Покажи се ОКТОМВРИйско мъниче, момче ли си или момиче - Тема 5

• 31 306
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, може ли да ми кажете колко трябва да е ТСХ , в момента съм 12г.с.+5дни.
В нета чета различни неща, а с лекаря ще се чуем утре сутрин за коментар.

Под 2. Пиеш ли Еутирокс/Л-Тироксин?
Стойността трябва да е под 2 преди забременяване. По време на бременност е нормално да е по-високо.Моето преди месец беше около 2,5 (по спомен някъде) и двете ми АГ гледаха изследванията и нищо не коментираха. Пак се свържи с АГ, но според мен не е нещо притеснително.

# 181
С Хашимото съм и всеки месец го следя, преди опитите го свалих до 2 и само седмица след + тест беше скочило на 4,2 съответно веднага ми вдигнаха дозата и миналата седмица беше отново 2.
Според моята ендокриноложка в началото,докато бебето не изработва само хормони е важно да е най-много 2. Не споря, споделям моя опит и мнението на моя лекар.

# 182
Благодаря Ви, утре сутрин ще чуя и мнението на моя лекар и ще се постарая до тогава да не се филмирам.

# 183
Благодаря Ви, утре сутрин ще чуя и мнението на моя лекар и ще се постарая до тогава да не се филмирам.

В никакъв случай не се филмирай 😊
Като знам аз каква паника бях като почнахме опитите, вече знаех че имам проблем със жлезата, изчетох всички теми за Хашимото и бременност, колкото ми бяха полезни, толкова ме и побъркаха😁 Важно е просто да се следи и като съвет към момичетата, които имат проблем със щитовидната правете консултации с ендокринолог, защото повечето АГ-та не са достатъчно наясно с проблема Simple Smile

# 184
Момичета,как сте с болките в таза,от ячера от ляво ме боли яко таза и където ми е далака не знам имат ли общо и особено болки при далака с бебето по-скоро не мисля,но вие имате ли някакви такива болки?

# 185
С първото имах болки в таза, но по-късничко, когато стана тежко бебето. Аз вече съм добре, но ме е страх да се похваля. Нямам гадене и повръщане. Ако не бяха чувствителните гърди и непоносимост към някои миризми, щях да се притесня 😂
Момичета, решила съм да изчакам БХС и да започна по малко да тренирам. За да не губя белтъчини, защото сега отиват за бебето мислех за протеин. Попаднах на протеин за бременни, който дават и в Майчин дом, някой ползвал ли го е?
https://www.zdravis.com/product/969/protein-drink-za-bremenni.html

# 186
Бубамара,една приятелка го пиеше този протеин ще разпитам,но мисля,че фо почна от 6 месец..

# 187
Абсолютно подкрепям за ТСХ да се търси ендокриног.Моето винаги е било под 2.Като забременях още на кръвния тест за бременност беше 3.9. Гинеколожката при която ходих за потвърждаване на бременността видя изследването и пълно мълчание .Имаше три неща излседвани ЧХГ, ТСХ и прогестерон.Не е като да се е загубила в многото показатели .На излизане, все пак реших да попитам ТСХ не е ли високо.Отговоря беше Да, но трябва с ендокриног да се консултираш🤯

# 188
Аз за всички хормони си ходя при ендокриноложката.. за мен Агтата не обръщат внимание на хормони,те гледат монитора гледат шииката и така,а за хормони и пеавилна тврапия си има хора, може и да има изключение,но повечето не им пука 😂

# 189
А задължително ли е изследването на някои като тези хормони, които споменахте? Кой период от бременността е добре да бъдат изследвани? Защото на мен гинеколога не ми е назначавал изследвания на хормони, а някак не искам сама да се филмирам да ги изследвам, все пак нали за това са докторите.

# 190
Аз си ги самоназначих,НО ебдото ми е назначила за 17 седмица разни неща да пусна... Така че на мен Аг нищо не ми е назначавала

# 191
А задължително ли е изследването на някои като тези хормони, които споменахте? Кой период от бременността е добре да бъдат изследвани? Защото на мен гинеколога не ми е назначавал изследвания на хормони, а някак не искам сама да се филмирам да ги изследвам, все пак нали за това са докторите.

Аз си изследвам сама за щитовидната, но като се записах за ЖК в първоначалните кръвни, които ми пусна АГ-то имаше включен ТСХ.
Според мен в началото на бременността трябва да се пусне поне едно ТСХ, не рядко дори преди това да е нямало проблем се появява с бременността.

# 192
Аз го пих този протеин преди да ми започне ужасното гадене (и досега нищо не мога да пия). Беше доста вкусничък с ягода и прочетох из предишни теми, че е добър.

# 193
Момичета, каква може да е причината за постоянната поява на гнойни и болезнени пъпки!? Аз и преди бремеността ги имах, но чак толкова нямах.Едните изчезват, излизат други, най-много около раменете и гърба.
Аз все още съм на утрогестан, но забелязвам и някакво течение на ежедневката, заедно с разпадналия се Утрогестан, дали е възможно да съм развила инфекция, впредвид че постоянно с този Утрогестан и никога не ми е сухо(с извинение).Малко се притесних.
А относно антителата да резус фактор, какво трябва да кажа в лабораторията . Изследване на антитела за резус фактор или!? Че не съм запозната с това.
Нямам търпение за Понеделник.
Отделно искам да ви призная , че след първата загуба съм в постоянно мислене, мисля че скоро  ще се побъркам.Преди беше мислене Кога ли ще стана, Какво ли ми има, а сега ме мъчат въпросите Всичко наред ли ще е, Дано не стане нещо лошо.. и най-разни...Наистина се радвам за дамите, който са нямали проблем със забременяването, това е най-голямата радост за всяка една..
Благодаря на темичката че я има, когато ми дойде вповече, решавам и ви пиша.
А иначе аз за сега съм с термин-24.10🙏

# 194
  • омъжена
Ето ги стойностите през 9месеца на тсх 

Общи условия

Активация на акаунт