Великобритания - тема [87] Пролетно - Лятна Много Коронована Локдаунска

• 34 227
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Днес правих Великденска репетиция за козунаци. Идеално се получиха за лаик в месенето като мен - конци, хрупкав отвън, пухкав отвътре:)

# 151
  • на малък остров в океана
Явно сме на една вълна. Миналата седмица си купих този pressure washer
https://www.amazon.co.uk/dp/B08R6638K5/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_ … ng=UTF8&psc=1
Този уикенд съм предвидила да го пробвам как е.

# 152
Днес правих Великденска репетиция за козунаци. Идеално се получиха за лаик в месенето като мен - конци, хрупкав отвън, пухкав отвътре:)
Скрит текст:
Би ли дала рецептата?

# 153
  • София
Разбира се!
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_7641.html?m=1
Използвах Allinson Easy Bake Yeast 14 грама, а брашното - Allinson Strong White Bread Flour.

# 154
Вече трети път правя козунаци последните дни. Да се похваля и аз

# 155
  • Оптимист по принуда
Белла, кой модел ти е машината за пране на килими?

# 156
  • Leeds, UK
Машината за пране е Vax Platinum Power Max от сайта им. В момента върви с парочистачка подарък.
Междувременно докато си приказваме днес следобед се сдобих с кростренажор почти нов за £25. Ходих да си го взема от едно близко село. Отдавна си ми беше мечта. Подозирам, че утре няма да мога да стана от леглото😁. Единият от холовете в къщата е празен. Превърнах го в складче и фитнесзала😁.

# 157
И аз накрая взех Карчер. Нямамше какво да го мисля, само добри ревюта прочетох. Ползвам го вече няколко седмици и съм доволна. По-натам и за стъкла ще си взема

# 158
Колко пара пускат парочистачките? Къде отива тя? 

Момичета, към снимките с козунаци давайте и рецептата, освен ако не е много засукана.

# 159
  • София
Пуснала съм рецептата, Блу!. Хич не е засукана!  Дори не съм месила сто часа, на Kmix- a на първа степен около 20 минутки месене.

# 160
Аз меся в хлебопекарната. 5 яйца, 250 гр. прясно мляко, 250 гр мазнина (олио + краве масло), брашно около 600 гр. Захар 200-250 гр. Мая суха 5-6 чаени лъжички. Меся го около 5-6 пъти без да оставям да втасва, спирам и стартирам отново програмата за тесто. Последният път оставям програмата до край да свърши. От това тесто стават два козунака, като този, който показах. Затоплям краве масло, отделям 3 топки тесто, разточвам първата, мажа масло, слагам отгоре втората, разточвам и пак масло,, после разточвам третата. Става един голям лист, режа по дължина на три, оплитам плитка и отставям да втасва. След като втаса мажа жълтък с олио или масло, ръся захар и пека на бавна фурна (печенето е около 45-50 мин.). Става на конци заради точенето при мен.
Моите се оядоха, последния стои два дена и никой не го поглежда 😀😀

# 161
Пуснала съм рецептата, Блу!. Хич не е засукана!  Дори не съм месила сто часа, на Kmix- a на първа степен около 20 минутки месене.
По-скоро към brumm ми беше последния пост и тя е пуснала рецепта. "Полезно" често го ползвам и като "благодаря", особено ако съм на малко устройство.Sad Извини ме.
Мойта хлебопекарна е в дъното на килера. Дори и коледната украса не е толкова дълбоко прибрана. Предпочитам да се пробвам да меся ръчно, отколкото да я вадя, обслужвам и прибирам пак. Пък и не е нужно много хубав да ми става козунака.Simple Smile

# 162
Блу, тази рецепта ползвах няколко пъти вече. Лесна е и много добре обяснено как се активира маята, защо яйцата е добре да се разбият леко със захарта и как се добавя маслото, за да стане на конци.
https://www.youtube.com/watch?v=H3-sdv5RICc

Традиционен козунак е, въпреки че видеото е на руски.

# 163
Нашата хлебопекарна се ползва постоянно, когато се сетя пускам хляб, ама гледам да забравям, че много се яде. Тесто правя за мекици от време на време, за пици. Виж, Нуърибулета е прибран на дълбоко съхранение, само ми заема място и се чудя къде да го навра, та да не ми се пречка.
Малкият се оказа с вирус, ходихме една вечер до спешното, в чудо се видях докато ни прегледат. И ПСР му направиха, сега му тече кръв от носа по малко. Абе....купон.

# 164
  • След завоя в дясно

Мойта хлебопекарна е в дъното на килера. Дори и коледната украса не е толкова дълбоко прибрана. Предпочитам да се пробвам да меся ръчно, отколкото да я вадя, обслужвам и прибирам пак.
И моята е някъде там.
Една приятелка го " меси", като прибира тестото в няколко  найлонови плика и го пуска в пералнята само на центрофуга 1200, два пъти. Мисля да го пробвам тази година.
Аз ползвам рецепта на Звездев, получи се миналата година.
Brumm- дано се оправи детенце. Ххх

Общи условия

Активация на акаунт