Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Некоректен наемател, иск в съда

 • 2 574
 • 59
 •   1
Отговори
# 45
 • СИ
 • Мнения: 443
Така бях решила да направя - да го заплаша, че ако не плати, ще пиша до ръководството и ще го изтипосам в нета.
Но той ми блокира телефона и Вайбър. Имам му мейла, но може и там да е блокирал.

А той пази анонимност в нета, има нещо нечисто около него май... много се пази. Само като споменах, че искам да вляза да видя апартамента, веднага смени патрона.


За да го разбиеш напълно, заплаши го, че ще пишеш в БГ-мама...!       Stuck Out Tongue Closed Eyes

П.С. Не искам да дразня или да се заяждам. Отнесла си се с прекалено доверие. Да даваш имот под наем, има много подводни камъни. Вече усещаш част от тях.

# 46
 • Мнения: 3 399
Не мисля, че е добър ход, че си уведомила работодателя му. Мисля си дали той не може да те съди, ако реши, за уронване на авторитета.

# 47
 • гр. Варна
 • Мнения: 398
В крайна сметка напусна, след месец предизвестие, като отказа да плати последния наем - заяви, че депозитът бил последен наем. Така се оказвам с неплатени сметки - начислени около 673 лв. (и към 130 лв отгоре ако дочакам изравнителната - юли месец).
Депозита би покрил по-голяма част от сметките, ако не беше използван за последен наем.
1. Тези сметки за един месец ли са?
2. Предизвестието по имейл ли е?
3. Можете ли да разчитате на съседа, че ще се ангажира да се яви в съда и да свидетелства?
ПП На видеонаблюдението не разчитайте (адвокатите ще ви обяснят), както и на снимката.

# 48
 • Мнения: 636
Сметките са по 2-3 за топлофикация и вода, 2 за ток.
 И, моята грешка - 8 за поддръжка на комплекса (отначало те се обадиха за 3 неплатени, после не се обаждаха и аз смятах, че са плащани).

Имам едно писмено предизвестие, връчено със свидетел (залепено на вратата) на 11.03. То беше за три дни да се издължи или прекратяваме договора. После устно се разбрахме да го оставя до края на месеца, а той да си плати сметките.
Някак ми се струваше твърде "алчно" да го изгоня в зимен сезон за 4 дни закъснение на наема дефакто (въпреки че го има в договора)... Винаги съм правила отстъпки и съм гледала на хората покрай мен да им е удобно, включително на него. Правила съм му по 10 лв на месец отстъпка от наема заради таксата на комплекса, а той дори не я е внасял...

Съседът го мрази, пенсионер е, но заради короната не знам дали би отишъл чак в съда. Писмено със сигурност би свидетелствал или от разстояние. Синът му и жена му също биха свидетелствали.

Вчера отидох да огледам... Може да е смешно, но са изчезнали... всички възглавници - от дивана декоративните и 3 за спане. Какво, по дяволите, може да прави човек с възглавници за диван, от онези дългите.  Опитал се е да повреди пералнята като е пуснал да пере пътна чанта с някаква вата... дали не е остатък от възглавниците. Не знам дали е успял.

# 49
 • Мнения: 10 984
Скрит текст:

Жената не пита за смяна на адресна регистрация, нито на партида, нито я гонят от НАП. Пита за възможностите за завеждане на граждански иск срещу некоректен наемател по валиден договор за наем, който всеки нормален съд ще приеме за доказателство, заедно с всички други доказателства, допустими по ГПК, вкл. свидетелски показания, банкови извлечения и други подобни. За съда в едно гражданско производство няма никакво значение тя дали е декларирала доходи и плащала данъци. Никакво.
Дали си струва да се води дело за такава сума и да се търпят всички свързани с това разходи, нерви и време - това ще прецени авторката, след като се срещне с адвокат.
А ти престани да спамиш и да пишеш неверни неща.

Подчертавам за пореден път: Всеки да си сключва договорите, както иска. Ако иска със заверка, ако иска без.
Пак казвам, че данъците нямат отношение към делото, но повдигат въпроса на друго място.
В заключение: Адвокатите и те са хора. Чакат точно такива, с незаверени договори.

В случай като този на потребителката няма никакво значение дали договорът е заверен или не. Нито има отношение към данъците. Всъщност и твоите постове нямат отношение към темата.

# 50
 • гр. Варна
 • Мнения: 398
Ако депозита ти покрива сметките,изобщо не се занимавай повече.Последния наем го приеми като пропусната полза,а не като загуба и не си хаби нервите,времето и парите.Не си струва.

На същото мнение съм.
Имам едно писмено предизвестие, връчено със свидетел (залепено на вратата) на 11.03. То беше за три дни да се издължи или прекратяваме договора.
На входната врата или на вратата на апартамента?
Съседът го мрази, пенсионер е, но заради короната не знам дали би отишъл чак в съда. Писмено със сигурност би свидетелствал или от разстояние. Синът му и жена му също биха свидетелствали.
Разчитате на омраза? Съседът ви е добре, понеже вече не е обезпокояван от наемателя ви.
Каква ще му бъде "файдата от ползата" да се занимава с даване на показания в съдебна зала във ваш интерес?

Наемателят ви записан ли е в домовата книга?

Вие сте подписвали договора? Имотът изцяло ли е ваш или е в съсобственост?

# 51
 • Мнения: 4 844
Ако знаете месторабота,подайте жалба до ръководството.Не че ще направят нещо,но ще го изложите.За останалото,се посъветвайте с адвокат.Какъв ви е сключения договор?

И той да подаде жалба за клевета и злепоставяне ??? И да я съди за щети?
Не намирам за умно.
По - скоро тя може да подаде жалба в полицията за влизане с взлом. Ако не за другото, поне за това. Разбиван е патрона. Да разследват кой.

Също така според мен едно дело не си струва. Ако всичко е стабилно като канара , да , но ако има да се доказва тепърва ... пък и свидетелите винаги са нож с две остриета. Не ги знаеш какво точно ще кажат и как .
И това нещо всичкото да трябва да го плаща тя и то след като си е скъсала нервите ? Защото дори в най-добрия случай може да излезне, че той няма пари и няма нищо свое и да остане на разноските.
По-скоро обеца на ухото. Другия път всичко се плаща в началото на месеца и разноските обща сума. Също както при парното към топлофикация една изчислена горна сума . Накрая разбивка и се отчитате и ако има да връщаш връщаш ако не доплаща. Или се измита . Депозита не е рвен на един , а на два наема ... затова. С единия щетите и с другия пропуснат наем.
Също така със сключването на договора за наем се задължава да плаща застраховка за щети и за неплатени сметки и за каквото там има нужда провери си видовете застраховки. И номера на застраховката в договора за наем.
...
Какво още ?
Не се сещам в момента , освен твоя собствена застраховка за всичките ти обекти за пропуснати наеми или други парични загуби.

# 52
 • София
 • Мнения: 111
Здравейте,
не намерих актуална тема, моля преминалите през подобен случай за съвет.

Имах наемател, който в един момент спря да се плаща сметките, държеше се неадекватно и създаваше проблеми.
В крайна сметка напусна, след месец предизвестие, като отказа да плати последния наем - заяви, че депозитът бил последен наем. Така се оказвам с неплатени сметки - начислени около 673 лв. (и към 130 лв отгоре ако дочакам изравнителната - юли месец). Блокирал ми е тел., явно смята случая за приключен.
Поради изключително наглото отношение и немалката сума, държа да го осъдя да си ги плати.

Въпросите ми са:
1. Ако платя сметките на ЧЕЗ (за да не спрат тока), ще мога ли да си изискам парите? Да не каже, че той ги е платил?
2. Да платя ли останалите сметки и да приложа бележките или да не ги плащам, тогава как да ги докажа?
3. Разбил е вратата, сменял патрони сам, сега едва се заключва. Мога ли да приложа и този разход или е трудно доказуем?
4. Заповедно производство или иск? Дали е по силите на обикновен човек да си ги подаде или трябва адвокат?

Благодаря предварително!
Ако не сте сключили договор ще си вкараш автогол да го съдиш. Аз само не разбрах как ти дължи толкова пари за сметки за 1 месец? А и депозита нали е в размер на 1 наем. Защо да ти дължи пари и за наем?

# 53
 • Мнения: 42 691
Сметките излизат 1 месец по-късно, затова депозитът не се връща, а се прави приспадане. Наемателят като се изнесе, после ходи го гони. Не че пак не може да има разминаване, но поне част от сумите ще са покрити.
Затова аз лично не бих приела депозитът да влезе в ролята на последен наем.

# 54
 • София
 • Мнения: 463
Аз бих го намерил къде работи и бих ходил там пред пациентите му да го злепоставям
Бих пуснал името му във всички групи за наеми,квартири и други подобни.
Аз не съм за парите,въпроса е,че бих изпитал удовлетворение някоя такава утрепка да си каже....еййй аз се мисля за голямата работа,за който никакви закони не важат,ама тоя ме постави на мястото ми.

# 55
 • Мнения: 1 662
Аз съм го правила,но отидох в училището на детето им (12 клас) и му казах да каже на родителите си да се издължават и да освобождават (имаха вода за 7 месеца и два наема),и че ще отида и на бала.Издължиха се и се махнаха.

# 56
 • гр. Варна
 • Мнения: 398
Аз съм го правила,но отидох в училището на детето им (12 клас) и му казах да каже на родителите си да се издължават
bubolina73, допадате ми като съфорумец, но този метод е недопустим, особено към 12 класник, подготвящ се за матури и кандидатстване във ВУЗ, и с който нямате договорни отношения.
Не ми се сърдете..., за окровеността Relaxed

# 57
 • Мнения: 1 662
Ми какво да правя?Светят, не отварят,не си вдигат телефоните,кварталния ми каза,че ако сменим бравата на собствения си апартамент можело да кажат,че вътре са имали пари и са изчезнали,нямали сме право.След като родителите се крият,аз ли да мисля за тяхното дете.Аз със детето директно не съм се разправяла.Отидох в училище,попитах за него,питаха ме каква съм му,казах им и им казах по какъв повод го търся и защо него търся.Останаха изумени,детето си харчело нашироко, даже мислели,че живеят в собствен апартамент,а не са на квартира.И как няма да се вбесиш,като ти казват,че са затруднени в момента или не си вдигат телефоните и не ти отварят,а във фейсбук качват снимки от ресторанти и екскурзии?Ние да не сме им спонсори или социално подпомагане?И на кмета на селото се бях обадила,като му казах за какво ги търся изобщо не се учуди.Осем години ни бяха квартиранти,последните две започнаха да забавят сметки с цел като им завърши детето да ни завлекат с колкото могат с наеми и сметки.На детето само казах какво да предаде на родителите си,не съм се карала и разправяла с него.

# 58
 • Мнения: 4 900
Добре, че си се оправила, Буболина. Наглеци, срам нямат.

# 59
 • Мнения: 1 662
Оправихме се,ама що нерви.Хем не плащат,хем не се махат.Затова и писах по-напред,ако депозита покрива сметките изобщо да не се разправя за наема,да го брои за пропусната полза,а не загуба и да не си хаби нервите,времето и парите.Иначе може да ходи и да го излага и в работата и където си иска.Не може да я съди за уронване на престиж както бяха писали,тя не лъже.

Общи условия

Активация на акаунт