аз или сестрата

• 9 972
  • 202
  •   1
Отговори
# 45
Нещо нередно и грозно извратено намирам в тоя род силна привързаност между пораснали сестри/ братя/ деца и майка.
И аз имам сестра, близки сме, ама чак да искам с нея да живеяяя... Дори не се чуваме всеки ден. Тя си живее нейния живот, аз - моя, майка ми също.
Но какво се чудя, познавам семейство, в което майката на тъщата почина и тъщата спеше два месеца! на спалнята до дъщеря си, живееше с тях защото трудно и́ било да преживее загубата. А съпругът - на дивана в хола.
.     Има хора,които цял живот си остават зависими,неуверени и несамостоятелни,това не означава,обаче,че не създават семейство и деца.Моята майка е такава,винаги трябва да има някой около нея,може би,защото е живяла цял живот със свекърва,а и татко беше много грижовен,та някак не и се е налагало да се справя сама.Това доведе до сериозни проблеми след като баща ми почина,тя изпадна в тежка депресия,като малко дете е,за нищо не се грижи и така.

# 46
А тя има ли някаква индикация, че ти желаеш по-сериозна връзка или просто си работиш от вас, нищо не казваш и я чакаш да се сети? Може да си мисли, че връзката ви е ок. Това, което ми прави впечатление е, че говориш директно за деца. Какви деца, като май дори не си влюбен особено в потенциалната майка. Предложение, брак, мислил ли си?
Нямам сестра и не съм живяла никога в подобна конфигурация, но имаше момент във връзката ни, в който приятелят ми (понастоящем мой съпруг) ми изтърси, че мислел за дете от известно време. Да ти кажа по принцип не съм недосетлива, но за мен беше наистина изненада, аз смятах, че той приема връзката ни по-лежерно. Та, споделих му, че деца искам и винаги съм искала. Обаче искам и съпруг. Да не я почваме от главата за краката. Поживяхме си заедно известно време, дойде предложението, сватбата, след няколко години и детето.
Първо поговори с приятелката си, кажи й, че искаш връзката ви да мине на следващо ниво. Да живеете сами, без мами, сестри, лели и т. Н. Поживейте заедно и се увери, че наистина искаш дете точно от тази жена и тя е ок да живее с теб и вир двамата да сте семейство. Защото детето лесно ще го направите, ама идеята е и да сте заедно. Не при първата трудност тя да се върне с детето при мама и сестра си, а ти да го виждаш от дъжд на вятър.

# 47
  • София
А тя има ли някаква индикация, че ти желаеш по-сериозна връзка или просто си работиш от вас, нищо не казваш и я чакаш да се сети? Може да си мисли, че връзката ви е ок. Това, което ми прави впечатление е, че говориш директно за деца. Какви деца, като май дори не си влюбен особено в потенциалната майка. Предложение, брак, мислил ли си?
Нямам сестра и не съм живяла никога в подобна конфигурация, но имаше момент във връзката ни, в който приятелят ми (понастоящем мой съпруг) ми изтърси, че мислел за дете от известно време. Да ти кажа по принцип не съм недосетлива, но за мен беше наистина изненада, аз смятах, че той приема връзката ни по-лежерно. Та, споделих му, че деца искам и винаги съм искала. Обаче искам и съпруг. Да не я почваме от главата за краката. Поживяхме си заедно известно време, дойде предложението, сватбата, след няколко години и детето.
Първо поговори с приятелката си, кажи й, че искаш връзката ви да мине на следващо ниво. Да живеете сами, без мами, сестри, лели и т. Н. Поживейте заедно и се увери, че наистина искаш дете точно от тази жена и тя е ок да живее с теб и вир двамата да сте семейство. Защото детето лесно ще го направите, ама идеята е и да сте заедно. Не при първата трудност тя да се върне с детето при мама и сестра си, а ти да го виждаш от дъжд на вятър.

Отлично предложение. Може изобщо да не ѝ идва на акъла. Предложи ѝ да живеете заедно на семейни начала, виж дали ще се чувствате добре заедно като семейство, говорете за бъдещето , предложи ѝ брак и тогава вече направете крачката и създайте ново човече!

# 48
прави  сте , аз го знам , но не мога да го възприема все още. тя иска да се връщам при нея.  днес и казах , че нямам такива намерения. липсва ми и искам да отида , но ще боря тези чувства.   
града ми не е дълбока провинция , 100 хиляден град е. хубаво е момичето , но може да ми съсипе живота , ако не се взема в ръце. 

трудно е , мъжете също ни боли а дори все още не сме се разделили. ах тази любов , от 16 годишен съм в сериозни връзки , защо сега ми е по - трудно от преди ... нямам идея

# 49
Не четох много внимателно.
Заврян зет, как искаш да ти се получи добре. Неслучайни са народните бъзици по темата.

# 50
  • София
Е, тя така е искала. Той е плащал квартира.

# 51
Ами да е имал собствено мнение. Нали знаем, че лошите момчета се уреждат по-добре в живота от (по принцип говоря, нямам предвид теб, авторе) чехльовците.

# 52
А бе отивай, ще имаш и жена, и балдъза на едно място. А ако и баба ти е по-запазена става цял харем Simple Smile
За жената и бабата се казваше голям шлем, вече за и сестра идея си нямам.... Simple Smile

# 53
  • София
прави  сте , аз го знам , но не мога да го възприема все още. тя иска да се връщам при нея.  днес и казах , че нямам такива намерения. липсва ми и искам да отида , но ще боря тези чувства.   
града ми не е дълбока провинция , 100 хиляден град е. хубаво е момичето , но може да ми съсипе живота , ако не се взема в ръце. 

трудно е , мъжете също ни боли а дори все още не сме се разделили. ах тази любов , от 16 годишен съм в сериозни връзки , защо сега ми е по - трудно от преди ... нямам идея

Добре де, ти предложи ли ѝ да заживеете самостоятелно?

# 54
не съм чехлю , позволих си да се отдам изцяло с мисълта тази жена да е до мен в добро и в лошо.  имам познати , които имат вечерен час от жена си , дори за мен мислят , че съм много свободен. не съм позволил жена да ми диктува живота или с кой да излизам. съобразявам се естествено , но нищо крайно. този вирус не помага .. аз съм много активен човек , искам като ( ако ) си имам деца , спокойно да си ги гледам, не да скитам постоянно . готов съм , но уви ..

говорил съм за всичко с нея , всичко съм предлагал , дори да живеем в СФ на неутрално място , без успех

# 55
  • София
не съм чехлю , позволих си да се отдам изцяло с мисълта тази жена да е до мен в добро и в лошо.  имам познати , които имат вечерен час от жена си , дори за мен мислят , че съм много свободен. не съм позволил жена да ми диктува живота или с кой да излизам. съобразявам се естествено , но нищо крайно. този вирус не помага .. аз съм много активен човек , искам като ( ако ) си имам деца , спокойно да си ги гледам, не да скитам постоянно . готов съм , но уви ..

говорил съм за всичко с нея , всичко съм предлагал , дори да живеем в СФ на неутрално място , без успех

Ами в такъв случай се прибери, сипи си едно винце, поплачи си, ако е нужно,  утре стани, отиди на разходка в планината, потичай, почети и продължи живота си. Някъде там те чака правилната жена. Дано я срещнеш скоро!

# 56
не съм чехлю , позволих си да се отдам изцяло с мисълта тази жена да е до мен в добро и в лошо.  имам познати , които имат вечерен час от жена си , дори за мен мислят , че съм много свободен. не съм позволил жена да ми диктува живота или с кой да излизам. съобразявам се естествено , но нищо крайно. този вирус не помага .. аз съм много активен човек , искам като ( ако ) си имам деца , спокойно да си ги гледам, не да скитам постоянно . готов съм , но уви ..

Ами в такъв случай се прибери, сипи си едно винце, поплачи си, ако е нужно,  утре стани, отиди на разходка в планината, потичай, почети и продължи живота си. Някъде там те чака правилната жена. Дано я срещнеш скоро!

благодаря ти , мен също ме крепи тази мисъл, че някъде ме чака жената за мен. дано да е така. не страдам от липса на женско внимание , но трудно давам шанс , защото повечето си гонят интереса и им личи... пък аз искам нещо истинско , за сега не искам нищо де, трябва да се измъкна първо от тази ситуация , да мине болката , която тепърва започва .. винце и разходка звучи много добре , заемам се 🙂

# 57
  • СИ

... прави  сте , аз го знам , но не мога да го възприема все още. тя иска да се връщам при нея.  днес и казах , че нямам такива намерения. липсва ми и искам да отида , но ще боря тези чувства.   
града ми не е дълбока провинция , 100 хиляден град е. хубаво е момичето , но може да ми съсипе живота , ако не се взема в ръце... 

Значи в момента не си там? Хм-м-м-м... Нормално е да иска да се върнеш. Може да им трябват пари или да свършиш нещо, както казваш.
Може да е хубаво момичето, но не може да се отдели от майка си и сестра си. С тях ли ще си я делиш? То, даже май и не влизаш в сметките. Ако сега е на 25 години, кога ще мисли за собствен дом и деца? Като стане на 35 или на 40? Ти на колко ще си тогава? А дали ще ти съсипе живота, зависи от тебе самия. Кажи ѝ, че ще я чакаш няколко месеца. Тя да си избира. И ти де... Сам трябва да си избереш, дали ще те будалка или ще си търсиш нов късмет.

# 58
  • София
След като съм предложила на Мунчо да живеем заедно на неутрална територия, дори в София  и всичко е без успех няма да му дам няколко месеца да мисли. Продължавам живота си, пък ако Мунчо размисли и аз все още съм свободна и емоционано обвързана, може и да опитам. Макар, че - скъсам ли, не се връщам назад.
Но добре, да предположим, че това е крайният вариант за осъзнаване -  може да почакам седмица. Максимум

# 59
Ти пак си ларж, че даваш седмица. Аз толкова бързо превключвам канала, че е напълно възможно и дори да не го уведомя, че вече не сме заедно. Ще го оставя да се сети сам. Когато единият от двамата не се чувства комфортно от нещо и провежда десетки пъти разговори, а отсреща вятър минава между ушите, това е демонстрация на неуважение. Уважение е като не искаш или не можеш да промениш нещо да кажеш в прав текст нещата на човека отсреща. Нейното е умишлено баламосване и неуважение. Бих отвърнала по същия начин, даже няма да ѝ обяснявам нищо.

Общи условия

Активация на акаунт