Дванадесети клас - първите профилирани

• 49 272
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • София
За нашия набор големият проблем с чуждите университети ще е достъпът до част от специалностите. В момента например, за да допуснат до кандидатстване за биоинжинерни специалности в Нидерландия, трябва да се посочи  хорариума от последните две години по Физика (някъде искат и математика), Химия и Биология... Ами аз не съм чула за подобен профил - или е само Био/Химия или е Мат/Физика.
Честно казано не знам дали за нашите деца ще се реши този проблем. За следващите набори предполагам нещата ще се урегулират.

# 646
Моето е с Био/Химия и трети профилиращ Физика.
Не иска и да чуе за биоинженерни специалности.

Наистина има някаква тенденция повечето завършващи да избират бг университети. От училището на набора тази година, доколкото разбрах, само 5-6 деца са избрали да продължат в чужбина.

# 647
До някаква степен мисля, че елемента на финансовите възможности заигра по-голяма роля покрай Ковид.
Отделно в момента имам възможността да работя с завършващи и споделяха едно чувство на разочарование, което ми беше много странно.

Моето и да иска не мога да го пратя в чужбина, но това се знаеше от много време и е гледал университети и програми само в България.

# 648
  • София
Ваче, Мирта, стискам палци на наборчетата. Щом го искат, нека се борят.
Малката ми заяви, че като завърши гимназия, иска да учи в НАТФИЗ. Още не знае какво точно,  но там иска Grinning
Да видим колко време ще я държи този мерак. Тъкмо започна 8 клас.
Има време да узрее Wink

# 649
Не знам дали сте го коментирали вече, но от следващата учебна година за кандидатстване в специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация ще се взима оценката от ДЗИ по БЕЛ плюс утроените оценки от изпитите по химия и биология.
Това е за МУ-София, но като гледам и другите университети са гласували такова решение. За Варна само не съм гледала.

Относно Информатиката в СУ, която сте коментирали. Напливът в този факултет е само за Софтуерно инженерство и Компютърни науки. Останалите специалности не са харесвани според мен, защото всяка година свободните места са много, а баловете ниски.
Във ФМИ е много трудно. Много студенти отпадат след първи курс. В сходните специалности в други факултети обучението върви много по-леко.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 19:46 от marinadp

# 650
  • столицата
А къде открихте изискванията на МУ?

# 651
  • Русе
Дидева постна вчера в групата във фейсбук.

https://www.facebook.com/groups/474828416622172

# 652
  • Русе
Амбърче, групата е поверителна и постовете не публично достъпни.  Пратих заявка.

# 653

Решение на Академичен съвет 23.09-24.09.2021
https://mu-sofia.bg/za-universiteta/upravlenie/akademichen-syvet … kademichen-savet/

# 654
  • столицата
Амбърче, групата е поверителна и постовете не публично достъпни.  Пратих заявка.
Аз отдавна съм във фейсбук групата, но първо преглеждам Бгмама, а после фейса Simple Smile
Истината е, че доста често на сайта на МУ не успявам да се ориентирам и да открия нужната информация.

# 655
  • София
Тъй като скоро обсъждахте шофьорски курсове, бихте ли ми препоръчали инструктор, от когото сте доволни? По възможност в южните квартали.

# 656
Тъй като скоро обсъждахте шофьорски курсове, бихте ли ми препоръчали инструктор, от когото сте доволни? По възможност в южните квартали.
Моят син сега ги кара при един инструктор, който е много спокоен и детето е доволно. Офисът е около Петте кюшчета, а изпитът им е около Южния парк и Каблешков. Ако ти е удобно местоположението ще ти пратя линк към школата

# 657
  • столицата
Може ли координати?

# 658
Не слагам линка да не се приеме като реклама. Инструкторът се казва Христо Лалев, има сайт. Напиши в гугъл и ще ти излезе

# 659
  • София
И моето дете ги изкара от първият път.Беше много доволно от инструкторът, даже и името на школата и неговото не знам. От приятели негови беше прероръката. Знам само, че офисът им в сграда Мшлениум на цул.България. Ако някой ке интересува мога да попитам за координати.

Общи условия

Активация на акаунт