Обсъждане на имотни обяви-22

• 53 205
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • Сф
Мнения за сграда Доминикана, Кръстова вада?
Благодаря!

# 526
Благодаря!

Ние сме гледали апартамент там, разпределение ни харесва и като цяло количествено строителство , но това което е свободно е с кофти разположение, мрачно и студено. Отделно улиците са много тесни и две коли не могат да се разминат.

# 527
Благодаря!

Отделно улиците са много тесни и две коли не могат да се разминат.

Точно като в Доминикана.

# 528
За Грийн Резиденс в Манастирски Ливади. Комплекса не е лош. Зелените площи са винаги поддържани, не целия е населен, има много деца, живущите са задружни. Има 24 часа охрана. Таксата е около 70 лв на месец за поддръжка. Да, комплекса дълги години стоеше незавършен, но не съм чула от моите познати да имат проблем с документите. Хубаво е все пак да проверите всичко. Има изисквания за климатици, външни щори, простор, остъкления, но в повечето нови сгради е така, лично за мен това не е минус. Вижте къде точно се намира апартамента, във вътрешността ми се вижда тъмно и усойно, а и сякаш има ехо. Ако апартамента е външен, сякаш е по-добре, но пък не знаете какво ще ви изникне след година-две, едната поляна пред блока е още свободна и е въпрос на време. Не знам как е с транспорта там. Градини и училища май няма наоколо, на моята приятелка децата са записани в близост до свекърва й. Има влага в мазетата, личи до първия етаж по стените. Ако имате мазе, реално ще е почти неизползваемо. Дограмата е евтина и тя се оплаква, че до прозореца да спи, й е студено зимата. Като цяло аз бих разгледала и други оферти, мисля, че може да откриете и по-добро жилище.

# 529
  • София
Моите спомени за горния строеж са, че строителят бе фалирал и закупилите на зелено го довършиха с друга фирма, след доста чакане.

# 530
Да, май строителят беше Крит. Чакаха около 8 години. От 4 години е населен.

# 531
  • София
Хубаво жилище, на добра цена, с хубаво разположение. Имам резерви за кварталът, но вие ще го купувате, а не аз. Бих ви посъветвала да проучите как стоят нещата с ясли, градини, училища, транспорт, магазини около комплекса. Също така се опитайте да проучите от съседите в блока дали имат проблеми с подпочвени води или нещо друго.

# 532
Здравейте! Запитването ми не е за тази тема, но не успях да намеря съответна тема(Ако знаете, ще бъда благодарна да споделите).
Запитването ми е, относно закупуване на жилище(гр.София) със самоучастие и ипотечен кредит:
- Все още не сме официално семейство(женени) и дали това има значение за придобиването на апартамент, относно списване, нотариус и т.н.?
-Също така относно банките и кредитите има ли не толкова известни вратички за младо семейство или хора под 30 годишна възраст?
- Имате ли препоръка за нотариус в София, с който може да се движи сделката?

*Също така относно данъците - четох на места, че се поемат от купуват, а в други случаи се разделят между купувач-продавач? Кое от двете е често срещано и правилно?
Благодаря предварително!

# 533
По принцип и без да сте женени може да запишете апартамента и на двамата, или в някакво съотношение според приноса. Но ако сте женени е по-лесно - автоматично става и на двамата.
За кредитите не знам, ама нали не сте семейство?
Нотариусът не движи нищо, той само проверява някои неща и изповядва сделката. Ако искате някой да ви я движи то това може да е брокер или адвокат, както се договорите.
Обичайно таксите и данъците се поемат от купувача, което е съвсем логично. Но няма задължително и правилно.

# 534
Момичета,Какво мислите за локацията, комплекса и цената разбира се?
https://www.olx.bg/d/ad/mnogostaen-sofiya-manastirski-livadi-izt … D368-ID7ChL7.html
Може да съм прекалено критична, но нали за нас българите ''моят дом си е моята крепост'', та  по моему тази крепост трябва да е почти съвършена.
Никак не ми допадна разпределението.Три спални предполагат голямо семейство, а това значи много готвене и много пране. Вижам обаче крайно мнималистична кухня,която вероятно би била удобна само са работеща и хранеща се навън двойка, но не и за семейство с деца. Липсва килер и най-лошото липсва мокро/перално помещение, а това с ограничението за простор и пране на балкона в затворения комплекс за хора с деца си драма.
Спалните са малки, но по-лошото е че от площта на всяка се изяждат почти 2кв. м. напълно неизползваем коридор.
Къде в оставащите 12 кв гардероб, бюро,легло и шкаф за книги/учебници/играчки?!
Гледам схемата и виждам коридор, след коридора и след него още един и на края даже в стаята ...пак коридор....всичките тесни т.е само за разходка.
Възможността да се закупи подземно паркомясто ми намеква, че мазета липсват. Къде ще си държите гумите, а колелата на децата? В хола ли при сушилката с прането?
 70 лв такса и никакво място за игра на децата също не е ок.
Най-голям за мен е проблемът с достъпа до слънце .На снимките виждам как едното блокче е в сянката на другото.

Никак не съм против изискванията за климатици и дрехи по балконите , даже напротив, но само, когато преди да се забрани едно или друго е помислено и е предложена алтернатива.
На скоро гледах доста скъп имот в затворен комплекс , където бе предвиден канал за климатик само за в хола.Ами не е ок.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 12:42 от mamamari

# 535
  • София
Момичета,Какво мислите за локацията, комплекса и цената разбира се?
https://www.olx.bg/d/ad/mnogostaen-sofiya-manastirski-livadi-izt … D368-ID7ChL7.html
Може да съм прекалено критична, но нали за нас българите ''моят дом си е моята крепост'', та  по моему тази крепост трябва да е почти съвършена.
Никак не ми допадна разпределението.Три спални предполагат голямо семейство, а това значи много готвене и много пране. Вижам обаче крайно мнималистична кухня,която вероятно би била удобна само са работеща и хранеща се навън двойка, но не и за семейство с деца. Липсва килер и най-лошото липсва мокро/перално помещение, а това с ограничението за простор и пране на балкона в затворения комплекс за хора с деца си драма.
Спалните са малки, но по-лошото е че от площа на всяка се изяждат почти 2кв. м. напълно неизползваем коридор.
Къде в оставащите 12 кв гардероб, бюро,легло и шкаф за книги/учебници/играчки?!
Гледам схемата и виждам коридор, след коридора и след него още един и на края даже в стаята ...пак коридор....всичките тесни т.е само за разходка.
Възможността да се закупи подземно паркомясто ми намеква, че мазета липсват. Къде ще си държите гумите, а колелата на децата? В хола ли при сушилката с прането?
 70 лв такса и никакво място за игра на децата също не е ок.
Най-голям за мен е проблемът с достъпа до слънце .На снимките виждам как едното блокче е в сянката на другото.

Никак не съм против изискванията за климатици и дрехи по балконите , даже напротив, но само, когато преди да се забрани едно или друго е помислено и е предложена алтернатива.
На скоро гледах доста скъп имот в затворен комплекс , където бе предвиден канал за климатик само за в хола.Ами не е ок.
При наличието на 3 бани, съвсем спокойно едното става на перално помещение и склад. За по-голяма кухня има възможности бол. Все пак дневната е 45м2! Някои хора на толкова квадратура живеят! Планът е примерен, за добиване на представа, а не задължителен. Той е ориентир кое къде. Е предвидено да бъде. Кухнята не е толкова малка, колкото ви се струва, защото мястото под бара също се усвоява и си става една прилична кухня. Не ми харесва, че антрето е малко и наистина коридорите към спалните изяждат място.

# 536

При наличието на 3 бани, съвсем спокойно едното става на перално помещение и склад. За по-голяма кухня има възможности бол. Все пак дневната е 45м2! Някои хора на толкова квадратура живеят!
В 4 кв гуми, колела , склад за продукти или простор с дрехи .Пак няма място за всичко.
Да някои хора живеят и в много по-малко, но как?
Да си платиш 150-те кв.м , да ги отпляваш и пак да  сравняваш качеството на живота си с това на  с хора живеещи на  45 кв. м. не е за всеки.

# 537
Не всеки простира по стаите\в килер, нито складира храни - аз например пазарувам ден за ден, все пак живея в град, а не в хранителна пустиня. Три спални могат да означават родителска, детска - за 1 или 2 еднополови деца, - и офис\работен кабинет. Съвсем нормално разпределение, с добри размери на помещенията.

# 538
  • София

При наличието на 3 бани, съвсем спокойно едното става на перално помещение и склад. За по-голяма кухня има възможности бол. Все пак дневната е 45м2! Някои хора на толкова квадратура живеят!
В 4 кв гуми, колела , склад за продукти или простор с дрехи .Пак няма място за всичко.
Да някои хора живеят и в много по-малко, но как?
Да си платиш 150-те кв.м , да ги отпляваш и пак да  сравняваш качеството на живота си с това на  с хора живеещи на  45 кв. м. не е за всеки.
Да проверят за общо помещение във входа. Повечето нови комплекси вече имат такива помещение за колички и колелета. За другото има място. Гаржът също е опция. Има стойки за колела за таван...

# 539
Погледнах няма гараж , а само паркомясто.Ако го заградят ще са в нарушение.
Общото мазе би решило поне  проблема с колелетата, но пак остава въпроса къде ще ги карат, на който аз поне си въобразявам че родителите имат право срещу 70 лв такса все пак.

Общи условия

Активация на акаунт