Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 11

• 74 509
  • 555
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Би следвало да са разработка на Colagena тъй,че със сигурност са добри. Не не съм ги ползвала,но Colagena ме спечелиха.

# 436
Благодаря!
Ще пробвам дали и моята кожа ще понесе такъв набор от продукти.😂
Моята точно в Т-зоната взе да става суха, останалата част се омазнява, смахната работа, ако не уцеля с крема и е някой по-тежък и мазен,  започват пъпки.
На 43 г. за протокола, все още търся моята козметика.
Бях се хвърлила на по-висок клас като Филорга и Шисейдо, не се разбрахме и засега удържам поривите да пробвам Lancom и Еstee Lauder, например. 😀

И аз все си търся точната козметика, все повече ги налучквам нещата, но все има какво да се желае. Но с времето стигнах до убеждението, че скъпа козметика (независимо за кса или лице) изобщо не е гаранция. Важно е да се намери продуктът, който най-добре се пасва на съовтентата кожа/коса. То май най-трудното е това....

ДЗХ и моята можа е мазна, какву тоници ползваш? Аз слагам един серум с пептиди и после крем. Сега си почърах от децием нещо специално за пори, ще го слагам първо него, да видим какво ще излезе. Ето това поръчах: https://deciem.com/en-bg/hylamide/booster-pore-control-serum-100 … e=30ml&quantity=1.

# 437
Така е,абсолютно съм съгласна.
И аз щях да питам за тониците, до сега не съм използвала.

# 438
Тоници/тонери един куп има за всякакви нужди, после есенции.Но аз съм се спряла на розова вода(Агива) и тоник с центела ( Revuele):
https://makeup.bg/product/583810/

https://remedium.bg/agiva-naturalna-rozova-voda-za-vsyakakav-tip … -h250-ml-151333/p

Тонерът само онлайн съм виждала, розовата вода я има в дрогериите.

Но уточнявам, че имам хубава кожа и на нея не ѝ трябва баене, просто поддръжка.

https://ankoreanstore.com/to%D0%BD%D0%B5%D1%80-%D0%B5%D1%81%D0%B … 0%BA%D0%B0%D0%BA/

# 439
Момичета, някой ползвал ли е липолитик у дома? Някой с някакви отзиви? Тези ампули предполагам се мажат, не се инжектират Thinking
https://makeup.bg/product/593069/ За двойна гушка се чудя дали е подходящо?
Струва ми се, че се инжектират. 4-те броя ампули се прилагат през две седмици по една, което ме навежда на тази мисъл.
Ако се инжектира, то трябва да е от специалист. Как иначе ще си ги поставиш
Да, явно са за мезотерапия.Thinking Просто се чудех дали стават за приложение и с някой домашен ултразвуков или радиочестотен уред, но уви Grinning

# 440
Тоници/тонери един куп има за всякакви нужди, после есенции.Но аз съм се спряла на розова вода(Агива) и тоник с центела ( Revuele):
https://makeup.bg/product/583810/

https://remedium.bg/agiva-naturalna-rozova-voda-za-vsyakakav-tip … -h250-ml-151333/p

Тонерът само онлайн съм виждала, розовата вода я има в дрогериите.

Но уточнявам, че имам хубава кожа и на нея не ѝ трябва баене, просто поддръжка.

https://ankoreanstore.com/to%D0%BD%D0%B5%D1%80-%D0%B5%D1%81%D0%B … 0%BA%D0%B0%D0%BA/
Благодаря

# 441
Но с времето стигнах до убеждението, че скъпа козметика (независимо за кoса или лице) изобщо не е гаранция. Важно е да се намери продуктът, който най-добре се пасва на съответната кожа/коса. То май най-трудното е това....

Абсолютно съгласна!

Здравейте!
Бихте ли ме ориентирали в каква последователност използвате продуктите си? Hug
Ясно ми е, почистване, серум, крем...създала съм си някаква рутина.
Но искам да започна да използвам база за грим, до сега не съм и се чудя кое след кое да ползвам. Като през този сезон ми е по-лесно, защото не слагам слънцезащита.
Струва ми се много, серум, крем,  база, слънцезащита,  ако е в тази последователност.
Ще ви бъда благодарна, да споделите вашата рутина и също така от кой слънцезащитен спрей сте доволни, много ми е важно да не запушва порите.

Аз съм със смесена кожа и сутрин ползвам обикновено тонер - или два, серум и/или есенция, емулсия ВМЕСТО крем (много по-леки продукти са емулсиите), след нея слънцезащита и/или база за грим със СПФ.

Има голяма разлика какви и колко продукта ползвам когато навън е +30 или -20.

През летните горещини под слънцезащитата мога да сложа само 1-2 супер леки и воднисти тонера и да пропусна всичко друго. Слънцезащитата играе и ролята на овлажняващ продукт.

Ако е топло, но не брутално горещо ще си сложа и тонер и серум/есенция и слънцезащита и матираща база за грим.

През пролетта и есента при липса на екстрени температури - тонер, серум/есенция, емулсия, слънцезащита или база със СПФ.

При студ ще вкарам по-плътни продукти - крем или богата, плътна емулсия + по-гъста, по-кремообразна слънцезащита за да ми пазят кожата от студа. Или ако е мрачно ще пропусна изцяло слънцезащитата за сметка на още по-богат крем. Или ще сложа емулсия по мазнеещата Т-зона и крем по бузите и другите сухи части на лицето.

Продуктите, които ползвам през лятото са много, много по-леки и хидратиращи от по-плътните и подхранващи серии, които ползвам през зимата. По принцип по време на отоплителния сезон кожата ми изсъхва сериозно.

Няма една универсална формула или универсален продукт. Всяка от нас на тези години все пак си познава кожата и има идея какво и е нужно. А да, щях да пиша за количествата! Цял живот съм ползвала "по-мъничко" от всичко и съм се шокирала с какъв размах мои приятелки "мажат". Но аз съм със смесена, а те със сухи кожи, та всеки си намира комфортната зона, не може да се съди.

И винаги вечер влиза в играта тежката артилерия за да мога да се събудя с добре напомпана кожа.

PS През лятото предпочитам сутрин да си сложа маска/маски, след това да си измия лицето и да сложа само тонер + слънцезащита, вместо да мажа няколко продукта.

PS базата за грим аз винаги слагам последна - директно под съответния грим - често (не винаги!) те са пълни със силикони, които създават една гладка повърхност, на която грима изглежда добре, но през нея крем или друга козметика трудно ще мине.

PS И разбира се, двустъпково почистване (вечер), едностъпково сутрин! Редовни, но меки пилинги/киселини/ексфолииращи ензимни пудри, за да се поддържат порите чисти. Ретекстуриращи маски също.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 15:56 от Agent Provocateur

# 442
Но с времето стигнах до убеждението, че скъпа козметика (независимо за кoса или лице) изобщо не е гаранция. Важно е да се намери продуктът, който най-добре се пасва на съответната кожа/коса. То май най-трудното е това....

Абсолютно съгласна!

Здравейте!
Бихте ли ме ориентирали в каква последователност използвате продуктите си? Hug
Ясно ми е, почистване, серум, крем...създала съм си някаква рутина.
Но искам да започна да използвам база за грим, до сега не съм и се чудя кое след кое да ползвам. Като през този сезон ми е по-лесно, защото не слагам слънцезащита.
Струва ми се много, серум, крем,  база, слънцезащита,  ако е в тази последователност.
Ще ви бъда благодарна, да споделите вашата рутина и също така от кой слънцезащитен спрей сте доволни, много ми е важно да не запушва порите.

Аз съм със смесена кожа и сутрин ползвам обикновено тонер - или два, серум и/или есенция, емулсия ВМЕСТО крем (много по-леки продукти са емулсиите), след нея слънцезащита и/или база за грим със СПФ.

Има голяма разлика какви продукти ползвам когато навън е +30 или -20.

През летните горещини под слънцезащитата мога да сложа само 1-2 супер леки и воднисти тонера и да пропусна всичко друго. Слънцезащитата играе и ролята на овлажняващ продукт.

Ако е топло, но не брутално горещо ще си сложа и тонер и серум/есенция и слънцезащита и матираща база за грим.

През пролетта и есента при липса на екстрени температури - тонер, серум/есенция, емулсия, слънцезащита или база със СПФ.

При студ ще вкарам по-плътни продукти - крем или богата, плътна емулсия + по-гъста, по-кремообразна слънцезащита за да ми пазят кожата от студа. Или ако е мрачно ще пропусна изцяло слънцезащитата за сметка на още по-богат крем. Или ще сложа емулсия по мазнеещата Т-зона и крем по бузите и другите сухи части на лицето.

Продуктите, които ползвам през лятото са много, много по-леки и хидратиращи от по-плътните и подхранващи серии, които ползвам през зимата. По принцип по време на отоплителния сезон кожата ми изсъхва сериозно.

Няма една универсална формула или универсален продукт. Всяка от нас на тези години все пак си познава кожата и има идея какво и е нужно. А да, щях да пиша за количествата! Цял живот съм ползвала "по-мъничко" от всичко и съм се шокирала с какъв размах мои приятелки "мажат". Но аз съм със смесена, а те със сухи кожи, та всеки си намира комфортната зона, не може да се съди.

И винаги вечер влиза в играта тежката артилерия за да мога да се събудя с добре напомпана кожа.

PS През лятото предпочитам сутрин да си сложа маска/маски, след това да си измия лицето и да сложа само тонер + слънцезащита, вместо да мажа няколко продукта.

PS базата за грим аз винаги слагам последна - директно под съответния грим - често (не винаги!) те са пълни със силикони, които създават една гладка повърхност, на която грима изглежда добре, но през нея крем или друга козметика трудно ще мине.

PS И разбира се, двустъпково почистване (вечер), едностъпково сутрин! Редовни, но меки пилинги/киселини/ексфолииращи ензимни пудри, за да се поддържат порите чисти. Ретекстуриращи маски също.
Много изчерпателно обясни.
Благодаря ти!❤

# 443
От вас научавам, че имало и продукт за лице "тонер".
Различно е от "тоник" така ли?

# 444
Тонер в корейската грижа за кожата е първият продукт след измиването и ексфолирането, обикновено воднист, чиято цел е да вкара в кожата влага и да балансира pH-то.

Западната козметика последните 10-15 години копира доста от източната и на пазара има гмеж от продукти с най-различни наименования и функции, защото за капак кой как ще си нарече продукта е нерегулирано Simple Smile Т.е продукти с идентичен състав могат да се наричат тоник/тонер/първа есенция/софтънър/скин/рифайнър/фрешнър или нещо друго Grinning

Скрит текст:

PS най-добре е да се гледа описанието на продукта според производителя, както и редът на ползване, предложен от него и да НЕ СЕ абсолютизира нищо, а да се адаптира според нуждите на собствената кожа. Дори корейците последните години вървят към опростяване и минимизиране на продуктовите линии и все повече пускат продукти 2-в-1, 3-в-1, 5-в-1....

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 15:53 от Agent Provocateur

# 445
По-нагоре пуснах линк кое какво
е.Последният линк в поста ми.

# 446
Напълно съм съгласна и само да допълня нещо. Покрай тези тенденции, блогъри, инфлуенсъри и аз да не остана по-назад. Току виж пропускам нещо. Тези 10 стъпкова програми не са за всяка кожа. При едни работи, при други не. С едно такова мазане си докарах беля на главата. В пълен локдаун да търся дерматолог, че ме щипеше, пареше, болеше, чувствах кожата си опъната. Все едно някой ме беше бил с кактус. Кожата започна да се бунтува, обострих розацеята отделно си бях нарушила и бариерата на кожата. А ползвах продукти, които бях ползвала и преди. Доста време бях на измиващ, хидратация и слънцезащита.
Така, че имайте го впредвид.🤗

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 16:48 от cloè

# 447
Напълно съгласна с Клоуи, затова и когато аз лично правя натрупване на продукти гледам да са от един бранд/една линия или най-много от 2, но със еднакви активи (например серум за очи със женшен от Донгинби + крем за очи със женшен от Сулуазу).
Т.е. старя се да не правя сбирщайн от различни продукти, за да не го мисля кой актив с кой влиза в противоречие и какво ще ми прецака бариерата.

# 448
От кой сайт бих могла да поръчам collagena professional?

# 449
  • Ланкър, планините Овнерог
От кой сайт бих могла да поръчам collagena professional?
Тези ли http://www.collagenapro.com/products-pro ?

Общи условия

Активация на акаунт