Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през април

• 67 144
  • 2 488
  •   1
Отговори
# 135
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
защото тези, които познавам са непрекъснато там и "споделят", "споделят"... как това и онова...
сигурно има и умерени ползватели, но аз нямам такива познати.
Wink наскоро единпознат се разсърди на друг, защото е пуснал някаква снимка, а другия не я е харесал веднага. Simple Smile
колежките пък пускат една и съща снимка и следят коя е получила повече лайкове.

# 136
Добър ден, наработих се.
И аз безфейсбукова. Мн ми е добре. В инста с отбрани ‘ора и толкоз.
На децата качвам снимки с тяхно разрешение и особеното одобрение на принцЕс. Тя избира коя да кача. Иначе- тц.
Сина пък вече имал таен Инстаграм от майце си, кака си.. та никой не ме пита веч. Имат си акъл в главите, да му мислят кво праят. И като го написах тва се сетих.
Щерката на 18, преди пет години начи. Аз на работа. Сто шефа на главата ми, имаха някаква среща на високо равнище. Мн работа. ФЪрча кът изоглавена. По едно време телефона ми взе да тирилинка. Фейсбук. Месинджер. Вайбър. Едно през друго. Аз вече се чудя кво става и успявам се скатая на скришно място, само да надникна набързо. И чета- честито, бабо, много да сте щастливи, а ти- млада баба 😱 и подобни. И аз прединсултно и инфарктно с- ние трябва си довърша смяната. Не знам кво става, ама не ми аресва😂
Да вземе мойта умница да пусне снимка на тест за бременоС.. с две/2, повтарям две черти. Тъй да се избъзикала 🙄🤕 А дали после не ме чу цял Бургас и без фейсбук? Нейния пък килешоприятел... чак се разчерпил, че баща ще ставал😵 ма лудница ви казвам. И оттогава си има тя, една тежка халка на ухото..
Ай пак “Под игото” написах да са и...

# 137
Аз не съдя никого, просто дадох за пример постове, в които има думи и изрази, нищо неозначаващи за майката, но пък звучащи модерно. Както и равносметки като умно, безкрайно талантливо "зашити" към вчера родил се мъник - ами не звучат убедително.
Моят фейсбук съм го настроила уж да показва само неща, които представляват интерес за мен, но ако се промъкне някое такова писание, няма драма, скролвам.

Тортийнче, ма ти още ли си жива с тия твои шеговити деца?! 😆

# 138
На мен ми стана ясно кой какво и защо. Просто обяснявам аз за себе си,защо качвам,къде и кой гледа това,което качвам. То по тази логика и тук не бива да си пускаме лични снимки. Ама и аз патих,че ми разбиха всички пощи,профили,вайбъри,фб и какво ли не. От тогава нямам фб,вайбър.. За това и в иг вече профилът ми е заключен. Сега погледнах-имам 30 последователя,които аз лично съм приела и не ми е проблем да виждат нито мен,нито Синеочка,нито ММ. 😁
Аз пускам всеки ден снимки на дребната там и слагам сърце,вместо текст.
Ренкоо,цункай тия бузки на щурачето! 🥰💋

# 139
  • София
Хем нямате, хем знаете кой и какво е пускал.
Аз нямам идея за хора, извън приятелите ми, които са ми приятели, лични. Една от тях е в ЮАР, друга е Англия, трета в Германия, четвърта в Холандия. Ползваме го за лесна комуникация.

# 140
  • Euskal Herria
Фейсбук имам, ползвам го ежедневно. С всички филтри, които предлага. Инстаграм не ползвам, но явно трябва да направя заради нещата, които ме интересуват и следя. Просто повечето вече са пренесени там. И се колебая дали нов акаунт да направя, или чрез ФБ профила да се регистрирам. Така или иначе много рядко публикувам прекалено лични неща, а ако го направя, то винаги са допуснати ограничен кръг приятели.

# 141
  • София
Any, действително друго се коментираше.

Аз се чудя защо толкова ми допада тук, а то сме се събрали всички без ФБ на едно място. Joy
Наистина за други неща ставаше въпрос в коментарите за тези снимки във ФБ. Разбира се, че той дори за това е създаден (доколкото знам) - да си обменят хората информация и да си пишат каквото решат под личните снимки. Коментираха се някои "напудрени"  постове на хора, които публикуват с нагласата да съберат възможно най-много лайкове, а не, за да споделят с приятелите си своята радост или тъга.
Профлите са лични и всеки си решава за себе си какво, с кого и защо ще споделя и коментира. Няма грешно и правилно, лошо и добро. Също така всеки има право да изкаже мнение за нещо без да цели с това да засегне някого. И според мен точно последното направихме тук.

Добри, познаваме ги добре тези музеи. Детския кът наистина е много приятен в "Земята и хората", а в Музейко бяхме когато лятото на терасата им  малката Панда я нажилиха оси и сега има притеснения да го посещава. Хем иска да ходим там, защото го обича, хем си спомня за случката и се появява някакъв вътрешен блокаж, който й пречи да се наслади на изживяването, така че деликатно го подминавам вече. Ако тя отвори дума, ще я заведа отново.

# 142
говорих с майка.
Sad с две думи успява да разбие всичко, което се опитвам да изградя.
здраве да е.

разпети петък е, не трябваше да ѝ звъня. Sad

# 143
  • София
Добри, добре си направила. И аз звъннах на човек, който ме предаде. Не се показах наранена, а и ми олекна. Напълно затворих тази страница.

# 144
  • София
Добри, съчувствам ти! И моята е така. Знам, че ме обича и ми мисли доброто, но ако реша да й споделя някое ново начинание или идея, веднага ме засипва с негативизъм относно плановете ми и ме кара да се чувствам като тотален неудачник, който вечно има лоши идеи.

# 145
не споделям нищо.
няма смисъл да се лъжем, че ме обича.
крепя някакво крехко мирно положение, но е все по-трудно.

# 146
  • Пловдив
Писах извинителна бележка, а Школо пиука за отсъствията Stuck Out Tongue Winking Eye

# 147
  • София
Мистиче, на мен класната ми обясни, че те са длъжни да пишат отсъствие, въпреки че имат бележка. После го извиняват.

# 148
Елифче, и аз като теб не разбирам тази мода да се пускат постоянно снимки и дежурни коментари под тях. Ясно е, че всеки родител обича децата си и се гордее с тях. Но пък е мода и хората се водят по модата доста често. Всеки си прави изборът. Тъжно става когато родителите си повярват твърде много, че тяхното е единственото най-най хлапе в света. То за всеки неговото е най. Но също така всеки би коментирал под снимка на свой приятел, че детето е прелест, гений и т.н. от възпитание без задължително да мисли тези неща наистина. Всъщност точно защото осъзнавам тази част с неизбежното лицемерие в социалните мрежи спрях да пускам снимки на моето дете. И по други причини, но това основно ме отблъсна.
Мацки, ето заради този коментар написах моите. Силно се надявам тези мои 30 приятелчета да не мислят така и да ме коментират някъде. Но всеки може да натисне два пъти по тъча или мишката и да отследва хората, които постоянно пускат снимки и ги дразнят  това, вместо да недоволстват. Туй то, приключвам темата, до като не е станал някой проблем. 😀

# 149
Контекста беше друг, Ени. Разпознаваш се грешно.
Аз вече съжалявам, че почнах темата и Панди го отнесе. Един от най-толерантните потребители.

Общи условия

Активация на акаунт