Първокласници- 2021/2022

• 34 705
  • 715
  •   1
Отговори
# 195
Ние също не сме имали родителска и не знаем разпределението на класовете. Казаха "В началото на септември". Купила съм блузки от униформата, бели тениски /евентуално за физическо/, няколко тетрадки и подвързии за проба., както и някакво самозалепващо фолио за подвързване. Раница все още нямаме ☹️ Надявах се да видя Херлиц на живо, но покупката най-вероятно ще е он-лайн. Някой знае ли какви мед. документи ще искат при започване на училище?

# 196
  • София
Някой знае ли какви мед. документи ще искат при започване на училище?
Здравно-профилактична карта. За 7-годишните има и манту.

Покрай мантуто, личната измери малката и направо ми даде картата за училище. Но заради картите на големите, ще трябва да ходим при нея пак. Дано уцелим 'хубав' момент без много чакащи.

# 197
  • София
На нас ЛЛ ни издаде един лист, където са нанесени всички имунизации и здравен статус. Също така ще искат и здравния картон от градината.

# 198
Всяка година до завършване на 12 клас се носят приложения 5 и 6. Само това интересува здравната служба в училище, друго ако има го връщат. Ако детето е с ТЕЛК, нещо хронично или алергия също се носи документ в училище. Ако трябва да бъде освободено от физическо и спортни дейности се минава ЛКК и се представя документ за освобождаване.
Относно Манту, в Русе го правят организирано от Тубдиспансера (май) идват на предварително обявена дата и правят на първокласниците. Съответно си ги отчитат. Ако детето отсъства на датата оставят бележка, с която родителят го води в Тубдиспансера, за да му направят пробата и после да я отчетат.
Когато щерката беше първи клас идваха средата на октомври, но ние бяхме в София за обследване и пропуснахме. Заведох я чак февруари, когато имах възможност да го направя и в момент тя да е здрава.

# 199
Здравейте, някой дали ползва профил в уча.се? Интересува ме може ли да се ползва за две деца различни класове?

# 200
Здравейте, някой дали ползва профил в уча.се? Интересува ме може ли да се ползва за две деца различни класове?
Да, може. Не е нужно да се купуват два абонамента.

# 201
Ранниците вече ясни, училищата с униформи също, несесери и тетрадки тоже Simple Smile
Какви шишета, кутии за храна ще ползвате... ? Направо те тези деца не могат си събра багажа........

# 202
В училището има стол. Ще пробваме в началото дали ще хареса яденето и да я записвам на обяд. Ще приготвям сандвич или закуска да има за междинно хапване. Ще имат и безплатна закуска от училище, която беше плод, мляко или филия/закуска. Няма да бързам да зареждам с кутии. Едно шише 0,5 мл. Вода да има за пиене. После ще котигираме според нуждите.

# 203
В Русе нямат столово хранене. Там, където са запазени помещенията носят кетъринга и ги ползват за хранене, там където не са запазени столовите се хранят с кетъринг в класната стая/ занималнята.
За каката бях взела обикновена кутия за храна (фризер/ микровълнова) от Кауфланд. Кетъринга не го ядеше. По-късно от немския магазин й взех термос за храна и там носеше ядене/ супичка и т.н. Година и нещо ги водеха в стола на университета. Там й харесваше храната и си ядеше.
В училище закуска тестена даваха в три от дните, вторник и четвъртък бяха на плод. Предполагам, че схемата ще е същата и тази година. Специални шишета за вода не съм купувала. Купих малък термос от Пепко за 300мл и понякога правех горещ шоколад или чай. Първокласникът обича студено прясно мляко, така че може да взема и за него такъв малък термос.
Учебниците ще ги оставим в шкафчето в училище, вече купих и разноцветни папки. У дома ще ползва електронен такъв или от кака му. Макар че може и да не се наложи, понеже ще е на занималня.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 16:34 от Mama Ru

# 204
В нашето училище май също ще се оставят учебниците, изчаквам  род среща в началото на септември. Честно казано тези срещи трябва да са в началото на лятото. Имат столово хранене. Все пак ще се носи закуска, защото обучението е целодневно. Закуска има само предиобед. Шише реших и поръчах на аквафор с филтър. В момента имат намаление. Позната ги ползва вече 3 години, каза, че са здрави, сега ще ги подменя. Термосът е идея, ние също обичаме чайове. Ще ги погледна в Пепко, благодаря за идеята.
Възниква ми въпроса .. децата ви ще закусват ли в къщи ? Мисля, че трябва да са в училище в 8.00, което означава 7,30-7,40 да сме излезли от къщи.  От една страна е рано, от друга няма ли да огладнява !?

# 205
ddani, благодаря за идеята за шише. Сега поръчах и аз.
Имам шишета на Тапъруеър, но ще пробваме и тези.
Моят син закусва вкъщи. Толкова е злояд, че не мога да си позволя да го пратя гладен от нас..........направо плача, какво ще му изпращам в неговата кутия

# 206
Ние живеем буквално на метри от училището. Искат ги в 8,10 на входа, а той ще излиза в 8-8,05 с кака си, ако и тя е от 8,20, а не от 7,30 с големите.
Относно храната, надявам се да ги водят в стола на университета, кетърингът не беше особено хубав преди години, а той е страшен претенциоз у дома. С каката нямах проблем всичко яде. Често правех сандвичи с тиквички или патладжан и кисело мляко, правех и с панирани чушки (бюрек), ама са неща, които малкия не обича. От миналата година има проблеми с дебелото черво и трябва да яде течна храна, т.е супи и готвено, а не само на сандвичи. Обича мюсли или топчета с мляко, но не е храна за дете като него, освен, че е течна. Обича и банани и ябълки, така че ще видим. От манджите само мусака, боб и тас кебап яде напоследък. Ще видим като тръгне на училище как ще се оправяме с храната.

# 207
  • Sofia
Ще бъде на стол към училището, била хубава храната.закуските, които се дават не знам как са. Шише съм взела стъклено, дано не е грешка, ако не - ще сменям в движение.
Моят син също ще закусва вкъщи, няма как да го пусна неял, супер слабичък е. Ясно ми е, че така ставането ще е още по-рано, но няма как.

# 208
Suprema и аз мислех  за стъклено, ама все се плаша, че много ще се чупи. Ще наблюдавам и аз.

# 209
  • Пловдив
Манту при нас го направи личният лекар.
За храната ще видим, имат и стол, но не знам дали тя ще иска на стола. Ако не - сандвичи, дори вече купих две кутии, голяма и малка. Не мисля да давам пари за лавката, защото дори да ги пускат първокласниците там, подозирам, че изхранването ще бъде с вафли и меденки. Шише не предвиждам, ако се окаже нужно, ще купя. Мисля да закусва вкъщи, но пак от нея зависи. Училището ни е на пет минути.

Аз да попитам: телефони или часовници със сим-карта ще имат ли децата ви? Ясно, че в първи клас са постоянно под надзора на учителите, но все пак да сверя.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 14:56 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт