Парламентарни избори, 2021 - мнения, оценки, коментари и всичко около тях

• 932 375
  • 38 566
  •   2
Отговори
# 35 865
"Воля" и те обявиха, че вероятно ще имат свой кандидат - президент, освен това ще се явяват самостоятелно на изборите, не в коалиция.

Само, че този път няма да дават евтино гориво и лЮкарства .. Туй беше единствената далавера от изборите Simple Smile

# 35 866
Като коалиция не минаха 3% и субсидия йок.

# 35 867
Мисля, за субсидия трабваше 1,5%, не да са в парламента.

# 35 868
Скрит текст:
Това за мен е обективен поглед. Не му е първа приятелка, но не се влияе от едните емоции.
А.Мозер за Борисов и не само за него

И не живее в България.
Мои приятели, които също от години не са тук, харесват патриотите.
Не живее и живее в България. Не живее поради причини, не зависещи от нея, известно е кои са родителите и и защо са емигрирали още 1945 г. А иначе доста е живяла тук, и сега се прибира от време на време. Главен секретар на БЗНС е от 1992 до 1997 г. и народен представител в 37-ото, 38-ото, 39-ото и 40-ото народно събрание. Така че има по-различен поглед от просто не живеещите от години тук.

Скрит текст:
Това за мен е обективен поглед. Не му е първа приятелка, но не се влияе от едните емоции.
Не бих казала, че е обективен поглед. Обективността изисква освен положителното да отчиташ и отрицателното.
Скрит текст:
Да говориш за постиженията, но без да пренебрегваш цената която се плаща / не става въпрос само за чисто финансовата част/. Има много детайли, които не са споменати за да говорим за наистина обективно мнение. Това, че не е искал да се среща с нея и е бил недипломатичен не е най-големият кусур на Борисов, а е отчетено  като единствения му недостатък. За безброй други нелицеприятни неща коментар няма. За каква обективност говорим тогава.

Точно затова реагира, защото у нас се престараха със сатанизирането му, като чета темата от вчера (едва успях, че днес не съм влизала) това продължава и явно няма да спре. Та затова отбелязва положителното, което съвсем умишлено се пропуска. От отрицателното плюс небивалици сме преситени вече.

Скрит текст:
Интересно дали си съгласна с това, което е казала за Кирил Петков или само с частта за Борисов.

Съгласна съм разбира се, винаги съм отбелязвала, че човек трябва да гледа обективно на нещата, а не да залита твърдо в + или в -, независимо от това дали му е симпатичен или не някой. А за КП е нейно мнение, това не пречи аз друго да си мисля. Но не бих ѝ "скочила" само защото не мисли като мен. Достатъчно такива "скачащи" има в темата.

Не знам наистина ли толкова се подценява интелигентността на електората, за да се правят такива евтини опити за внушения и манипулации? Риторично питам, разбира се.
Скрит текст:
Изобщо не се подценява, то нивото си е критично ниско. Често във фейсбук попадам на една много отявлена защитничка на герп - леля Капчето Георгиева. Надниквайки в профила от чисто любопитство се хванах за главата с един от последните и постове. Публикувала някакви документи и отгоре с гръмко заглавие написала, че Елена Йончева откраднала пари от КТБ (сега явно негативното настроение е насочено към Йончева, заради изказването на европейската депутатка от онзи ден). Не съм чела какво точно пише в публикуваните документи от Капчето, но отдолу в коментарите някакъв човек, представящ се за адвокат доста компетентно, с професионални термини и обяснява на въпросната госпожа, че това, което е публикувала е абсолютна глупост и документите нямат връзка с написаното от нея, а тя освен с общи приказки и обиди, нищо друго не казва, обаче накрая изкара човека, с който спореше, че едва ли не е пълен идиот. Та да, нивото е много ниско и електоратът е лесно манипулируем.
Аз пък не разбирам как така Капчето някоя си неизвестна леля, но пък защитничка на когото не трябва, се обявява за лоша, а се вярва на някакъв също непознат, ама обявил се за адвокат, само защото неговото мнение импонира на четящия го. Та не знам за каква интелигентност на електората става въпрос. Да отбележа, че фейсбук нямам и не чета ни Капчето, ни подвизаващи се в него нейни опоненти "адвокати".

Между другото, мен днес също ме питаха дали не искам да се подпиша за ДБ. Толкова ли са го закъсали? Аз дори не разпитах за какво трябва да се разписвам, просто пътувах и казах, че сега нямам време за раздаване на парафи.

# 35 869
Като коалиция не минаха 3% и субсидия йок.
Имат си партийна субсидия патриотите,  1% стига. Четох, че партията на Божков ще има годишно около 800 хл., партията на Цветанов също - но не знам колко.

# 35 870
1% за партия 4% при коалиция (коригирам горното си мнение).

# 35 871
Аз пък не разбирам как така Капчето някоя си неизвестна леля, но пък защитничка на когото не трябва, се обявява за лоша, а се вярва на някакъв също непознат, ама обявил се за адвокат, само защото неговото мнение импонира на четящия го. Та не знам за каква интелигентност на електората става въпрос. Да отбележа, че фейсбук нямам и не чета ни Капчето, ни подвизаващи се в него нейни опоненти "адвокати".
Ами като нямаш фейсбук и не четеш, ако обичаш не ми размахвай пръст кой "обявявам" за лош, защото ти самата не си наясно с конкретната ситуация, обаче скачаш да ми обясняваш, "понеже явно твоето мнение импонира с другата страна". Като влезеш и прочетеш цялата коренспонденция + документите публикувани от въпросната лелка, може пак да коментираме. Ако нямаш желание, моля пропусни, защото просто не си подготвена по темата.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 21:17 от Blackbling

# 35 872
Ще кажете, че съм наивна. Съгласна съм Simple Smile
Спомням си, че в кампанията за предишните избори ГЕРБ протестираха за действия на Рашков. Карал е техни членове да подписват декларации, викане в полиция и т.н. Казаха, че нищо не може да се докаже. Веднага са прибирани подписаните декларациите. Тогава много се чудих дали е истина.
Сега може да очакват същите действия.
Не упреквам или защитавам някой. Всеки си гледа от неговата камбанария. Може би чакат да входират кандидатурата и тогава да кажат.
Все пак ще е ясно, че при определени действия ще е намеса в изборите. А сега просто ще е действие против някой от ГЕРБ.
Против съм, ако е имало такива действия. Не е коректно изпълнителната власт да се намесва по този начин в изборния процес. И подчертавам, че е без значение срещу коя партия е. Нека всички имат право, свободно да си провеждат кампанията.
Купуване на гласове е друга тема. Който хванат да си понесе наказанието.
Милиционер Рашков - и всичко за него е казано !!
За времето като министър нищо не е свършил !!
Полицаите продължават да си другаруват с престъпниците … и изобщо за хората всичко си е постарому.

# 35 873
  • София
За протокола - мернах някъде, че Николай Малинов също ще е кандидат за президент.

Аз днес не съм чела, гледала нищо от родната политическа ситуация. Наблегнах на немската.
Празнувам отлитането на черния Ангел 😇
Очаквам последствия върху цяла Европа, като част от нея и у нас.
Много пухени възглавнички отлетяха.

rady_plovdiv, те полицаите дълго още ще си другаруват с престъпността.
Нали помниш, че дълги години шеф им беше шофьор на подземен бос.
Предпочитам милиционер с юридическо образование пред типичен профил на мутра. Лично мнение, разбира се.
Ако изборът ми е сведен до тези варианти.
И само да ти припомня, че главният ни прокурор също е милиционер 😉

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 21:17 от ninnann

# 35 874
1% за партия 4% при коалиция (коригирам горното си мнение).
Да, но всички партии, което са в съответната коалиция имат право поотделно - коалицията ОП имат право на субсидия, с оглед на това, че отделни партии имат - най-общо казано.

Ето официална информация от страницата на Министерство на правосъдието, което има задължение по Закона за политическите партии да публикува информация зя предоставените субсидии по периоди:
Скрит текст:
За периода от 1 януари 2021 г. до 31 март 2021 г., както следва:
№ по ред   Политическа партия или коалиция   Предоставена субсидия
I.    ПАРТИИ   
1   ПП ГЕРБ   2 263 151
2   ПП Движение за права и свободи   623 295
3   ПП ВОЛЯ   287 284
4   ПП Възраждане   74 754
II.   КОАЛИЦИИ   
1   Коалиция БСП за България   1 884 802
1.1.   ПП Политически клуб Тракия   12 000
1.2.   ПП Комунистическа партия на България   12 000
1.3.   ПП Българска социалистическа партия   1 836 802
1.4.   ПП Нова зора    12 000
1.5.   ПП Политически клуб Екогласност   12 000
2   Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА И ВМРО   628 300
2.1.   ПП Национален фронт за спасение на България   208 386
2.2.   ПП ВМРО -Българско национално движение   208 386
2.3.   ПП Атака   209 434
2.4.   ПП Средна европейска класа   1 047
2.5.   ПП Съюз на патриотичните сили Защита   1 047
    ОБЩО:   5 761 586

От 1 април 2021 г. до 30 юни 2021 г., както следва:

№ по ред   Политическа партия или коалиция   Предоставена субсидия
I.    ПАРТИИ   
1   ПП ГЕРБ   75 438
2   ПП Движение за права и свободи   20 777
3   ПП ВОЛЯ   9 576
4   ПП Възраждане   2 492
II.   КОАЛИЦИИ   
1   Коалиция БСП за България   62 827
1.1.   ПП Българска социалистическа партия   61 227
1.2.   ПП Комунистическа партия на България   400
1.3.   ПП Нова зора   400
1.4.   ПП Политически клуб Екогласност   400
1.5.   ПП Политически клуб Тракия   400
2   Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА И ВМРО   20 943
2.1.   ПП Национален фронт за спасение на България   6 946
2.2.   ПП ВМРО-Българско национално движение   6 946
2.3.   ПП Атака   6 981
2.4.   ПП Средна европейска класа   35
2.5.   ПП Съюз на патриотичните сили Защита   35
   ОБЩО:   192 053
продължение:
1   Коалиция Демократична България-Обединение   
1.1.   ПП Движение Да България   280 717
1.2.   ПП Зелено движение   86 375
   ОБЩО:   367 092

https://mjs.bg/home/index/e8e1588f-6c2c-4346-8a65-9f2239d913fe?top=1

# 35 875
Скрит текст:
Скрит текст:
Заведено е дело в СГС от Асен Василев срещу Тошко Йорданов, заради обвинението от трибуната на НС, за кражба на интелектуална собственост.
Собственикът на Еконт ще бъде водач на листата им в Русе.

tays, КОД на Москов при Цвъто.
Какво ти е мнението?
Още го осмислям. Днес не съм гледала и слушала нищо.
От Шоко в темата разбрах.
Цвъто ми е една от най- омразните политически фигури. Докарваше го по студиата откъм идеи, беше си намерил плазмодият спонсори. Ще взема становище на по- късен етап 🤣
Ако е вярно това за Цветанов, аз приключвам с Москов. Това ми е становището и нищо не може да го промени.
Москов не е лесен. Изпокарал се е с всички. Цветанов и той се е изпокарал с всички.
Логично е да се обединят, а и са крайно десни формации. [/spoiler]
Ако трябва да сме честни, Цветанов беше изгонен за много по-малко прегрешение от това на Кирил Петков. Купил си евтин апартамент. Това не е незаконно, докато Петков беше министър в нарушение на Конституцията.
[/quote]

Много е наивно да се смята, че Цвъцко го изхвърлиха заради апартамента. Че той преди това 7 ги беше наредил.

# 35 876
Е, Рашков поне със сигурност не е размахвал бухалка по Слънчака и не е бил шофьор на боса, като един бивш вътрешен министър. 😀

# 35 877
ДПС още от миналата година са против Радев и снеха доверието. Поискаха Радев и Борисов да си тръгват.
Така беше.
Затова Карадайъ го предизвика с това за родината -майка на КП.
Определено си го търсеше.
И си го получи.
За мен това категорично си беше добре изигран театър. Прозираше и си личеше отвсякъде. Много неща ми изглеждат все по-странни напоследък, сякаш не са това, което са.

Странни са. Радев много увеличи шансовете си за втори мандат след нахлуването на Гешев в президентството.

# 35 878
Е, Рашков поне със сигурност не е размахвал бухалка по Слънчака и не е бил шофьор на боса, като един бивш вътрешен министър. 😀
Какво стана с имената на тези незаконно подслушвани лица, той обяви ли ги? Не, не ги обяви под предтекст, че било незаконно да направи това. Прав е единствено, ако са подслушвани законно - с разрешение на съда, но нали те незаконно били подслушвани? Значи няма пречка да ги обяви. Незаконното подслушване е престъпление - дали е сезирана прокуратурата или пак с Гешев удобно ще се оправдае? Не че нещо друго, но нали Рашков е доцент по Наказателно право.

# 35 879
Странни са. Радев много увеличи шансовете си за втори мандат след нахлуването на Гешев в президентството.
Гешев уж пазил Борисов, а налива вода в мелницат на Радев. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт