което означава, че и тестото е било добро, както и изпичането. Освен това червените сервираха чиния по-малко, не разбрахме кой от феновете остана гладен и изобщо имаше ли такъв, но това трябва да се отчете като персонална грешка на Стилиян, защото той не готвеше, а трябваше да контролира работата. Обаче загубата на червените не беше катастрофална, само с един глас по-малко от сините останаха. Така че, аз не намирам Стилиян за чак толкова неможещ като шеф. Мария също допусна грешка - при оставащи броени минути реши да прави чуроси, пък после се върна на идеята на червените. И обяснението беше, че тестото на червените било странно, а всъщност просто си беше наумила да са чуроси. Обаче вече му излезе името на Стилиян, че не става и това е. Защото не е с плам в очите, когато тръгват да готвят и не дъдри непрестанно колко са велики и добри в отбора му. А относно Нела, която не спря да му сипва с черпака пред камерата, аз не помня нищо от приноса ѝ за отбора във вчерашната битка - какво точно направи тя? Коко направи пиците и бъркаше бял сос преди това, Цвети правеше сама десерта, Мартин също го даваха как се труди, обаче Нела ми се губи.Laughing Grin
Между другото, направи ми впечатление, че червените сложиха кашкавал на почти изпечени пици, а аз от години слагам кашкавала непосредствено след доматения сос и преди всичко останало. От майстор на пици го научих и така ми е много по-вкусна пицата.

# 627
  • София
Показаха, показаха фена без чиния, той със сигурност гласува за сините по този повод.

И аз изразих недоумение как се преценява кой е бил по-добър, като всичко се смеси.

На мен лично мъфинът много ми хвана окото, като го дадоха разчупен, за вкус вече не знам.

# 628
То е ясно, че Стилиян не става за отборен играч, но се изненадах, че толкова много участници не го харесват.
Не са чак толкова много Simple Smile Не го харесват супер амбициозните и наглички Александър и Нела, защото е от най-добрите в състезанието, т.е. сериозен противник за 100те хиляди лв. От другите участници повечето го приемат съвсем нормално, а някои дори го харесват и го виждат като новия победител. А те там вътре се познават и преценяват по-добре от нас, дето сценаристи и оператори ни показват, каквото си искат.

Реално сините спечелиха с 1 глас, с гласа на останалия без пица фен Simple Smile Останалите 5 получиха основно заради еклерите, т.е. десерта на червените! Така че излишно се надуваха толкова през цялото време. Тестото на Стилиян отбора също беше хубаво. Ама във фурната било, ама завито с фолио било... Е и!? И така се прави. Самата Силвена каза, че е хубаво тестото. Крайният резултат при пиците и при двата отбора беше комси- комса. И двата имаха недопечени,  препечени, а "великият" пицар Алекс дори изгори едната Simple Smile Но пък сините " + Нела бяха изключително кресливи и вресливи.
А и какво толкова да ръководи капитанът!? Решиха какво ще правят, разпредели задачите. Оттам нататък всеки си работи по задачата, да не са бебета, та някой да им казва как да хванат ножа или сварят кремчето... Мария определено беше по-неприятен вариант на капитан, според мен. С това нейното викане, суетене и пречкане, ако бях там, направо щях да й тресна една тава в главата, за да млъкне и да спре да създава суматоха.
Поведението й обаче беше изключително нехарактерно за винаги спокойната, равна и скучна Мария, затова си мисля, че отборното беше режисирано.
Освен това Мария няколко пъти наруши вчерашната забрана на капитаните да готвят и все се включваше в работата. Което и за кратко да беше, все си беше  помощ за отбора. Силвена й викна по едно време, а трябваше да я накажат за това.
Въобще, гранде театро беше вчера Wink

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 13:45 от птица

# 629
  • Sunshine state
Като гледам повечето ги харесвате по това кой как говори и как е облечен:D Визирам коментарите по горе за Мария,че била сухарка и тн.Ами я най-добре се радвайте на Виктория:D
Аз харесвам тези ,които са най-добри и дори да имам пристрастия винаги оценявам по-добрия.Хич не ми пука как се облича Мария или дали е сухарка.Дори ми е писнало от момичета по ТВ,които с атам само за да си покажат тоалетите и да се усмихват тъпо.Визирам панелистките на Гала.Като я гледам как готви и колко е възпитана и интелигентна може да си позволи всичко.Не харесвах Алекс ,че е самодоволен и си мислех,че е въздух под налягане,но определено има покритие.Не харесвам Тео,но как да отречеш,че това момче готви много добре.Такива като Нела и Виктория не харесвам,защото все някой им е виновен за неуспеха.
Аз пък хич не съм убедена, че Мария е по-добра от Нела, примерно, ама виж как не харесваш Нела, щото се оплаквала. За мен Мария не е блеснала с нищо пред останалите. Тия заргани на клечка върху нудлите бяха .. 😝 Може и вкусно да е било, но за мен беше отблъскващо.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 13:45 от Pupitka

Общи условия

Активация на акаунт