Образователен Говорилник - 15-та следизборна

• 22 187
  • 789
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Много е лесно от страни, ама аз мога и собственото си дете да не разпозная, ако съм се забляла Grinning Така че Лейче, извадил е късмет гад***та.
Гадамер, аз ползвам предимно airbnb за целта, защото за по-дълги периоди се споразумяваш директно. Лошото е, че на места изобщо не е популярно и много къщи не са включени, но все съм си намирала нещо.

# 256
  • София
Ако ще убивате някого, има други, които са повече за убиване. Например този, който издава заповедите за затваряне/преустановяване на разни неща и неговия началник. Smirk

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 14:56 от sanaka

# 257
Ако ще убивате някого, има други, които са повече за убиване. Например този, който издава заповедите за затваряне/преустановяване на разни неща и неговия началник. Smirk
Образованието за нас винаги е било последната надежда за самосъхранение. В това отношение, надали може да има по-черно злодеяние от разрушаването му.

# 258
  • в страната на чудесата
От сигурен (но неофициален) източник знам, че министърът кляка на веганките желаещи ДО за всички деца. А не само за техните... били чести оплаквачки.
Така че, казаха ми, да бъдем активни.

# 259
Те и затова не млъкват в другата тема.

# 260
  • София
Ами ще пишем... до Министърът директно, някакви мейли или по фейса, аз добре си списвам Simple Smile

# 261
  • София
Образованието за нас винаги е било последната надежда за самосъхранение. В това отношение, надали може да има по-черно злодеяние от разрушаването му.
Само че преустановяването на присъственото обучение не се решава от министъра на образованието. Не е в неговите правомощия - и официално, и де факто.

# 262
Само че преустановяването на присъственото обучение не се решава от министъра на образованието. Не е в неговите правомощия - и официално, и де факто.
Факт. Но нима разрухата започна с ДО?

# 263
  • в страната на чудесата
Но в неговите правомощия е реорганизацията, както и начинът на посещение от 12.4

# 264
  • София
Ако ги оставят на ДО хич няма да е честно, особено за учениците, които едва скърпиха няколко седмици присъствено за цяла учебна година. Мен повече ме притесняват големите числа на заразените и болните в болница и доколко е добре точно сега да ги пускат ПО. Вече нищо не ми се връзва.

# 265
  • София
Но в неговите правомощия е реорганизацията, както и начинът на посещение от 12.4
В неговите правомощия е само да разпореди ДО, когато ПО е преустановено от здравния министър, или да не разпореди такова - т.е. да няма никакво обучение в тези периоди. Други правомощия по този въпрос той няма. Включително графикът при ротация се определя от здравния министър. Ако сте следили изявите му от самото начало, той доста дълго поддържа становище за ДО като крайна мярка, за кратко време и т.н. Но тъй като не е в неговите правомощия, а и никой не го бръсне за слива, вече не изразява позиция - с неудобство и му личи.

Ежко, говорим за конкретен проблем в момента, а не за глобалното затопляне и общото международно положение. Joy

# 266
  • В офиса
Включително графикът при ротация се определя от здравния министър.
Това не го разбирам. Здравният може да определи % върнати в училище, но кои класове и на колко дни да се сменят не му е работа. Не виждам връзка.

Иначе на мен образователният ми е ужасно неприятен, в контекста на глобалното затопляне Wink докато към здравния съм индиферентна.

# 267
  • София
Преустановаването на присъственото обучение /включително изключенията - по класове, по периоди и т.н./  е противоепидемична мярка, а такива по закон може да налага само министърът на здравеопазването /или директорите на РЗИ на местно ниво/. Отвори последната заповед с графика и виж кой я е подписал https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/08/zapov … 20-08-04-2021.pdf Разбира се, че този въпрос се консултира с министъра на образованието, но и аз често се консултирам, а накрая си правя каквото съм си решила. Joy Иначе едва ли за някой е тайна, че държавата се управлява еднолично.

# 268
Ежко, говорим за конкретен проблем в момента, а не за глобалното затопляне и общото международно положение. Joy
Мислих си, че спорим с кого да започнем Joy

# 269
  • София
Че то за това може ли да има спор изобщо? Joy

Общи условия

Активация на акаунт