Отговори
# 270
Момичета имате силни контракции.

# 271
klemyмного се радвам, че малката се оправя.
И аз ще си купя от тия едно днедвните гащи и други за всек ислучай и някакви еднократни чаршафи имало и тях мисля да си взема, били удобни за болницата.

Да ви кажа прочетох от ноемврийките за едн абебешка борса в Люлин зад бензиностанцията на ШЕЛ това било в 1-ва част, казва се Ганчев имало много работи помпата на Авент била 60лв. и всекакви бебе неща.

Аз искам секцио дано доктора ми не ме разубеди ще говоря с него като вляза в 8-ия месец.  Иначе ми казаха приятелки, че ми е пораснал бая корема. Дано само не е и на корем и бебто вътре да расте. Сега в петък съм на преглед и ще питам колко тежи.

Иначе аз си имам контракции и болезнени и не чак толкова, макар че го пия тоя магнерот.

А моя мъж не го искам до мен, незнам защо, но май така като  съм си сама ще ми е по-добре.

Аз мисля да отида на лекцията на 24-ти.
Трябва да снимам и мойте покупки, като знам колко неща съм взела, но ще снимам на сладките, имаме си и дънков костюм.

# 272
  • София
Клеми еднократните гащи,аз ги взех от Пакостник-5 бр.-4.50лв.Майче много сладки дрешки Heart Eyesама защо са ти кой знае колко дебели?То вярно,че ще е зима,ама нали в къщи ще е 20-22 градуса,мойте дрешки са повечето от някаква материя като плюш и от полар,ама тъничък и много мекичък.За комплекта за изписване взех един който е 100% памук-боди,ританки,блузка,шапка,ръкавички и лигавник.Пелена към него няма-но съм взела едно от тези одеалца испанските стават на порт бебе,подобно на това,и още едно одеалце което пак става на порт бебе и едно което е много сладко,мекичко и много дебело,синьо е и ще се връзва с дрешките,така че нищо че не са дебели дрешките,бебо ще е опакован добре,даже мисля и кошницата за колата да си взема,така ще си е съвсем опакован,а и нали само за минутка ,две ще е навън от болницата,веднага в загрятата кола и от колата до вкъщи,няма да измръзне LaughingЗа присъствието на таткото съм твърдо против NaughtyПред вратата може да чака,докато раждам ,хич не го искам при мен,да ме гледа разчепатена и в кървища,а и не съм много сигурна че ще издържи на гледката,и двамата имаме фобия и непоносимост към болници EmbarassedКлеми и твоите дрешки са много сладки,като имам време и аз ще ги снимам Crazy

# 273
  • София
danielad, как става това одеалце на портбебе, че не можах да схвана??

Лия, къде продават еднократни чаршафи?

Нашият татко - отвън пред вратата да чака Naughty Аз не искам таткото вътре и намирам за странно някой да мисли, че това го прави по-малко татко Peace Всяка жена си е различна, важното е тя да се чувства комфортно, нали Grinning

ClanG, голям-малък корема, аз ще се бутам за декември Blush Няма да се отървеш от мене Mr. Green

# 274
Здравейте и от мен  Heart Eyes 
  На всички дрещките са страхотни  Hug    ще видя и аза кога ще намеря време да снимам и нашите и да ги кача. Иначе аз намерих страхотен комплект за изписване в който има всичко и е много дебел.Много е хубав.
  И аз не мисля, че ще ни трябват много дебели дрхи поне за първият месец,ако не и за повече  newsm78  тези дни се заговорихме в къщи за това колко дебели дрешки ще ни трябват и лелите и бабите бяха категорични,че ще е толкова малко и крехко, пък в къщи ще е топло и няма да трябва много навличане  Confused  още повече , че дори докито първият месец ще посещажа нас, а не ние него  Wink 
  За одеалцето pntes, ние си купихме същото, има копченца отдоло, а в средата има цип а и горе също и става качулка  Wink  Много е готино и стращно удобно ще бъде според мен. За количката, за креватчето както и където си поискаш   newsm10   
 Само незнам дали само тук около нас или на всякде цената му е еднаква??? newsm78
   Тук беше 44 лв.

# 275
  • сто акровата гора
Здравейте момичета. Днес бях на видеозон в Св. София. Малката ми принцеса (отново потвърден пол  Grinning) е вече 1,750 кг. Всичко й е наред, само дето още не се е обърнала, наместило се е на дупе детето и явно си му е добре така и не ще да шава. Доктора каза, че има още време, ще  видим, пък ако не се обърне ще е секцио и толкоз. Само всичко да е наред с нас двечките, другото няма значение  Praynig
Иначе съм добре, няма настинки вече, утре пътуваме така че ще ви пиша пак след 5 - 6 дни.
Да се пазите  Hug

# 276
Леле каккъв съм шемет на последък..... #Silly   Съвсем изклучих да ви кажа какво ни се случи вчера...Бях на видеозон и още немога да повярвам какво ми каза докито и какво видях със собствените си очи   #Shocked  Ами както се изрази док  имаме всичко необходимо като полови органи за момче  Shocked   Ами така е иначе всичко при нас е ок, ама ние купуваме ли купуваме  за момиче и сега......колко много подаръци ще раздадем.... newsm53 Ама вече докато не го видя.....А и вече не сме седалищно  Hug

# 277
здравейте мили мами, успях да се включа и аз в тази темичка вече май повечко се заседяваме и пишем по повечко но от това само може да сме доволни аз поне научих доста неща от вас newsm20. При нас с бебока всичко е ок. newsm17 ,аз съм малко с запушено носле но док каза че няма проблем и мога да ползвам капки "вибрацил" -подходящи и за бебета.За киселините пия "стопацид" помага много бързо и е подходящ за нас,а и много евтин 1.70 лв. За сега сме  с главичката на долу но много мърдаме и не се знае много е активен,рита .бута дори май ми се кара понякога с много силни ритничета причиняващи болка.,а може би му е тясно. smile3534 .На мен ми е много интересно според вас ражда ли се около термина или това е рядкост нали казват че влезнеш ли в 9 месец може да родиш всеки един ден ,а нали термина е края на 9 месец,уф не знам обърках се съвсем разяснете ми моля ви.ако моя термин е 25.12 да бъда ли  в готовност още от 25.11. Пазете се от грипа и почивайте повече. family

# 278
Ами мисля, че от първия ден в деветия ще си чакаме... newsm78 макар че първата си рожба е преносих доста след термина.

# 279
Аз много искам нашия татко този път да присъства, но пък не ми се струва много оправдано като пари.  Доколкото знам присъствието означава присъствие само в родилна зала, което е съвсем за кратко.  Повече има смисъл таткото да присъства през цялото раждане, но в предродилна няма как да стане, тъй като има много родилки.  Иначе нашия татко е навит.
И определено след като влезем в 9-тия месец можем всеки момент да очакваме раждането да започне.  То си зависи от зрелостта на бебето, пък и терминът си е много условна дата.  Е, колкото по-наблизо до термина, толкова по-добре, но щом е в 9-тия няма страшно.  Още малко, момичета!  Първите от нас влизат в 9-тия само след 2 седмици.

# 280
  • Варна
GlanG
бабата е ток и жици  Laughing мерси че питаш. получихме честитка от Президента и от Тракийското дружество по случай сто-годишнината и сега с нас вече не се говори  Sunglasses Онзи ден ми се обажда и ме свари пред супера и пита - "какво ще пазаруваш?" викам пуканки ще си взимам, и тя "Ауу ,баба, пуканки ли ти се хапват?много хубаво ! ми що не си вземеш фъстъчки?"  Crazy ooooh!
е как да не я обичаш?   Laughing

Betty_L ти ме замисли пак  Shocked верно не остана  Laughing аз вече се чудя последно на лунарния ли да вярвам или на реалния  newsm78

ам тука вижте ко пише:
38 - ма седмица от началото на последния ви мензис
36-та седмица от оплождането
10-ти лунарен месец
9-ти месец от бременността
-значи имам още 5 седмици до 9ти

а докторите щом гледат лунарния:
33 - та седмица от началото на последния ви мензис
31-ва седмица от оплождането
9-ти лунарен месец
7-ми месец от бременността
-значи от понеделник съм в деветия  #Crazy newsm78

# 281
Уф, аз днес трябваше да отида на работа и не можах да се откъсна чак до вечерта и наистина се убедих, че е много добре да съм си вкъщи с големия корем. Ама че уморително е да си в градския транспорт, на работа, по пазарите (купувах си домати и плодове накрая..) Адски се изморих.
Klemy, много са хубави дрешките! А този за изписване - откъде си го взела? Мноооого е готин!
В четвъртък ще говорят за нормалното раждане, та може да дойдете повече маминки!? Хем да се видим след това на хапване по обяд? Само трябва да си жертвате сутрешния сън...

За присъствието на бащата - вие нали не си представяте, че той стои отпред и гледа сеир? Напротив, той е от страни на майката, до главата й и й държи ръката, ако тя иска и й помага да диша и т.н. Аз съм говорила с мъже, които са присътвали на раждането на детето си (в чужбина обаче, то тук такива мъже май няма или са рядкост), много са специални. Единият - приятел от Белгия, има син на 4 г., лекарят му е казал, като се роди бебето, да го прегърне и да усети миризмата на топъл хляб. Каза, че точно така е миришело бебчето...щях да падна. Но той беше много щастлив, в очите му имаше толкова любов като го разказваше. И двамата със сина му имат много силна връзка.

# 282
  • Емаесесаесесапипиа
Здравейте пак момичета,
Нас нещо ни беше тръшнал лошия вирус дето се води "летен грип" и минава с повръщане и разстройство. Най-зле го беше пипнал синът, а аз, Слава Богу, най-леко. Бебка също бързо се оправи и не успя да се обезводни критично. Много гадно нещо: пазете се, а е страшно прилепчив и много хора край мен го карат или току що са го прекарали. Изкарахме няколко безсъни нощи и уморителни дни, изпрахме към 10тина перални (да е жива и здрава сушилнята, горещо препоръчвам на всеки, който още не се е обзавел с тая екстра, много време и труд спестява). За лош късмет болестта ни повали точно 2 дни преди рождения ден на сина и трябваше да отменям планирания детски купон. Много разочаровани имаше, и на мен ми беше тъжно, но има време ще наваксаме.
Иначе коластра имам поне от месец насам. Интересното е, че бебка никога не е преставала да суче, но гърдите ми почнаха навместо мляко да правят коластра. Явно се подготвят за нуждите на новото бебе, което е с преоритет. Сега и "каката" се възползва, особено по време на криза (като гореспоменатия грип), когато това беше почти единственото й ядене и съм сигурна, че благодарение на него го прекара така леко.
И да се оплача от ужасни разширени вени. Ходих на генеколог специално, тя обясни, че чак във влагалището имам и може и да се наложи секцио, та много съм се притеснила. Не мога да стоя права дълго време, като вдигна бебка направо усещам как се наливам с кръв долу, изобщо гадна работа. Такова нещо с предишните бременостти не съм патила, а иначе доста подвижен живот водя не е  от застояване. Дано се оправи някак  newsm17, не искам секцио.

# 283
  • София
Добро утро GrinningПонтес,тя Си мама ти е обяснила за одеалцата-с копчета и ципче отпред,едни мекички Blushабе струва ми се че ще са много удобни за бебчо и топлички.Освен това като го разкопчаеш ,можеш да си го ползваш като обикновенно одеалце,цената в Пакостник,май беше 30лв.А еднократните чаршафи ги продават във всяка аптека май,защото питах при нас в първата аптека и имаше,някакви стотинки струват,според мен повече от 10 няма да са нужни.Аз ще почвам да си стягам чантата за болницата-вчера си взех едни чехлички за там,после мисля да ги хвърля направо.За отгоре мисля да си купя от тези халатите-хавлии от полар,много са мекички и удобни,имам си такава за баня,ама няма да си я взимам нея,защото не се виждам да се разхождам с ношница LaughingВие какво ще си взимате?В списъка пишеше май жилетка или горнище newsm78А за подплънките за кърма-има едни на Авент за многократна употреба,перат се и се сушат,препоръчаха ми ги в аптеката,какво ще кажете? newsm78Или от еднократните да си взема?Също и крем за зърна не съм си взела -пак на Авент има ама не знам дали е хубав?

# 284
Момичета, сега се замислих.... newsm44 остава ни малко, ама много малко и ще гушкаме бебенца. Или както се казва, макар и посред зима и на нашата улица ще изгрее слънце, само, че това няма няма да е обикновено слънце, а НАШЕТО слънце, най-хубавото, най-сладкото, най-обичаното. Вече си представям как го гушкам, как му приказвам, как спи в креватчето си, а аз, че бдя над него. Ох....... вече наистина нямам търпение newsm03.

Общи условия

Активация на акаунт