Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 206
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Не искам да се връщам назад, но дълго време основният лайтмотив в тази тема беше, че трябва да има ДО, за да пазим учителите - сипеха се сводки за болни учители, за починали учители, сипеха се обвинения в липса на емпатия към учителите. После лайтвотивът премина в пазене на възрастни членове на семейството - децата не трябва да ходят на училище, за да не умрат роднините им, децата предпочитат да са ДО, отколкото да умре майка им и т.н. Явно тези, които децата трябваше да опазят, така или иначе масово изкараха вируса, сега лайтмотивът е да се предпазят самите деца. Нищо, че за тях рискът от тежко протичане на ковид е значително по-малък отколкото рискът от повечето други опасности, които ги дебнат от момента, в който излязат от вкъщи - от сезонен грип и други болести, до ПТП. Да не говорим за вредите от самото ДО за толкова продължителен период от време и същевеременно - нулевата му епидемиологична полза.
Да, списващите тук не вземат решенията, но аргументите в полза на ДО все повече издишат.

# 886
  • Ямбол
Силно се надявам, от май да приключат всякакви графици и всички деца да се върнат в училище.

# 887
sanaka, аз лично винаги съм искала и грипна ваканция и ДО с цел предпазване на детето. Да, свръх параноична майка съм на тема здравето на детето. И знам, че е и в мой, и в негов ущърб това. Опитвам се да работя по темата, но ковид ситуацията не ми помогна въобще. Мисля на всички е ясно, че хората са различни и всеки си има своите страхове и паранои. Има и перфектни и идеални, които отглеждат децата си без страхове, които винаги постъпват мъдро и разумно, които винаги правят това, което трябва  и както трябва. Аз за съжаление не съм от тях. Но трябва ли да ме убивате с камъни и да изливате злоба и хапливи забележки - за землянки, барикади, параноички и т.н.

# 888
  • София
Благодаря на Ирене и Пипилота за откровеността!
Може да не съм съгласна с вас, но имате своето право и вероятно основания. Това обаче, не означава, че всички деца трябва да останат на ДО, докато не стигнем до ниво 0 на новозаразени, защото най-вероятно няма да се случи никога вече.

# 889
  • София
Пипилота, почти съм сигурна, че аз думи като землянки, барикади, параноички и прочие не съм използвала никога. Злоба също не съм изливала. Хапливи забележки може и да съм правила, ползвам сарказъм и ирония често, когато не виждам логика и аргументация в нечии мнения. Страховете на хората ги разбирам, но дори и страхът не би следвало да пречи да се осмислят фактите и да се отсява смисленото от безсмисленото. Факт е, че ковид съвсем не е най-опасното нещо за децата, поради което няма как да е аргумент за толкова продължителна ненормалност на живота им.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 00:31 от sanaka

# 890
Аз бях решила като се стопли да подам молба за прекратяване на ОЕСР за моето дете. Погледнах сайта на училището - от 0 болни/карантинирани в понеделник, вече има трима карантинирани ученици и един болен учител, това е за 1-4 клас. Отказах се, страхлива съм, какво да правя, добре ми е да съм спокойна за детето, а той  е домошарче и даже се зарадва.  За мен училището е предимно задължение и макар и досадно,  ако средата е здравословна и градивна, има своите безспорни ползи. Но в тази ситуация не ми стиска...

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 09:21 от Sparkles

# 891
Няма смисъл да се дърлим кое е по- добро. Естествено, че това е ПО. Но с оглед на създалата се ситуация, ДО е необходимост на моменти.
Аз се надявам от май месец всички да тръгнат на училище. Това че ще учат лятото по принцип не ми се нрави. Защо удължиха учебните години?! Безсмислено е. Хубаво ще е юни да са на ДО, та да не припадат в задушните стаи 😃

# 892
Най-наплашената майка на дете от класа на малкия ми син работи като медицинска сестра в Ковид отделение.  Вчера се разбра, че само паралелката на нашите деца от начален курс не е под карантина.  Това е първата майка , която ще подаде молба за ОЕСР.
В случая надали става въпрос за хипохондрия и ирационален страх.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 06:17 от Amanda.D

# 893
sanaka, аз лично винаги съм искала и грипна ваканция и ДО с цел предпазване на детето. Да, свръх параноична майка съм на тема здравето на детето. И знам, че е и в мой, и в негов ущърб това. Опитвам се да работя по темата, но ковид ситуацията не ми помогна въобще. Мисля на всички е ясно, че хората са различни и всеки си има своите страхове и паранои. Има и перфектни и идеални, които отглеждат децата си без страхове, които винаги постъпват мъдро и разумно, които винаги правят това, което трябва  и както трябва. Аз за съжаление не съм от тях. Но трябва ли да ме убивате с камъни и да изливате злоба и хапливи забележки - за землянки, барикади, параноички и т.н.

Аз не мисля, че в обстановка на епидемия като настоящата някой следва да се оправдава и да се определя като свръхпредпазлив, затова, че е загрижен и иска да опази здравето на детето си И това на близките си, включително и своето..

По скоро обратното е странно.

# 894
Силно се надявам, от май да приключат всякакви графици и всички деца да се върнат в училище.

И нашите учителки имат тази надежда. Да не са ви казвали нещо "вътрешно"? От няколко само чух за вероятност обсъждана, но нямам подробности.
...
Лично аз поне 10 пъти писах, че ми е все едно че няколко души искат ДО. Ако е за техните деца. Въобще не ми пречат.

# 895
Най-наплашената майка на дете от класа на малкия ми син работи като медицинска сестра в Ковид отделение.  Вчера се разбра, че само паралелката на нашите деца от начален курс не е под карантина.  Това е първата майка , която ще подаде молба за ОЕСР.
В случая надали става въпрос за хипохондрия и ирационален страх.
Какъв страх, съвсем рационално мислене. Нали виждам числата - и тук, и общите, хоспитализирани, интензивни - повече сме от ноемврийските числа, когато много ограничения действаха. Не му беше времето толкова рано - просто ще ни прецакат учебната година до края, мерките са никакви. Ама никакви. Моите са на ОЕСР вече, премина нивото на риск, който мога да поема. Всичко е ОК без математиката, но при този шум, за който ми обясняват, че се чува, то и присъствено ще е същото - самоподготовка там.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 07:09 от Cygnus

# 896
Числа не знам какви гледате, на предходната страница има хубав линк от съфорумка с цифри, таблици и сериозен материал. Не са на НОЩ. Grinning
За децата проблемът е не по-страшен от грипа, според тях. А те го отнесоха у нас изцяло и щетите са големи за обществото ни. И дългосрочни.

# 897
  • Бургас
Аз лично никога не съм си сменяла лайтмотивът. Винаги опасенията ми са били за детето. Не знам дали страха ми е ирационален, но когато детето ми боледува често и мъкне всички витаещи бацили от училище, а съседчето ми получи получи този синдром, все пак има някаква доза рационалност в страховете ми.

От вчера щаба е разформирован. Не знам дали ще назначат друг. Ако не се състави правителство и има нови избори нещата ще продължат на самотек поне два-три месеца, което не е добре. Но все пак времето се стопля и има светлина в тунела. Да се надяваме есента да е по-добре положението.

# 898
Винаги опасенията ми са били за детето. Не знам дали страха ми е ирационален, но когато детето ми боледува често и мъкне всички витаещи бацили от училище, а съседчето ми получи получи този синдром, все пак има някаква доза рационалност в страховете ми.

Ако ставаше със страх и пазене... Като ги затворим по 10-тина часа в къщи пред компютрите на ДО, че и слънце да не видят, ще хващат вируси и от снимки. А като ги и обездвижим, не само ще получават мултивъзпалителни синдроми от затлъстяване, но и на диабет може да ги избие.
Има разлика между рационалност с някаква доза страх и страх с някаква доза рационалност - второто не е добър съветник.

# 899
Щабът и без това нищо съществено не правеше в последно време.
Не сме на самотек, няма да ни оставят току-така и да изпуснат контрола. В понеделник е обявен брифинг на Ангелов и Кунчев.
Така че броенето и мерките продължават. 😔

Общи условия

Активация на акаунт