Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 420
  • 370
  •   1
Отговори
# 195
Откъде пък дойде това, че с ПОЛОВИНАТА пари си е купил кола? Момичето каза само, че си е купил кола, но 20+ хилки са заминали по ремонти и обзавеждане.

Айде да не е с половината, с една трета. Според написаното заема е теглен като се запознават, а те се познават от три години. Сиреч заема е поне за 10 год по 300лв на месец. При нормален потребителски това е поне 27, 8 хил лв теглени. Дали са 17, 18 за ремонти според нея, едни десетина се губят.
Има и друго и го казах и по-напред, много меркантилна и манипулативна майка му, пък ще нашие сина си да ремонтира апартамент от който сестра ѝ ще получи половината. И защо? За мен или авторката не знае или спестява нещо от цялата история или бабата си е решила да му даде апартамента и се е разбрала с другата си дъщеря и внуци, но не иска да му го даде сега.

# 196
Авторке, не разбрах ти заварено положение ли си с кредита или след твоята поява го тегли?

Значи, с когото и да се обвързваш, първо в ЦКР- то се наднича Laughing
по същото време, когато се запознахме стана това, но аз дълго време не знаех какво се случва, нито съм питала чие е жилището, нито чий са парите за него.По късно изплю камъчето, че бил имал кредит. След 3-4 месеца.

Голяма минавка! Да беше попитала още отначало, нямаше да се хабиш за куц кон.
Нищо, за следващия вече ще си знаеш.

# 197
Теб сега къде те боли / сърби?
Остави там отношенията, заемите.
Ако ги нямаше, и легне на твоята заплата, пак ли щеше да те е яд?
Ти сериозно ли го зададе тоя въпрос? Всеки изпада в трудно положение, остава без работа и прочие, но един нормален човек, без значение от пола, веднага търси нещо друго. Особено пък мъж да ми легне на моята заплата за неопределен период от време, хич няма да разбере как ще литне. Такива паразитиращи индивиди трябва да бъдат разкарвани на мига. Изключвам вариантите, в които се налага заради заболяване, разбира се.

# 198
Като чета тук темите и сериозно се замислям дали въобще да имам деца, въпреки, че и вече съм дърт. Ужасно меркантилни, лишени от чувства, материално зависими същества за които смъртта на прародител и родител може да бъде печалба, защото това което искат да притежават никога не е достатъчно

С това отношение, и да мислиш, и да не мислиш..? 😁
И заплахите за Околовръстното... къде ли си усвоил тези фини маниери?
Остави ме мен. Аз не съм мерило за чест и достойнство. Просто съм обективен от наблюденията ми. Те затова младите отричат ковида, защото казаха по тв-то, че възрастните най-мрели. А те са горди наследници, защото търсенето на имоти постоянно се покачва

Ти ли беше в колекторската фирма, или друг потребител с подобен ник?
Пък младите дали отричат ковид, няма връзка с темата, ама да ти отговоря - докато те самите или техен близък се сблъскат с него. И от личен опит - няма да им хареса.
Да, същия. Намесих ковид, защото младите, като чуха, че мрат старите и им светнаха очите. И съответно го отричат

То колко млади умряха и продължават да умират от ковид, чак не е истина,  и повечето мъже.

# 199
Да, сериозно го зададох.
Че не ми се пишеше подробно.
Ако той взема минимална, авторката пак ли щеше да е с него. Абстрахираме се от заеми и всичко.
Ако е ДА- вземайте си квартира, игнор на роднините.
Ако е НЕ- и ти си използвачка като " внучето".
Бог здраве да дава на опърничавата баба- намерила е на хляба мекото, всеки й се върти на пръстче заради имотчето.

# 200
Да, сериозно го зададох.
Че не ми се пишеше подробно.
Ако той взема минимална, авторката пак ли щеше да е с него. Абстрахираме се от заеми и всичко.
Ако е ДА- вземайте си квартира, игнор на роднините.
Ако е НЕ- и ти си използвачка като " внучето".
Бог здраве да дава на опърничавата баба- намерила е на хляба мекото, всеки й се върти на пръстче заради имотчето.
Ако взема МРЗ, обаче не взема, защото е завършил университет. И ако не беше толкова грозно подвефен от роднините си, щяха да живеят нормално, може би и вече да изплащат свое жилище. Можеше и града да са сменили, защо не. И нито тя е използвачка, нито той. Други са претендентите за титлата.

# 201
Бабата може и да е използвала внука си, но пък и вие си правите тънки сметки за собствени имоти при живи собственици и наследници, па макар и "с най-добри намерения". И отчет май е трябвало да се дава от гаджето на третия месец за какво си харчи заплатата.
Има решение - заживейте под наем и си повишете доходите.

Вие всъщност, в чий дом живеете?
Нищо чудно, ако вие като външно лице на неговото семейство сте повдигала пред тях въпроса за апартамента (или пък са усетили намеци), да се откаже бабата, при такъв интерес от ваша страна... Много възрастни по нашите ширини са подозрителни и ги е страх при едно прехвърляне да не се окажат на улицата.

# 202
То от сметка по чужди (наследствени ) имоти никой не е прокопсал..
Чиста работа е да се квалифицираш, да търсиш работа на по-висока заплата..Наемаш жилище, според стандарта и лека, полека кътериш стълбата..

Сметки разни (както в темата) все криви излизат.

# 203
Ако не греша, тя понякога пренощува там.
Ще живеят заедно, когато излезнат на квартира(един вид внука ще плаща кредит и ще напусне апартамента, но ще плаща квартира при налично жилище, защото бабата много се меси....иска грижи, абе страшно, та отивайки на квартира вече няма да я поглежда), защото авторката не се чувства желана в това жилище, което изобщо не ѝ е ясно, дали някога ще стане негово.
И да ѝ подскажа, не му давай зор да му го прехвърлят сега. Премести се там, заживейте заедно, сватба и чак тогава, иначе ако го прехвърлят сега, един ден ти няма да имаш нищо от него, а след брак е 50/50

# 204
Значи, имаме тук един младеж, подлъган да се набута с кредит за ремонт на чуждо жилище, приятелката му, която е до него, въпреки че той започва месеца с 300 лв назад заради наивността си, и ги изкарахте най-меркантилните използвачи на България.

Не знам как ще завърши тази история, най-вероятно ще пиете една студена вода. Приемете, че сте се погрижили за бабата, без да гледате другите роднини какво правят. Млади сте, ще се оправите, не е най-голямата възможна драма.

# 205
Скрит текст:
Ще живеят заедно, когато излезнат на квартира(един вид внука ще плаща кредит и ще напусне апартамента, но ще плаща квартира при налично жилище, защото бабата много се меси....иска грижи, абе страшно, та отивайки на квартира вече няма да я поглежда), защото авторката не се чувства желана в това жилище, което изобщо не ѝ е ясно, дали някога ще стане негово.
И да ѝ подскажа, не му давай зор да му го прехвърлят сега. Премести се там, заживейте заедно, сватба и чак тогава, иначе ако го прехвърлят сега, един ден ти няма да имаш нищо от него, а след брак е 50/50

Хахах..Ето затова говоря:)
И какво като сключат брак. Бабаб ще му го дари. Авторката няма какво да очаква като притежание на този имот.

# 206
  • Пловдив
Ако останат ще затъват още повече. Плюят на ремонта и на ремонтираното, изнасят се и дават напред. Но да си направят изводите и да не влагат повече.

# 207
Скрит текст:

Хахах..Ето затова говоря:)
И какво като сключат брак. Бабаб ще му го дари. Авторката няма какво да очаква като притежание на този имот.
И защо да губя толкова години?Да а живея с нея, да чакам нещо, което може и да не стане? Ако искам апартамент както смятате, ще си намеря някой с апартамент 🙂

# 208
Цитат
А като помолил да му поемат част от заема за ремонтите, след като няма да получи жилище, те му казали, че достатъчно години е живял там и да го приеме като наем.

Отвратена съм. Наем било задето са го гледали и живяла.
Такива идиоти не бих погледнала повече.
Лъжат, че ще му го дадат, използват го за ремонт и после - нямало такова нещо като да ти го дадем.
Трябвало е документ да изиска да разпишат. Ама то май само за гледане може, ако не се лъжа.
Или пък кредите е трябвало да е на името на бабата, той да плаща и като му признава, че няма да дава апартамента, да и казва да продължава сама да си плаща.

Друг път да мисли повече и да не тегли кредити за да оправя чужди къщи, а само за себе си. То бива помощ, ама те са го прекалили.
Еми ще плаща.
7 години ще минат. Да си опича акъла, ако го има.
Абе що не отиди и каквото може да си вземе и да продаде и да погаси част?
Негово си е.

# 209
Ти ако искаш сигурно и такъв без кредит ще си намериш, като ти е толкова проблем.

Общи условия

Активация на акаунт