Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 473
  • 370
  •   1
Отговори
# 105
Да си побутна въпросите, че нещо се изгубиха в разговора....
1. Защо квартира, а не в този апартамент или в ТВОЯ?
2. Как кредитът му пречи ако апартамента не се препише веднага на него, а не пречи ако се прехвърли?

# 106
2. Как кредитът му пречи ако апартамента не се препише веднага на него, а не пречи ако се прехвърли?
В единия случай ще знае за какво се жертва още 7 години, в другия ще намажат всички останали на негов гръб.

# 107
Да си побутна въпросите, че нещо се изгубиха в разговора....
1. Защо квартира, а не в този апартамент или в ТВОЯ?
1. Защото както казах ако забия една игла надолу, тя ще мине да я обърне нагоре, че е по-хубаво. В едното жилище живеят родителите ми (къщата на баща ми). Другото е на майка ми, където живеят нейните родители. Но са си изцяло на майка и на татко и с брат ми ще имаме по 1 някой ден. Но на мен никой не си е направил устата за 1 стотинка да вложа където и да е, да не говоря да реват и да се дрънкат, че им капе на главите. 2. Едно е да се стискаш, но да виждаш парите си насреща, друго е родата през вечер да е по кръчмите, като работят и ноктите само на маникюрист да правят и накрая те да намажат, докато синът им се мъчи. И на бабката никой не е пратил лев да си помогне с нещо.
Да се държат добре със семейството и да се грижат, пък след време да почнат да говорят за имоти, че ако отсега подхванат такъв разговор с караници само ще си убият шанса да получат нещо впоследствие.
Абсолютен нон сенс. Направили ремонти, издържал баба си, купувал лекарства, развозва я, грижат се за нея, търпят простотии (случаят, когато помолил мама и гаджето да ги оставят да спят, че е 3 часа сутринта и ще са на работа), здр. проблеми стават все по-сериозни, а ти съветваш да си траят, че ще разсърдят родата? Трите дъщери къде са в картинката? Май само едната. която е в чужбина е стока. Авторке, защо приятелят ти не говори с нея - че баба му пада и има нужда от хора при нея, че ще се изнесете? Може да насмете безхаберните си сестри, кой знае?
Сестрите са две, не си ме разбрала. Но това не е толкова важно, а че бабата по телефона казва, че всичко е идеално, за да не ги притеснявала. Чат пат се хвърля, докато той е на работа и комшиите я вдигат. Като я видят. С това всички са запознати, но не се трогват, не знам явно си мислят, че са единични случаи ли и аз не знам. Пък и тя е много инат и постоянно се хваща с нещо къде не е за нея и допълнително си увеличава шансовете да се пребие. Последно се метна, докато влачила някакви саксии да ги слага горе на терасата. Ако и кажеш, че тва не е работа за нея ще те изяде с парцалите 😳 Готви на газов котлон. Не ще на електрически обяснява и се, че не е вече за нея, я спре газта, я не. Но то инат. Ако не иде моя да и зареди бутилката хваща някой комшия да се дрънка. Ако го няма него ще я оставят да си живее сама, докато не стигне до положение, в което да не успява да иде до тоалетната. И тогава може да и хванат една гледачка...

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 15:31 от AnyAnychka

# 108
Той наистина е бил малък и наивен като е повярвал, че като направи ремонти апартамента ще стане негов. Ама и майка му не е стока, бащата май липсва в картинката?

# 109
  • СИ
В моето семейство, на майка ми родата има подобна история, така че ми е ясно за каква става въпрос. Майка и беше подобна на тази баба, много и се искаше да впримчи дъщеря си (майка ми) да я гледа, докато всички имоти са прехвърлени на сина. Големия проблем беше, че майка ми беше силно зависима от нея и баща ми големи ядове е брал на времето по тази причина. В крайна сметка майка ми не се върза да ги гледа и се разсърди заради всичките им номера, брат и (вуйчо ми) се разсърди на нея, че не иска да ги гледа без нищо. В крайна сметка никой не ги гледа, умряха си в мизерия, синът им обаче си прибра наследството.
Съвета ми към авторката е тотално рязане на бабата, който ще получава имотите да си бере грижата. Като падне следващия път ако иска грижи, първо нотариуса и прехвърляне имот срещу гледане. Такива се оправят само така.

И на мен ми е познато. Едно и също е навсякъде. Роднинските разправии и алчността при хората са едни и същи.
И моят вуйчо правеше мили очи и беше много добър, докато не прилапа къщи, имоти, пари и всичко каквото може. Естествено с големите обещания, че ще гледа баба ми на стари години. И когато дойде този момент се обърна и заяви, че бил много зает и майка ми да се оправяла. Нали ѝ била дъщеря...! Ама не позна! И колко разправии имах с майка си, да не се поддава на шантажите и приказките. Години ми трябваха да обяснявам, че собственият ѝ брат я гледа в очите и я лъже. И все не вярваше. Разбра го по трудният начин. А вуйчо ми така или иначе не прокопса с тия имоти и пари... Има Господ, да знаете...! Лакомията не е простила на никого.

# 110
Казаха ми, че Бог ме е обичал и не съм гледала болни на легло, памперс не знам какво  е.
Но все пак съм гледала стари хора.
Въпросът е, колко от тук  пишещите за негодни млади и  радеещи да се гледат старци, баби точно, го е правил.И после се е оттеглим наследниците да си вземат имота, прекръстил се над вложеното от него без да се ядосва.Като се преброите ще говорим.
Аз съм гледала на легло 5 години майка ми, с тежка деменция от Болест на Паркинсон. И преди това още 5 г. в тяхното жилище. Та съм наясно каква трагедия е как пред очите ти хубава, образована, сериозна жена, уважавана от всички, се превръща в нещо, което.... ами не е тя. И какво изпитание е за този от близките, който постави любовта и дълга на първо място.
Бътър, моето имотно състояние какво общо има? Ами погрижила съм се, да кажем. И адски противни са ми хора, които пет пари не дават за най-близките си, но като хиени чакат да наследят имотите им.

# 111
Начинът, по който пишеш за нея е ужасно грозен.

# 112
Кое по-точно ти е грозно?

# 113
Майка си е гледала.Бабата има дъщери.Прескочили гледането ,но ще се явят после.Момчето не иска друго , освен вложеното от него.
Изчезна пост и все едно си гоовря сама.
Жал е  за бабата на всички, но внукът какво  е виновен ,че ще си урежда живота , спира да дава на баба си.Да търчи по нея.

# 114
Алчността и липсата на съчуствие.

# 115

'' Но това не е толкова важно, а че бабата по телефона казва, че всичко е идеално, за да не ги притеснявала. Чат пат се хвърля, докато той е на работа и комшиите я вдигат. Като я видят. С това всички са запознати, но не се трогват, не знам явно си мислят, че са единични случаи ли и аз не знам. Пък и тя е много инат и постоянно се хваща с нещо къде не е за нея и допълнително си увеличава шансовете да се пребие. Последно се метна, докато влачила някакви саксии да ги слага горе на терасата. Ако и кажеш, че тва не е работа за нея ще те изяде с парцалите 😳 Готви на газов котлон. Не ще на електрически обяснява и се, че не е вече за нея, я спре газта, я не. Но то инат. Ако не иде моя да и зареди бутилката хваща някой комшия да се дрънка. Ако го няма него ще я оставят да си живее сама, докато не стигне до положение, в което да не успява да иде до тоалетната. И тогава може да и хванат една гледачка...''

Дори начинът, по който е написано е по-скоро като от възрастен човек, а не младо момиче. Абсолютна липса на емпатия към възрастен човек.
+1 за мнението на buttercake

# 116
Няма значение на мен дали ми е жал, тя има дъщери, техен е ангажиментът!  И бабата явно хем вече не се справя, хем непокорна. С тези бутилки газ.... внукът й сериозно да предупреди съседите, докато не ги е взривила. Дошло им е на ума иначе да измамят внука, сега пък дали ни е жал! Да си даде сметка кой от другите внуци си е мръднал пръста за нея.

# 117
  • София
Като да не знаете как се вдетиняват старите хора и рационалното мислене секва.
Стават опасни за себе си.

# 118
Как кое?
Пише с презрение към бабата, като към дявол.
Такива кандидат снахи, който си мислят, че всички трябва да подскачат от радост, че е избрала точно тяхното чедо и да и падат в краката, не ми ги хвали.
Освен да разтурят семейството друго не могат.
И за ситуацията с колата, много била нагла майка му, обаче ако беше твоята майка, нямаше да е проблем.
И на мен няма да ми е приятно да имам син и автомобил не се купува всеки ден, да разчитам да помогне, а той да ми каже, че не може, защото щял да води някъде си, принцеската. Все едно дали на планина, кино, мол. Може да отидат и на следващия почивен ден, няма да им избяга почивката. Мигат заедно да отидат по новата кола и да им е извънредна екскурзия, ама не, майка му се нацупила, че ....."кандидат снахата".... е по-важна.
И аз щях да съм разочарована от сина си и себе си, че не съм му дала елементарно възпитание да мисли с правилната глава!

# 119
  • София
Дано нямаш син, че ще четем снаата hahaha

Общи условия

Активация на акаунт