аз или сестрата

• 9 973
  • 202
  •   1
Отговори
# 30
БЯГАЙЙ, че и тия с едното позвъняване само ще спрат да ти вдигат, а приятелите  ти ще те изоставят Simple Smile Риск, който не си струва да поемеш, за човек който отдавна те е отсвирил.

# 31
4 години не са малко време да опознаеш човек.
От гледна точка на жена, 25г е рано за създаване на семейство, деца и т.н.
Лично аз се престраших на 33
Както си описал ситуацията, ти не си й приоритет и може и без теб.
Ако обичаш някого правиш компромиси и жертви.
Ако тя държеше на теб и искаше да сте заедно щеше да се измести при теб и да живеете заедно, но явно не е готова за семеем живот.
Обясни й как се чувстваш и какво искаш.
Ако не е съгласна.....всеки по пътя си.
Животът е твърде кратък да губиш време за някой, който не си заслужава.

# 32

От гледна точка на жена, 25г е рано за създаване на семейство, деца и т.н.
Лично аз се престраших на 33

Изобщо не е рано, а си е баш на време от където и да го погледнеш. На тази възраст се предполага, че си завършил и университет и си биологично "узрял".  Това са някакви моди за късно създаване на семейство и деца. Все пак трябва да се мисли и за бъдещите деца, че ще имат нужда от здрави родители. Никак не ми се връзва "майката в критическата, а детето тепърва в пубертет навлиза".
Също така е много по-вероятно, един човек на 50 да е отключил множество заболявания, типични за възрастта.
За останалите неща давам едно плюсче.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 11:01 от petiaivanov

# 33
тя явно не е жената за мен. някакви идеи как да продължа от тук, заслужава ли си повече губене на време
Ами след това изказване какво очакваш, да ти каже форума "търпете се, вземете се" и следващите 20г да й опяваш как хич не я обичаш, само заради форумския съвет сте останали заедно? Направо се разделяйте и си търси някоя с повече нагласа за собствено семейство и с по-малко приятелки, че да сте си повече заедно у вас.

# 34
  • София
Авторе, искаш да ти кажем, че нещата ще са наред, но не са.
Като се почне от усещането ти за функционален придатък в тяхното семейство, до нежеланието й да споделя време, емоции и пътувания с теб до родното ти място.
Хубаво е с мъж в къщата, но не си мъжът в живота й.

разреди обажданията и виж няма ли да ти олекне с времето и отчуждението...

# 35
Няма смисъл и от разговор , защото вече сте си ги говорили нещата .Явно , си бил малко инертен , надявайки се на чудо .Не те харесва достатъчно , че да тръгне с теб . Не смятам ,че  е здравословно за нея да е залепена за мама и кака . Нормалното развитие на човек е да излезе от родното си семейство и да направи свое . Дори и да се съберете , не можеш да разчиташ на нея .Може и  деца да имате и тя пак да си вземе багажчето . Тогава вече ще си пълно капО ,докато сега имаш възможност да си търсиш партньорка , за която да си приоритет. Казваш чао и си търсиш късмета , без много да се самосъжаляваш .

# 36
  • София
Аз съм готова емоционално  за дете от 20 годишна. Тоест, ако беше станало, нямаше да се уплаша и щях да се хвърля в това с цялото си сърце. Но заедно с това исках да се образовам, да работя, да взема живота си в ръце, търсех стабилен партньор, семейство, дом и родих на 30г. Колкото и да бях зряла за възрастта си, на 25 си  участвах в нормалните за младостта неща - излизаниия, купони, преходи в планината, екскурзии. И когато се ожених на 28 години беше логично детето да е следващата крачка - напълно осъзната и готова.
 Днешната младеж (без грам упрек) пък съвсем. Изобщо не ѝ е в главата това. Разбирам, че си отделил време и енергия за тази връзка, но вие просто сте на различни етапи в живота си. И след като е  така е редно да се разделите. Правила съм точно същото  като бях на 25 (само , че аз бях на 25, той на 23). Просто  плувате в реката на живота, но ти си на един сал, тя на друг. Няма как да плувате заедно.

# 37
Тези дето са неразделни с майка си и сестра си не са добър вариант за семейство. Ако е хубава порадвай й се. За семейство се настрой за друга.

# 38
  • Варна
Авторе, правилно си постъпил като си си тръгнал. Такава токсична връзка с майка и сестра рано или късно ще доведе до разваляне на семейство, защото изисква време и отнема от времето ви заедно.
Така е приключил бракът на мъжа ми преди да се срещнем. Връзката обаче майка / дъщеря продължава да бъде център на комуникацията за бившата му рода.
Според мен си се отървал.

# 39
Само дете не прави, че ще обикаляш тук като един форумец, набутал се в инцестна връзка мама-щерка, направил дете на щерката, ама тя избрала мама и ще гледа детето с нея, а не с бащата.

# 40
На мен ми се струва, че тя просто не иска да прави компромиси по отношение на връзката ви и май е с теб, защото иска да има приятел ей така, между другото, което е крайно нечестно.
Така, както ти имаш предвид факта, че тя е на 25, в началото още е учела, сега пък не иска да има деца, така и ТЯ обаче трябва да се замисли, че ти си на 31 и вече други неща те вълнуват.
Ако не е жената за теб, не си губи времето повече. В крайна сметка, ако искаш семейство, то не се случва за година-две. Ще ти трябва време да намериш ново момиче, да се опознаете и т.н. Ако си със сегашната си приятелка предимно от навик, недей, няма смисъл.
Щом за 4 години все още дори не сте решили къде ще живеете, явно няма да се случат нещата.
Според мен 25 за жена не е чак толкова рано да се замисли за семейство, особено ако е приключила с образованието и има работа, а щом на твоята приятелка не ѝ е приоритет, а на теб ти е, значи няма какво да се направи повече.

# 41
  • Варна
Oryon е до болка прав. Става абсолютно така, преодолява се, но ще се искат "топки", вкл. и от страна на новата жена до теб.
Измъквай се докато нямате деца.

# 42
Само дете не прави, че ще обикаляш тук като един форумец, набутал се в инцестна връзка мама-щерка, направил дете на щерката, ама тя избрала мама и ще гледа детето с нея, а не с бащата.

Съвсем същият лирически герой е, с лека корекция на драмата.

# 43
Някои жени са готови за дете и на 25. Не е чак толкова рано. Аз забременях на 23 и тъкмо си бях намерила работа по специалността, имах време да завърша уни и всичко. Някои жени и на 35 не са готови.

Ако й направиш дете ще стане още по-зле. Сестрата и майката ще са постоянно при вас.

# 44
Нещо нередно и грозно извратено намирам в тоя род силна привързаност между пораснали сестри/ братя/ деца и майка.
И аз имам сестра, близки сме, ама чак да искам с нея да живеяяя... Дори не се чуваме всеки ден. Тя си живее нейния живот, аз - моя, майка ми също.
Но какво се чудя, познавам семейство, в което майката на тъщата почина и тъщата спеше два месеца! на спалнята до дъщеря си, живееше с тях защото трудно и́ било да преживее загубата. А съпругът - на дивана в хола.

Общи условия

Активация на акаунт