Обсъждане на имотни обяви-22

• 53 791
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Ако строителят е един и същ, все тая. Явно не е качествен, съдейки по кривата секция.

# 256
Не вярвам да е същия строител от началото на 90-те..

# 257
Да, ЕЖК е изключително достоверен източник. Smirk Последната секция на блока на ъгъла на Сливница и Константин Величков определено я нямаше преди. Онази, за която се твърди, че е опасна, е построена на груб строеж точно 1989-1990-1991. Между другото, при земетресението във Вранча 1977 г. в София имаше леки поражения по 2 блока - единият беше един от експерименталните, а другият - бл. 43 или съседен в Младост-1.

Доста ЕПК-та в София са строени от ГУСВ. Не мога да твърдя, че всички ЕПК-та са строени от ГУСВ, обаче.

# 258
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам така в темата, но имам нужда от мнения за една строителна фирма - Рубис В. Управител е Валери Георгиев Рудов, съдружник и във фирма ЕКБ ООД.
Та - харесали сме си апартамент в сграда, чиито инвеститор е въпросната фирма Рубис В. Става въпрос за София - Овча Купел. Още няма акт 15, а инвеститорът иска някаква безумна схема на плащане - 40% първоначална вноска - проблемът е че банките едва ли ще финансират така. Парите не са ни от кредит, но инвеститора това не го знае. Въпросът ми е - това според вас нормално ли е, съмнително ли е и изобщо дали сте чували нещо за този човек или фирмите му - сериозни ли са, не са ли.
Всякаква информация ще ми е от полза!
Благодаря Flowers Hibiscus

# 259
А какво има, Акт 14? Съвсем не е ненормално след акт 14 да искат 40%. Иначе фирмата не я знам. 
Съвсем нормално е да се плати 10% аванс на дупка, нещо на кота нула, 30% на Акт 14... И ей ги на, станаха 40.

# 260
А какво има, Акт 14? Съвсем не е ненормално след акт 14 да искат 40%. Иначе фирмата не я знам. 
Съвсем нормално е да се плати 10% аванс на дупка, нещо на кота нула, 30% на Акт 14... И ей ги на, станаха 40.
Има акт 14, да - боса съм в тези схеми затова питах 😊 Благодаря за отговора Flowers Tulip

# 261
Абсолютно нормален процент е. На нас са ни искали 70% на акт 14, което вече е абсурдно.

# 262
  • София

Има акт 14, да - боса съм в тези схеми затова питах

А като си боса защо веднага квалифицираш плащането като безумна схема?
Хем да си купим имотче, хем да не ни минат, хем да оплюем фирмата.
Нито ги знам кои са, нито купувам нещо, чета си само.

# 263
Има акт 14, да - боса съм в тези схеми затова питах 😊 Благодаря за отговора Flowers Tulip
В този случай се наема адвокат. Аз не бих купила имот на зелено с доста сериозна цена без юридическа помощ, особено при положение, че нямам опит.

# 264
Aisha, недей така с лошо, за хора, които не знаят,че в момента всичко се изкупува на чертеж, е нормално всеки процент да им се струва много. Хора,които не са ходили всеки ден по строежите не знаят,че трябва да се ухажва строителя още докато разчертава парцела, за да запазят читаво жилище.
 Иначе повечето схеми на плащане, които гледах, бяха на вноски - 10% на предварителен договор, 20% на кота 0,10-20% като ти построят етажа, 10-20% на акт 14 и каквото остане за натам. На акт 14 се събират около 50-60%, при някои даже и до 80, като оставят по 10 за акт 15 и акт 16.
Най-забавната схема, която гледах, беше да искат % още преди разрешение за строеж, което се очаква след поне 6 месеца, в момента има автомивка на мястото на бъдещия строеж. Обещават да ти върнат парите,ако не им дадат разрешението Grinning Grinning

# 265
Aisha, квалифицирах го като безумна схема, защото ми се стори много 40% на акт 14 - това че явно е нормална практика сега го разбирам - точно затова и питам. Не съм оплювала никъде фирмата - напротив питам, ако някой има опит с тях да сподели, било то лош или добър. Та не разбрах с какво породих злобата, която лъха от коментара ти - като не знаеш нищо за фирмата няма смисъл от неконструктивни подмятания и квалификации кой искал да си купува имотче и тн:rolling_eyes:

# 266
Хора, получих известие за покачване на: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b160675791175558

Продава 2-СТАЕН, град София, Красно село:

стара цена 86217 EUR - нова цена 107000 EUR

Пазарът е полудял за толкова кратки срокове да се вдигне толкова.... нямам думи!

# 267
Хора, получих известие за покачване на: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b160675791175558
Пазарът е полудял за толкова кратки срокове да се вдигне толкова.... нямам думи!
Иди в Семейни отношения да видиш какво направиха едно момче/мъж, което живее с родителите си и питаше ЗА или против съжителство с родителите, всички започнаха да го поучават да тегли заем и да се изнася, варианта с наем, пак го обръщат на заем, ипотека и прочее. Народа е луднал да купува жилища и това го ми направи впечатление, като се разхождаме в парка с който се разминем само за строежи и апартаменти си говорят хората. Затова и ще летят цените и то не с малко, това не са 1-2 хиляди евро, а 20, което наистина ако не е грешка, то е нереално според мен.

Скрит текст:
В този случай се наема адвокат. Аз не бих купила имот на зелено с доста сериозна цена без юридическа помощ, особено при положение, че нямам опит.
Поначало е странно някой да хвърля хиляди евро, а често са и със заем и да не си наеме адвокат да провери нещата.

# 268

Видели са, че има интерес и се пробват. Ако някой купи за тази цена - добре, ако не купи - ще свалят, или ще си остане същата и когато (ако) получи А16.

# 269
Никой и нищо няма да свали! Напротив цените ще се КАЧВАТ! Точно защото търсенето е огромно, а предлагането почти никакво. Особено в някой предпочитани квартали. Ако има още някой да чака спад, то е сериозно заблуден. И да, теглят се заеми, защото лихвите по тях са ИСТОРИЧЕСКИ НИСКИ! Хората предпочитат да изплащат заем и да имат собственост, и не наем и да намат нищо зад гърба си. Освен тови има огромен финансов ресурс спестявания в банките - над 90  милиярда за 2020 г. и други средства неясно колко в бурканбанк. Естествено е хората, предвид неясната политическа обстановка, проблемът Ковид и нуждата от повече пространство, очакваното влизане на еврото и неяснотата какво ще стане с парите йм и т.н., е нормално да се решат на покупка на имот/имоти. В банките парите не им носят никаква печалба, дори се стопяват от такси и т.н. Нищо не предпоставя спад на търсенето, респективно на цените на имотите. И това не важи само за София, а и за малки населени места, близо до градове, където пък има търсене на къщи и/или парцели. От няколко месеца следя параза и търся нещо, което да ме устрои като вид и цена на имота и няма, а цените се качиха яко! Хорато имат различни причини да купуват.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 17:08 от fatalina

Общи условия

Активация на акаунт