Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са вакуумният екстрактор и форцепсът?
Защо се използват еднократни гащи по време на раждането?
Какво представлява вакуумната екстракция при раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са вакуумният екстрактор и форцепсът?
Вакуумният екстрактор е акушерски инструмент, използван за подпомагане на раждането, когато спонтанното раждане е затруднено. Състои се от мека пластмасова чашка, свързана с вакуумна помпа, която се поставя върху главичката на бебето и създава вакуум, улесняващ раждането. Форцепсът представлява две метални пластини, които се поставят около главата на детето и с тяхна помощ то се измъква.
-
Защо се използват еднократни гащи по време на раждането?
-
Какво представлява вакуумната екстракция при раждане?
-
Къде ще се проведе лекцията за бременни?
-
Каква е продължителността на лекциите?
Това не го мисли сега.
! За плацентата - не знам, моята се вдигна, но знам, че и осмия месец още се вдига - така че надявам се до края да ти е вече ок!

Е, нищо друго за в болницата нямам - но с гащите вече съм спокойна, няма да ме върнат за випа!! Продавачката каза, че можело два пакета да не ми стигнат - казвайте ако трябва да се презапасявам докато е време да не стане после 

и здрави бебчета!
! Вече сякаш ми се иска бебчо да излиза от там. Доста е активно, сякаш си забива или крачетата или ръчичките незнам не мога да определя
ама какво да се прави търпя. Не помня от кога не съм спала, като хората, сутрин съм като парцал
. Кръста си ме наболява и ....така
.