Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 333
  • 370
  •   1
Отговори
# 60
Нищо не разбирам, уж гледа бабата той, пък и майка му там ли е не е ли, а бабата идвала с втория си мъж...някакви такива, уж той живее с бабата, пък бабата веднъж дошла на гости като у дома си и то да преспи там....
Ако на него му е проблем, вече са казали, събира бяла и черна техника, мебели и всичко и квартирата ви е обзаведена както му харесва.
Отделно, проблем е, че след неизвестен период от време той няма да има апартамент от баба си, но защо не живеете сега там? Защо не живеете в апартамента, който ще е някога твой? Защо родителите ти са ти купили апартамент, а ти ще живееш по квартири?
Ако живеете в твоя апартамент и той реши, че ще разваля отношенията си с родата и ще се вече опира само на теб, нека си прибере каквото може, ако реши, че иска добри отношения, да не взима нищо и у вас, в твоя апартамент. Та като не плащате например 600лв наем и живеете на ваше си място, тези 300 лв. няма толкова да се усещат, като няма наем.
Просто не знам как тези 300лв тежат ако апартамента няма да е негов, а не тежат, ако му го прехвърлят веднага? Той кредита си стой, а това не е апартамента в които планирате да живеете.
Какво?
Ще му го прехвърлят и той ще ги изрита и ще го продаде, та да си върне заема ли?
Ми и аз не бих му го прехвърлила!
Особено ако гаджето му толкова дава зор да изсмуче всичко от него, а не поглежда себе си!
Към апартамента на баба му допълнително са и купили някога две стаички  на партерния етаж с малка баня и тоалетна и кухничка и тя там си живее. Мъжът и Бог да го прости сам си е правил долу кухнята и тоалетната човека, да живеят повече там, горе да не се бутат на по-младите. Стаите долу не се водят към апартамента отгоре.Също мазето, тавана и гаража се водят отделно към двете стаички на партера, не знам защо, но бабката ми е казвала, че е така.

# 61
Абсолютно, дай му акъл да се изпокара с майка си, баба си и родата и после си го дундуриш цял живот. Гледам, искаш да си новата майка, грижовна и състрадателна, закрилница-орлица над чеденцето. Моля, целият е твой.
Не искам да съм новата майка, но за мен не е редно да го зарежа, заради грешката му. Ако не са близките да ни помагат и бягат при всяка грешка, какво ще се случи с нас? И той има качества, които смятам са по-ценни от тези 300лв заем. Семейството лично пред мен са казвали как се отказват от въпросното жилище, другата сестра (леля му) е в чужбина, щяла и децата си там да дръпне и парите за половин апартамент нямало да и послужат за нищо, сестра му се омъжи и съпругът и им купи хубаво голямо жилище в по-скъп град дори. Много пъти са го уверявали, че никой нищо не чака и всичко е изцяло негово.
Ха-ха, ремонта е грешка, според теб, защото тия 300 лв не можеш да ги ползваш. Апартаментът очевидно не можеш да ползваш също ?
Ми, сори криви са ви сметките.
Що не заявихте от самото начало, че ремонтът е само срещу преписване ? 
Междудругото, кой е споменал, че трябва да го зарежеш ?

# 62
1. Защо квартира, а не в този апартамент или в ТВОЯ?
2. Как кредитът му пречи ако апартамента не се препише веднага на него, а не пречи ако се прехвърли?

# 63
  • София
Ex и бабите вече не са като едно време, преди все даваха на внуците, а сега само гледат да вземат Flushed

Ако имаш 4 внука, камо на 1 ли ще дадеш? И добра баба ли ще си тогава?
Ако само единият ми е ремонтирал апартамента, сменил е дограми, баня, електроуреди, монтирал климатик, на него мога да разчитам и не съм сама, поема текущи ремонти и проблеми... много сериозно ще се замисля другите внуци къде са в картинката.

По груби изчисления, той е изтеглил кредит 30 000. Купил си е кола и очаква за около 20 000 лв. да му прехвърлят апартамент. Е, апартамент на такава цена няма.
И излезе, че бабата не живее дори в апартамента. Т.е. ремонтът наистина не е направен за бабата. Тя си живее отделно, а е отстъпила на младежа да живее в свободен апартамент, който е бил за ремонт. Този ремонт не е направен за бабата явно, а с цел да е удобно на младежа да живее там самостоятелно.
То не били компютри, а компоти и не били шведски, а съветски.

# 64
Според мен това изобщо не е твоя работа. Бях сгодена когато мъжа ми започна подобни делби, не съм се бъркала. Да, може и моето финансово състояние да зависи от това, но това НЕ Е моя работа. Не съм го взела заради имотите, каквото и да се разбере, ще живеем с избора. Не бих била съгласна и той да се бърка в подобни дела в моето семейство.
Заплатите като не стигат, се сменя работа и се отказваш от удобства.
И наааай-голямата грешка... Да се разпорежда с наследство при жив родител. Иначе е оправило момчето за баба си, чудесно. Какво, иначе щеше да остави да падат плочките върху нея ли?

# 65
  • София
...
 Иначе е оправило момчето за баба си, чудесно. Какво, иначе щеше да остави да падат плочките върху нея ли?

Не е оправил на бабата. Тя не живее в това жилище. Той е живял там.
Съвсем спокойно е можел да наеме жилище за ремонт и да се договори със собственика да направи ремонт, вместо да плаща наем. И накрая да тръгне да претендира за собственост.
Вярно тънки сметчици си е правил младежът, а сега и авторката май същите сметки си прави.

# 66
  • София
Здравейте на всички, реших да се оплача тук, защото ми е много тъпо от случващото се. Надявам се да срещна подкрепа насреща...С моя приятел сме заедно от три години и искаме да градим живота си заедно, разбираме се идеално.Но това, което ме притеснява е, че той има един заем, който изплаща и това пречи да спестяваме пари или пък да си позволяваме често да излизаме напред-назад. Заплатите ни са еднакви, но от неговата 30% върви по този заем и ще го плаща още 7г. Работата е, че след университета той се е върнал в апартамента при баба му, където са живели някога цялото семейство, но вече тя е била останала самичка (родителите му се развеждат и изнасят, а сестра му се омъжва в друг град) И той почва да живее там, да помага на баба му,  дори в началото на връзката ни той ми е споделял, че се старае да не взима никакви пари от баба си, всичко той купувал, храна, лекарствата и, които не са евтини, в общи линии едни 200-300лв си е харчил по бабата.Идеята е,че от това, което съм виждала не е живял безплатно там и на готово, а все едно е плащал наем. Отделно не е някакъв да му слугуват, чисти, пере, даже повече то нея. Нея я болят краката и пред повечето време си лежи. И тогава баба му и майка му, която и е дъщеря, почват да му говорят да си направи един ремонт, уговаряли го, че то си е негово и то много дълго време (жилището е било в много окаян вид, падащи плочки, прозорци които не се затварят...всичко с годините си е плачело за ремонт) И тогава той на доверие тегли парите и стяга две стаи, кухничката, банята, изолация на таваните и стените, нова дограма навсякъде, за да е топло. И не е подбирал евтини, защото си го е гласил като за себе си. Бяла техника, мебели, всичко, за да се живее нормално. В последствие протече покрива, започна да тече и при съседите, пак той плати частта на апартамента за ремонта на покрива. А бабата има две дъщери и още три внучки освен него и не се сещат да и се обадят да я питат как е, само той се грижи. И сега той иска да се изнася, за да живеем заедно и седнал да говори с тях да се разберат кога ще му го прехвърлят, и те сервирали, че той не бил негов, и че няма да получи нищо. А като помолил да му поемат част от заема за ремонтите, след като няма да получи жилище, те му казали, че достатъчно години е живял там и да го приеме като наем. Много ми е тъпо, защото още 7 години ще плаща по почти 300лв на банката а аз не искам да все да мисля как да изкарвам повечето пари, защото той като плати банката остава почти все едно с МРЗ. В днешно време живее ли се с МРЗ? Много ми е тъпо, но е направил голяма грешка, която трябва да измислим как да поправим. Не мога да повярвам семейството му как го изигра! До последно и аз съм свидетел как постоянно повтаряха, че си е негово, че може да се чувства свободен да си прави каквото си иска и т.н., недоумявам защо...
Ами права е родата

# 67
Ex и бабите вече не са като едно време, преди все даваха на внуците, а сега само гледат да вземат Flushed

Ако имаш 4 внука, камо на 1 ли ще дадеш? И добра баба ли ще си тогава?
Ако само единият ми е ремонтирал апартамента, сменил е дограми, баня, електроуреди, монтирал климатик, на него мога да разчитам и не съм сама, поема текущи ремонти и проблеми... много сериозно ще се замисля другите внуци къде са в картинката.

По груби изчисления, той е изтеглил кредит 30 000. Купил си е кола и очаква за около 20 000 лв. да му прехвърлят апартамент. Е, апартамент на такава цена няма.
И излезе, че бабата не живее дори в апартамента. Т.е. ремонтът наистина не е направен за бабата. Тя си живее отделно, а е отстъпила на младежа да живее в свободен апартамент, който е бил за ремонт. Този ремонт не е направен за бабата явно, а с цел да е удобно на младежа да живее там самостоятелно.
То не били компютри, а компоти и не били шведски, а съветски.
Заедно живеят, само уточнявам, че има условия да се живее и долу. Тя зимата е горе, лятото долу и като цяло както и е удобно. Половината и вещи са и горе, също горе си готви, че долу да не миришело и т.н. Зимата и се къпе горе. Той като чисти горе мине и през нейните стаички да не се занимава тя. Но идеята е била, че като му го дадат, тя ще си слезе долу нацяло. А и освен тези 20 000лв той няколко години я е издържал, и не от користни цели, а за да не и иска пари, че е с малка пенсия. Пак не струва колкото едно жилище, да. Но ние не ламтим за него. Предложил е да му върнат парите за ремонта, дори лихвите да са си за него. И да не чака нищо повече. Годините, които е живял там си ги е платил. Но майка му и леля му и това не искат.

# 68
Ако правилно съм разбрала, бабата живее в сутерена, а апартаментът е свободен. Тогава защо вие не живеете в този апартамент? Той може да сключи договор за наем с баба си, поне докато изплати заема. Ако има договор за наем, никой друг няма право да влиза в апартамента. Нито лели, нито стринки и т.н.  Така хем вие ще ползвате апартамента, докато плаща заема, хем бъдещите наследници ще си получат имота, когато му дойде времето.

# 69
Февър, той може и да си е правил сметки, обаче и най-близките му - майка и баба, доста са се постарали да го въведат в заблуждение. А след всичко, пак да се тръшка за нов ремонт след наводнението... според мен ще е глупав, ако се върже. И ще дойде момент, в който някой физически ще трябва да се грижи за нея, пак всички ще се покрият.

# 70
  • София
И? Смяташ, че това променя фактите, че приятелят ти е живеел без в жилището, а не някъде под наем.
Ти само в собствено жилище ли чистиш, че така подчертаваш това чистене?
И защо иска те да му върнат парите от ремонт, който е направил за свое удобство? Някой карал ли го е насила да се грижи за баба си? И защо иска майка му и леля му да му върнат парите за ремонта? Да ги иска от баба си, защото тя е жива и тя (като единствен собственик) ще реши дали ще остави някой ден жилището на него, на майка му и леля му или на някоя комшийка!

Джаки, майка му и леля му са му казвали да си го прави като негово, защото живее там. Ако е ставало дума за прехвърляне, направо е щяла бабата да го заведе при нотариус.
Пък и вероятно има още скрита информация. Бабата може наистина да е имала намерения да му прехвърли жилището срещу издръжка и гледане, но с условието той да остане да живее там. В случая той не иска вече да живее там, а дава зор да се изнесе и да му върнат парите за ремонта. Хубаво са му казали да гледа на тях като на наем.

# 71
Нека да претендира пред роднините разходите за ремонта, ако пази фактурите.
А при следващия проблем да хване баба си под ръка и да я заведе при нотариус.
Ти, обаче, не се меси изобщо, защото очевидно ситуацията се е раз********ла след твоята поява.
Не те харесват и за това са предприели наказателен подход към приятеля ти.
Дописвам се: А, да, права е Fever Ray - парите да ги претендира пред бабата.

# 72
И? Смяташ, че това променя фактите, че приятелят ти е живеел без в жилището, а не някъде под наем.
Ти само в собствено жилище ли чистиш, че така подчертаваш това чистене?
И защо иска те да му върнат парите от ремонт, който е направил за свое удобство? Някой карал ли го е насила да се грижи за баба си? И защо иска майка му и леля му да му върнат парите за ремонта? Да ги иска от баба си, защото тя е жива и тя (като единствен собственик) ще реши дали ще остави някой ден жилището на него, на майка му и леля му или на някоя комшийка!

Джаки, майка му и леля му са му казвали да си го прави като негово, защото живее там. Ако е ставало дума за прехвърляне, направо е щяла бабата да го заведе при нотариус.
Пък и вероятно има още скрита информация. Бабата може наистина да е имала намерения да му прехвърли жилището срещу издръжка и гледане, но с условието той да остане да живее там. В случая той не иска вече да живее там, а дава зор да се изнесе и да му върнат парите за ремонта. Хубаво са му казали да гледа на тях като на наем.
Подчертах го нарочно, за да не каже някой, че е седял там да му пренасят и отнасят и да му чистят след него, заради това. И говореха точно за прехвърляне на документи. Все казваха "Чакай маме леля ти да си дойде от чужбина и задействаме нещата" Лелята вече не си е идвала от 2г.
Не знамм по какви причини, предвид и положението, в което се намира света. Но бабчето е като фурнаджийска лопата, като трябва нещо да се прави "Бабче, то си е твое" При друго положение-не.
Нека да претендира пред роднините разходите за ремонта, ако пази фактурите.
А при следващия проблем да хване баба си под ръка и да я заведе при нотариус.
Ти, обаче, не се меси изобщо, защото очевидно ситуацията се е раз********ла след твоята поява.
Не те харесват и за това са предприели наказателен подход към приятеля ти.
Аз пред тях не се меся и си мълча, просто наблюдавам и слушам отстрани. Пиша тук, възползвайки се донякъде от анонимността на интернет, за да чуя евентуално нещо полезно и да споделя, както казах...
Февър, той може и да си е правил сметки, обаче и най-близките му - майка и баба, доста са се постарали да го въведат в заблуждение. А след всичко, пак да се тръшка за нов ремонт след наводнението... според мен ще е глупав, ако се върже. И ще дойде момент, в който някой физически ще трябва да се грижи за нея, пак всички ще се покрият.
Да, той единствен е в града и е насреща и, всички останали са нанякъде, едни в София, едни в Пловдив, едни в чужбина. Той и пазарува, вози я навсякъде. Като премрънкаше да я води да види правнуците на 150км., той взимаше отпуска и я водеше...

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 13:43 от AnyAnychka

# 73
  • София
Абе, врътнали са си го младежа, бабетка явно си е генералша по дух. Както ти писа някой нагоре, в момента плащате за житейски опит. Ще мине и ще замине този кредит, а вие ще сте по-умни и вероятно по-близки след това.
Не се тръшкай, пари са, пише го там все едно е плащал надценен наем няколко години. И давайте напред, без баби, лели и стринки Simple Smile

# 74
Ани, просто веднага да спре с обгрижване и угаждане на капризи. Който иска да я види, да благоволи да се размърда. Ако продължава да им угажда, ти си помисли защо трябва да му помагаш и да се лишаваш заради един мекушав човек, който упорито не иска да прогледне какви хора има около себе си.
Нека покаже на баба си какво би било, ако се изнесе и не се интересува от нея, както всички останали внуци, впрочем

Общи условия

Активация на акаунт