Розацея - тема 5

• 50 407
  • 838
  •   1
Отговори
# 90
Nohope,  защо мислиш, че е противоречив? Розацеята се отключи от киселина, забравих да спомена и мазане с кортикостероид (Адвантан милк) за 7 дни.
Смених лекаря и в Леге артис ми казаха че имам демодекоза и нарушена кожна бариера.
И така, кожата е била леко възпалена от демодекса и в съчетание с киселината стана страшно! И вече повече от два месеца!
Благодаря за съвета, ще пробвам Cicaplast B5.
След двата лазера лекото зачервяване почти изчезна, но тази реактивност и хиперчувствителност остана.
Интересно е, че не са ми предписвали Cicaplast🤔 Само Солантра, те са на мнение, че ще успокои тази възпалена и нетолерантна кожа.
На теб Солантрата веднага ли ти понесе? Имал ли си негативи от нея. Знам, че не ти е помогнала особено...

# 91
Не никакви негативни реакции при мен. Чувал съм че някои имат, но е много рядко. Щом доктора казва Соолантра мажи я, но тя няма да ти оправи кожната бариера, тя е само за Демодекса. Не слагай цикапласта все пак доктора е доста по конпетентен от нас във форума. След като завърши лечението тогава може да го пробваш, със сигурност няма да ти навреди.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 20:55 от Nohope

# 92
Да, Nohope, придържам се стриктно към лечението. За възстановяване на кожната бариера ползвам Авен Толеранс Екстрийм - с най-малко съставки е от всички продукти на пазара, и е с най-близък състав до кожата. Счита се, че за нетолерантна кожа най-малко дразни.
Нищо не ми пречи обаче да попитам и за Цикалпласта! За слънцезащита ползвам A derma AD, той е по-мазен, за суха кожа е ок!
Благодаря ти! 😊😉

# 93
Здравейте, тези от вас които са посещавали Леге Артис, доволни ли са? Мога ли да се доверя на някой от другите лекари в клиниката или по-добре да си запиша час при д-р Христозов?
Боя се, че и при мен ще се окаже розацея. Първоначално се появиха пъпки на едната буза, като на тяхно място непрекъснато се появяват нови, изглежда като обрив със зачервяване. От другата страна е по скоро под бузата  в участъка между носа и устата, а сега от около месец се появиха и между веждите и над тях, но челото е чисто. Доста време използвах рядко или дори по-скоро никаква козметика, което отчитам като грешка. Кожата ми стана доста суха на места и започна да се лющи. От както я хидратирам, този проблем изчезна, но си остава зачервена. Възможно е също, да е и слънчева алергия. Все още не съм ходила на лекар.
Освен това от много години имам проблеми и с очите, някой от вас има ли проблем освен с кожата и с очите?

# 94
  • София
megisch , най-добре е специалист да каже дали съсигурност е розацея, но и при мен беше същото както го описваш. Първо ситни пъпки на едната бузка като обрив, след като не взех мерки навреме обхвана и брадичката и другата буза, между веждите също имам малко пъпчици, но челото е чисто. След това започна зачервяваване по бузите + лющене. И все пак има и други неща, които на пръв поглед приличат на розацеята, затова е важно дерматолог да каже. В Леге Артис не съм ходила, само съм чувала добри отзиви за д-р Христозов, нека който знае повече да каже.

# 95
Уж не било моето розацея на носа, обаче се появиха пак пъпки, едната даже се разкървави Sad Днес седях на слънце и се зачерви много носа Sad какво да правя и аз не знам вече Sad

# 96
Veseuka, нали мажеш със слънцезащита. Маже се на 2 часа, ако много се печеш. Аз няма как да се мажа на 2 часа, когато съм навън е ползвам спрейчето Anthelios- само пръскаш и си спокойна.
Тези дне усещам слънцето много силно. Направо усещах, че кожата ми пламва. Вкъщи обаче не виждах да е зачевена повече. Явно само усещане. Искам да споделя с вас резултата за няколко дни мазане с мутроруборила. Усещам кожата много успокоена и някак по-гладка.

# 97
С нищо не съм мазала, явно е моя грешката...препоръчайте ми някой фактор ? А иначе фон дьо тен може ли да се слага на такава кожа ?

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 18:43 от veseuka

# 98
Слънцезащита е задължителна, не само за чувствителната кожа и розацея, а за всички. Разгледай марките медицинска козметика в аптеките и си избери нещо за чувствителна кожа или кожа склонна към зачевяване. И за фон дъо тена важи същото. Повечето марки медицинска козметика имат такива серии. Изборът е голям.

# 99
Нещо съвсем се сдухах да ви кажа, тотално ми изпадаха гемиите Sad Боря се и с колит и други неща, това вече е капак Sad Вие имате ли други даболявания ? Чувствам се точно като някоя баба:(

# 100
Зареди се с търпение, намери нещата, които те карат да се чувстваш спокойна, свободна и щастлива и с малки крачки променяй навиците си и рутината, които също биха допринесли до розацейни прояви. От външните фактори твърдя категорично от своя опит, че враг N1 са слънцето, горещината и топлината, вятъра и сухия въздух, алкохол всякакъв, храни.

# 101
Роз не искам да те плаша обаче тези спреьове SPF не са надеждни и всички ги отричат. Стават за повторно нанасяне ако искаш, но основата трябва да си е крем. Никак не го обичам този SPF обаче си трябва няма спор.

# 102
Зареди се с търпение, намери нещата, които те карат да се чувстваш спокойна, свободна и щастлива и с малки крачки променяй навиците си и рутината, които също биха допринесли до розацейни прояви. От външните фактори твърдя категорично от своя опит, че враг N1 са слънцето, горещината и топлината, вятъра и сухия въздух, алкохол всякакъв, храни.
Благодаря за подкрепата, вече наистина съм в нервна криза Sad Толкова обичам морето, ако сега не мога да ходя и там Sad Как се справяте там ?

# 103
Аз съм родена на морето, живея на морето и не ходя на море.
Посоката на самосъжаление и самовнушение за обреченост е възможно най-погрешната. Успокой се, подреди си стъпките за действие и така. Загледай се по тв колко известни лица са с розацея, ще разбереш по разликата в тена на деколте и шия и лицата им. Не са тръгнали да се самоубиват я, а са и актриси, и политици.

Плаж - докато се вдигне слънцето и след това след 17ч например, с често влизане във водата и дебела сянка.

# 104
  • София
veseuka  , не се тревожи излишно, гледай да си спестяваш тревогите, това е много важно. И аз съм с доста болежки ама.. си ги търпя Smiley  ( имам СРДЧ, много ниско кръвно с главоболие, проблеми с нервите, розацея, косопад, имам съмнения и за още неща, но не съм ги изследвала) Не трябва да се концентрираш в проблемите, защото така не става по-добре. Всичко се оправя с времето и с положени усилия. Това с плажуването и на мен ми е голям проблем ха ха, със слънцезащитен почти никога не се мажех, дори ползвах масла за по-бърз тен, а сега съм с 50 SPF.  Няма как..

Общи условия

Активация на акаунт