Покажи се ОКТОМВРИйско мъниче, момче ли си или момиче - Тема 5

• 30 913
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Елислава, може ли да разясниш, какъв р този "фонд здраве". Не съм чувала

# 121
А й да не забравяме, че някой жени имат ужасяващ ПМС... други щастливки нищо не усещат преди цикъл... и при бременността е така според мен.
Sunshine, изпращам ти усмивки, прегръдки и положителни мисли Simple Smile

# 122
Момичета, може ли да ми кажете как стои въпроса с изплащането на болничните, има ли срок? До сега за нищо не съм получавала болничен и нямам никаква идея кога да очаквам превод, нито каква сума. Вчера ходих до НОИ за ПИК код с който уж да си правя справки в сайта им, но видях само прогнозен размер на майчинство, за болнични не.

# 123
Момичета, може ли да ми кажете как стои въпроса с изплащането на болничните, има ли срок? До сега за нищо не съм получавала болничен и нямам никаква идея кога да очаквам превод, нито каква сума. Вчера ходих до НОИ за ПИК код с който уж да си правя справки в сайта им, но видях само прогнозен размер на майчинство, за болнични не.
Влизаш тук https://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn  и проверяваш ...
По принцип ги превеждат с месец на зад около 15-ти трябва да се пада вторник или четвъртък 🙂

# 124
Аз днес минах кръв и урина за първи триместър, в петък съм на ФМ, а за БХС тогава ще определим кога да ида. Сега обаче ме притесни нещо. TSH ми излезе повишен (с 0.200 единици над горна граница). Никога не съм имала проблеми с ЩЖ и се ошашках Confused

# 125
мама Софи Филчева,  благодаря!

chrissie-d, Ако е над горна референтна граница, т. е. над 4 е доста, по време на бременност трябва да е около 1.5 до 2/според моята ендокриноложка, някой смятат и до 1/ . Не се паникьосвай, просто в най-скоро време направи консултация с ендокринолог, най-вероятно ще ти включи хормон и ще падне. Но не отлагай дълго, ТСХ е много важно за бебо. Успех🤗

# 126
Не, далеч не смятам да отлагаме. Док каза, че в петък след ФМ ще обсъдим подробно всички резултати и ще ми каже къде да ида и какво да правя. Надявам се да се регулира в най-скоро време.
А междувременно ми даде един списък с подходящи и неподходящи храни в този случай, така че залавям хранителния режим, все пак храната е оптималният лек.

# 127
Болничния би трябвало да го преведат до 10 работни дни след като бъде подаден и от работодателя.
За тсх да споделя- първата ми бременност го изследваха рутинно без да съм имала никога проблеми или предположения за такива с щз, излезе 5.5. Видях резултата, тръгнах да чета и се ошашавих от последиците, които може това да причини. Бързо го смъкнахме с л тироксин и го следях цяла бременност. На мен това тсх ми причини огромен стрес, в крайна сметка детето ми винаги вървеше и интелектуално и физически пред връстниците си. Не искам да подценявам проблема, но искам да кажа, че няма нужда от шашкане от прочетени рискове в интернет Simple Smile С тази бременност си го пуснах сама вече 2 пъти и е около 1.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 15:43 от skorpionche

# 128
Странно в моите кръвни изследвания няма TSH, току- що си взех изследванията и при мен над референтните стойности са WBC/левкоцити и NEU#. Някой има ли някаква информация по тези показатели. Във вторник ще го обсъдя с гинеколога , но ако имате информация би ми било полезно, благодаря! 😊

# 129
  • София/Севлиево
Тони,мисля си за нещо като банкова сметка или допълнителна застраховка ,но за детето.
И аз чакам момченце.Току-що ми се обадиха с резултатът от Вижън теста.Малко си поревах,че се надявах на девойка,ама важното е,че е здрав и всичко ще е наред.Сега трябва името да му измисля,но има време...

# 130
За колко време излезе резултата, на мен ми казаха сред 7 работни дни, но така силно се надявам да е по рано, и аз правих същия тест.
Тони,мисля си за нещо като банкова сметка или допълнителна застраховка ,но за детето.
И аз чакам момченце.Току-що ми се обадиха с резултатът от Вижън теста.Малко си поревах,че се надявах на девойка,ама важното е,че е здрав и всичко ще е наред.Сега трябва името да му измисля,но има време...

# 131
  • София/Севлиево
Миналият вторник го направих.

# 132
Благодаря, значи за по рано от 7 дни е излязал, радвам че резултата при вас е добър 😊😊
Миналият вторник го направих.

# 133
Елислава, супер е, че мислите в тази посока.
Ние сме направили допълнително здравно на детето за рутинни неща или дребни здравни несгоди. Наистина може да се направи и здравна застраховка, която покрива редки и скъпи лечения, но не съм се интересувала. Знам, че нашите животозастраховки (на мен и мъжа ми) са си бая пари месечно и не се трупа като сума, а се изплаща само при настъпило събитие. Другият вариант е някакъв влог, където да се трупат пари, но има лечения, които са толкова скъпи, че и аз не знам едно семейство със средни доходи може ли да натрупа толкова. Та и аз се лутам и не знам.

А иначе стволовите клетки са ми в отделна категория. Тях като ги нямаш извлечени и съхранени, просто някои врати и възможности не съществуват изобщо като опции. Аз не съм чувала, че само 20 години им е животът. Ще питам като ходим сега и за това бебе.

# 134
  • Казанлък(Бургас)
Ели, честито за здравото момченце! Той ще е прекрасен, ще те разсмива, доста ще дърдори(но ти ще се научиш как да кимаш с главата и да отсяваш Heart Eyes), ще е много грижовен и истински кавалер. Kissing Heart

P. S. Аз още чакам да ми звъннат.

Общи условия

Активация на акаунт