🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 3

• 38 293
  • 788
  •   1
Отговори
# 90
  • Sunshine state
Лоши сме, к'во да правиш. Не ни чети тогава. 🤷🏼♀

# 91
  • Mediterraneo
Хетера, направи си тема само за положителни мнения. Във форум няма как да очакваш всички еднакво да припадат по нещо.

# 92
  • София
Катето Евро или онази фукла от Бонапети?

Лора фукла? Откога?

# 93
  • Sofia
Няма как да харесам поведението на Божана Каруцарова,сори 🤨

# 94
Абе тука само негативизъм и хейт....
Божана такава, Радка онакава, Роу,....
Аз ви разбирам, не е приятно. Но това е нормална реакция - когато нещо не ти харесва и те възмущава, да реагираш и коментираш. Дори вашият коментар потвърждава това човешко желание - да си изкажеш възмущението, когато нещо те издразни, в случая тонът на темата, защото това се набива на очи, но не е само негативизъм.
 Надявам се следващите епизоди да са по-интересни и да показват майсторство, което  да коментираме с кеф!

# 95
Здравейте, ето един клип на Силвена Роу и една страхотна тортичка.Yum
Скрит текст:

Ами много правилно си говори Роу на английски. Вярно има акцент (и най вероятно умишлено) но говори абсолютно правилно и разбираемо, от това, по правилно отколкото на български

# 96
Да, факт.
Аз и коментирах акцента. Просто очаквах да има перфектен английски (включително произношение), особено след като обича да вмъква думи в българския си. Разминаването с очакванията ми ме разочарова доста, може би защото като цяло ми е забавна и я харесвам.
Но както и да е - няма общо с предаването.
Чакам мастър класа тази седмица. Дотук са ми интересни.

# 97
Моето мнение е, че няма такова нещо като "перфектен английски". Когато един език се е превърнал в международен има милиони начини за употребата му. Друг е въпросът ако сте академично лице или дипломат- тогава трябва да се следва съответната езикова норма. Но начинът по който английският се използва по света и хората се разбират е възхитителен.

# 98
Да си кажем честно има не просто акцент, а силен акцент. За човек, който поангличанчва българския е малко смешно, че не говори английския без акцент. На мен Силвена ми е симпатична, но не обичам българи, който твърде бързо забравят да говорят български.

# 99
Много добре си говори на български жената. Нормално е, ако живееш 20на години в чужбина, да вкарваш чужда лексика в говора си, без значение доколко си усвоил местния език. Отидете да видите как си говорят българите в български форуми в чужбина Simple Smile
Що се отнася до акцента й в английския - няма такова чудо като чужденец, говорещ "новия" си език без акцент. И след година, и след 5, и след 50. Единици са тези, които местните не разпознават като придошли. И обикновено това са хора с отлични лингвистични заложби, които работят с езика и съзнателно са се посветили на това, да го научат идеално. Всички останали просто се научават да го говорят гладко. И то спрямо средата, в която живеят и работят. На Силвена в кухнята не й трябва итънски английски!

# 100
  • София
В моето обкръжение хората масово говорят с куп чуждици, защото работейки по цял ден в международни компании говорят все на английски, нормално вечер и в почивните им дни без да се усетят вкарват много от чуждиците в разговор, тийновете също го правят, защото също използват масово езика, никой не се прави на интересен, такива са реалностите.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 15:08 от hetera

# 101
  • Манчестър
Да си кажем честно има не просто акцент, а силен акцент. За човек, който поангличанчва българския е малко смешно, че не говори английския без акцент. На мен Силвена ми е симпатична, но не обичам българи, който твърде бързо забравят да говорят български.

За английския акцент, освен ,ако не си роден местно или пък живееш от ранна възраст, винаги ще го имаш, дори да говориш / владееш езика перфектно.
И по принцип не е до това да забравиш българския език...но ако си 24/7 в английско говоряща среда с течение на времето някой БГ думи започват да ти убягват , а не ,че си ги забравил...

В моя дом сме двама с английски акцент и един местно роден без английски акцент, но пък българския е с такъв.

# 102
  • София
Я, да се запиша в новата тема, че пак дойде времето за нова серия.

# 103
  • Испания
masterchefbg 👩‍🍳Тази вечер в MasterChef България хоби-готвачите ще имат златна възможност!✨ С невероятен #MasterClass ще ни развълнува Chef Нодзоми Фурутани от Япония 🇯🇵 Очаква ни напрегнат #СтресТест, след който нищо няма да е същото...

# 104
В моето обкръжение хората масово говорят с куп чуждици, защото работейки по цял ден в международни компании говорят все на английски, нормално вечер и в почивните им дни без да се усетят вкарват много от чуждиците в разговор, тийновете също го правят, защото също използват масово езика, никой не се прави на интересен, такива са реалностите.

Аз също съм така и дори разговорът да не е по работа много често се сещам за думата на английски преди да се сетя как е на български, но това не е оправдание и полагам малко усилие за да се опитам да говоря нормално. Все пак говоря два езика а не един.

Общи условия

Активация на акаунт