Розацея - тема 5

• 50 390
  • 838
  •   1
Отговори
# 675
Пробиотикът може да е всеки .Аз съм ползвала на Snowborn , но после опитах с Lactocare, PharmaS PRO Balans , Линекс....просто правя малко почивка и сменям .От пробиотика имам и още един плюс - от дооооста години страдам от гъбички (вагинални) и сега от както приемам не ми се е получавал този проблем с гъбичките , а иначе ме навестяваха често , я след къпане в  басейн/море или просто така , без причина и все прибягвах до антибиотични свещички , защото не можех да се отърва от тях .С пробиотика ми повлия и на това... За лазера миналата година опитах и v beam  и с ND yag: и по -доволна бях от втория , въпреки ,че vbeam е точно за розацея . Сега е точният момент за лазерни процедури .

# 676
Пробиотикът може да е всеки .Аз съм ползвала на Snowborn , но после опитах с Lactocare, PharmaS PRO Balans , Линекс....просто правя малко почивка и сменям .От пробиотика имам и още един плюс - от дооооста години страдам от гъбички (вагинални) и сега от както приемам не ми се е получавал този проблем с гъбичките , а иначе ме навестяваха често , я след къпане в  басейн/море или просто така , без причина и все прибягвах до антибиотични свещички , защото не можех да се отърва от тях .С пробиотика ми повлия и на това... За лазера миналата година опитах и v beam  и с ND yag: и по -доволна бях от втория , въпреки ,че vbeam е точно за розацея . Сега е точният момент за лазерни процедури .
Био култ кандеа е точният за такъв проблем.

# 677
  • София
Lilinka, кой е точно е този пробиотик, от който казваш, че вече нямаш проблеми с гъбичките, че не успях да разбера.

# 678
Здравейте,

Записвам се във Вашата тема.

Преди седмица посетих дерматолог, тъй като имам видими капиляри около носът и под очите, които ме дразнят.  Също отвреме навреме получавам червени петна на двете бузи, които не се влияят от нищо.
Минават с времето, появяват се при студ, вятър.
Ето тук се появяват, нещо като торбичка даже стои, мислех че е маларна. (Снимката не е моя)
Скрит текст:
Исках да си направя процедура IPL, но док каза, че тъй като излиза в майчинство няма кой да ми направи протокола от процедури и ако искам да отложа във времето.
Само че мен ме хвана страх, тъй като сподели че има парене, болка и евентуален оток.
Аз съм с много чувствителна кожа и нисък праг на болка.

Изписа ми да се мажа с метроруборил и да взимам цетебе витамин ц.

Зачетох се в някои предишни теми и виждам, че вече в състава на крема не присъства главната съставка - метронидазол.
Според вас има ли смисъл да го вземам в такъв случай?

Във Варна нямаме специалисти( или поне аз не съм попадала) които да се справят успешно с премахването на капиляри по лицето.

Аз имам таласемия и също не знам дали не е провокирано и от това.

Тя ми каза, че капилярите които се получават около носът, може да се получат и от прекалено стискане на пъпки( имам такъв навик).

Не знам какво да правя, моля за съвет.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 23:06 от alethea

# 679
Правих само 1 процедура със IPL, преди години, ами същото е за мен по ниво болка със процедурите на PDL. Аз писах много подробно за опита си с лазера в темата, болеше ме страшно много, текоха ми сълзи от болка чак. Аз също съм с много чувствителна кожа, и нисък праг на болката. Въпреки всичко, лазерът беше най-добро нещо, което помогна на розацеята ми, и бих повторила серията на процедурите, защото ковид съсипа пак външния ми вид. Но този лазер повлияваше дифузно зачервяване, положението беше страшно при мен. Наистина имаше отоци, синини, подуване, аз и пътувах за всяка процедура с влак/автобус натам и обратно до/от София, и след процедурата 6 часа в автобуса бяха ад, но, в крайна сметка, смятам, че всичко беше за мое добро. Единствено, този лазер не премахна капилярите ми, които имам страшно много също, май за тях трябваше друг лазер. Някои се махнаха, ко около носа и по брадичката пак наизлизаха. Под очите също имам, но там не бутат с лазер, така ми казаха.

За метронидазол - има си го, все още, като една от главните съставки за лекуване на розацея. Сестра ми, също с розацея, повлиява се много добре от него, постоянно поръчва в аптека крем, който й го бъркат по рецепта от лекар. От кремовете на различни марки с метронидазол не е доволна. Аз не използвам тази съставка, т.к. не ми понася ни външно, ни вътрешно. Ползвам си Соолантра от време на време, и кремове с пробиотици на Сноу Борн.

# 680
PDL  лазера се прави на два паса с различни настройки и накрайници. Единият е за дифузно зачервяване а вторият за единичните капиляри. Няма проблем, че кожата е чувствителна, ако имаш пари винаги се почва от ниски настройки и после плавно се увеличава и се следи реакцията. За болката без коментар нищо особенно.  PDL е сто пъти по-добро от IPL .Всъщност в  IPL  буквата L идва от Light и не е точно лазер. В метроруборил основната съставка е Азелинова киселина. Помага при възпаления, пъпки, но за единични капиляри само лазер и съдосвиващи мазила които обаче имат после обратен ефект.

# 681
Здравейте, момичета.
Аз съм с поставена диагноза периорален дерматит.След повече от година лечение за розацея,накрая ми беше поставена тази диагноза.
Към момента нищо не дава резултат дали поради неправилно поставена диагноза или поради индивидуален случай,но нещата не се подобряват.
Има ли някой друг с периорален дерматит,потърсих актуална тема,но не откривам.

# 682
Здравейте, момичета.
Аз съм с поставена диагноза периорален дерматит.След повече от година лечение за розацея,накрая ми беше поставена тази диагноза.
Към момента нищо не дава резултат дали поради неправилно поставена диагноза или поради индивидуален случай,но нещата не се подобряват.
Има ли някой друг с периорален дерматит,потърсих актуална тема,но не откривам.
Периорален дерматит би трябвало да е временно състояние, което преминава след като кожата възстанови микробиома и защитата си. Потърсете мнение от няколко лекари, защото знам, че го бъркат с алергичен. Ако сте лекувана с кортикостероид не е чудно, че не се оправя. Пречистване и подсилване на организма ще помогне много. Аз бих отишла и при ендокринолог за хормонални изследвания и черен дроб, това е от голямо значение да този проблем.

# 683
Lilinka, кой е точно е този пробиотик, от който казваш, че вече нямаш проблеми с гъбичките, че не успях да разбера.

Пробиотик , който се пие, няма значение какъв .Сменям ги .В момента пия Синкванон . Като свърша опаковката ще почина за седмица и ще започна нов.Преди години пиех само при антибиотично лечение , сега пия почти целогодишно. Освен за розацеята ми повлия и гъбичките .Доволна съм.

# 684
Ох, така ви завиждам, като кажете как пробиотиците ви помогнали за нещо. На мен никога за нищо не са ми помогнали No Mouth

# 685
Може би не са били подходящи пробиотиците?

И аз пих много, ама не обръщах особено внимание какви са. Изписваха всякакви, но, може би, не бяха достатъчно силни ли, или не бяха подходящи. Никакъв ефект не усещах. Последните 20на дена пия едни, дето ММ ми поръча, и направо ми светна, и коремът не ме боли най-после, и забелязах, как екземите почнаха да се подобряват (имам по ръцете, около сгъвките на лактите), и червата станаха редовни (което е пък беше голям проблем при мен от много време), и с гъбичките, сякаш, има подобрение (след ковид ме нападат всякакви бактерии, и нон-стоп се въртя във омагьосан кръг антибиотици-пробиотици. За лицето не мога да кажа, дали се подобрява, то пък е само 20 дена, мисля, че ако ги пия повече, може и да се види ефектът.
Така че, според мен, трябва да се пробват различни видове, докато се нацели подходящ пробиотик.

# 686
  • София
При мен също нямат никакъв ефект пробиотиците, и то в никакъв аспект..  Пробвала съм доста и по-бюджетни и по-висококачествени, но нищо... Но пък явно на други хора си им повлиява добре. Явно е си е относително.

# 687
Освен с прием на пробиотици,някоя от вас пробвала ли е с билки?🤔

# 688
  • обл. Шумен
Ползвала съм на Уриаж, на Биодерма - не съм впечатлена.
Аз пробвах лятото с това, мазах се 2 месеца - абсолютно никакъв ефект:
https://giza-perfumes.eu/aktivni-sstavki-za-kozmetika/248-komple … nti-kuperoza.html
Този крем го ползвах почти 4-5 месеца. Изобщо не си струва парите. Хидратира, но нищо повече:
https://apteka.framar.bg/30047276/%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%8 … F-40-%D0%BC%D0%BB
За сега най-доволна съм от този, който поръчвам за втори път:
https://remedium.bg/isis-pharma-metroruboril-az-krem-sreshtu-zac … a-h30-ml-138999/p
А този взех за защита от слънце и студ:
https://remedium.bg/isis-pharma-neotone-izbelvasht-dneven-krem-z … se-x30-ml-20350/p

# 689
От метроруборила какъв ефект забелязваш?

Общи условия

Активация на акаунт