Отговори
# 915
  • София
  • Мнения: 2 230

 
Уникално вкусни мъфини от тиквички със сирене с подправки и запечен отгоре кашкавал за акцент.

# 916
  • Мнения: 10 640
Ориз с лапад на фурна и с поливка за баница.
Става и за гарнитура към друго ястие.

# 917
  • Враца
  • Мнения: 4 039
Спанак с ориз и яйца,
Копчрива каша,
Лапад с  лук и яйца.

# 918
  • Мнения: 1 420
СПАНАЧЕНИ КЮФТЕНЦА
Необходими продукти:
1 яйце
1 длан обезмаслено сирене /120 г/
½ кг спанак
2 с.л. с връх трици /38 г/
2 с.л. с връх брашно за овалване / от нахут най – добре – 30 г /
по желание: чесън, джоджен и други пресни подправки, 1с.л.ленено брашно
2-3 топени сиренца или 1 ч.л.зехтин
Начин на приготвяне:
Задушавате спанака, добавяте подправки на вкус и чесънчето нарязано на ситно и готвите до пълно умекване на спанака /задушаването става в малко водичка, при необходимост наливате още/.
След това отцеждате много добре спанака от излишната вода.
В купа чуквате яйцето, натрошавате на много ситно сиренето, след това и вече поизстиналия и отцеден спанак, както и триците, всичко се обърква много добре и се оформят кюфтенца – средна големина. Като всяко едно се овалва добре от всички страни в брашното, което сте избрали..Нареждат се в тавичка върху хартия за печене и се пекат около 30 минути на умерена фурна.

# 919
  • Мнения: 1 897
Любимата Копривена манджа: колкото повече коприва, толкова по-добре...В тенджера запържваме 2 скилидки чесън, глава червен лук, 2 моркова, докато омекнат, след това добавяме ситно нарязаните картофи, след като омекнат добавяте предварително изчистената и сварена коприва, добавяме, вода, сол и подправки по желание. Аз слагам и голямо парче масло, вкусът винаги се променя, към края на вареното, може да се сложи и готварска сметана, по желание.

# 920
  • Мнения: 878
Зеленчукова капама   

    лук - 2 връзки (зелен)
    картофи - 600 г
    чушки - 4 бр
    олио - 1 к.ч.
    магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
    джоджен - 1 с.л. ситно нарязан
    червен пипер - 1 ч.л.
    доматено пюре - 1 ч.л.
    сол
    Нарязвате лука на едро, а чушките - на ивички. Обелвате картофите и ги нарязвате на кръгчета. Слагате в тенджера лука, чушките и картофите и ги разбърквате заедно със ситно нарязаните магданоз и джоджен. Прибавяте размитото в малко вода доматено пюре, поръсвате с червения пипер и посолявате на вкус. Сипвате олиото и наливате гореща вода, колкото да покрие продуктите за капама. Слагате веган ястието на тих огън и варите без да разбърквате, докато омекнат зеленчуците.

# 921
  • Мнения: 515
Определено вкъщи се хапва повече месо, но ако няма залагам на мусака от каквото има. Всякакви комбинации от картофи, тиквички, моркови, лук, домати, патладжани.

# 922
  • Мнения: 714
Лапад с ориз, Панирани тиквички с пармезан

# 923
  • Елхово
  • Мнения: 1 777
Сега е сезона на следното бързо и много вкусно ястие от лапад.

Почиства се от дръжките една връзка лапад , нарязва се 1-2 стръка зелен лук, добавя се малко сол и се пържи за няколко минути.

# 924
  • София
  • Мнения: 469
Пролетта е сезона на коприва, спанак и лапад.
Готвя супи, ориз със спанак на фурна, но любимото ни е панирана коприва.
Правя гъста каша от яйце,бира,брашно и сол за вкус.Измивам връхчетата на копривата и  ги обърквам с кашата.След това взимам с вилица от сместа и пържа в загрята мазнина.

# 925
  • София
  • Мнения: 1 412
Любимото ни е лапад със сирене и яйца.

# 926
  • Мнения: 602
Чушки бюрвк, спанак с ориз, баница със спанак и лапад, супа от коприва.

# 927
  • Мнения: 1 907
Спанак с ориз и картофени кюфтета.

# 928
  • Русе
  • Мнения: 910
Гъби с ориз приготвени като дроб сърма: задушават се лук, морков, чушка. Добавя се 1 ч.ч. ориз. Като стане стъклен ориза се прибавят нарязаните гъби. Запържват се докато си пуснат водата. Наливат се 3 ч.ч. вода или бульон. Когато водата се поеме от ориза се прибавят нарязани зелении- шепа спанак, няколко листа маточина, джоджен. Овкусява се с чер пипер и сол. Когато зелениите си променят цвета ястието се отдръпва от котлона.

# 929
  • София
  • Мнения: 17 092
Патладжан със сирене
Патладжана се надупчва с вилица и се пече във фурната до пълно омекване. После се обелва и нарязва на кубчета, омесва се със сирене, чесън и зехтин.

Общи условия

Активация на акаунт