ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 47 645
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Интересно ми е има ли някой, който не е опериран от кистата и ендометриозата, но е направил инвитро и е било успешно, няма значение дали в България, Турция.. Heart

# 436
Интересно ми е има ли някой, който не е опериран от кистата и ендометриозата, но е направил инвитро и е било успешно, няма значение дали в България, Турция.. Heart
Аз

# 437
И мен в Селената ме прецакаха. Вече няколко години само болки и опъване по всички органи. Буквално е осакатяване, болката е осакатяваща. Чудя се как държавата дава на някакви кожни болести ТЕЛК, дори и диабетиците са по-добре от нас, що се отнася до качество на живот, а накрая за нас нищо. И не говоря за паричната сума, а за намаленото работно време. Имаме колеги с ТЕЛК работят с намалено работно време, заради някакви болести и буквално нямат никакви оплаквания, а аз с две шепи хапчета се огъвам всеки ден от болки и съм там нарамена с допълнително задължения. Не можем ли да си издействаме ТЕЛК по някакъв начин - доколкото знам за ендометриоза е 30% - но нямам информация - какво трябва да ти има - киста ли или нещо друго, което да представиш.
Аз имам ТЕЛК заради пълната хистеректомия,но той е заради пост кастрационния период,който е 50 годишна възраст.Т.е.аз бях на 33 години и половина на операцията,на следващата година си оправях документите и ми го дават за 3 години и така докато стана 50.Но както и да го смятам парите които дадохме не мога да покрия и половината с тая нищожна пенсия.Не работя с намалено работно време.Даже ми се дървят по 2 пъти в седмицата като се наложи да забирам детето от ясла,мъжа ми като е втора вместо да тръгвам в 17.30 да си тръгна в 17.15.За 15 минути е проблем.

# 438
Здавейте, момичета!
Споделете, моля, тези, които сте преминали през LEEP, имали ли сте усложнения, засилиха ли се ендометриозните болки след това, или дори при някой ако са започнали известно време след процедурата? Предстои ми и много ме е страх да не се влошат нещата.. 😕

# 439
Здравейте, момичета! Някоя да е оремахнала сраствания без операция?

# 440
Здравейте на всички. Аз и мъжа ми не се пазим от забременяване от 12 години, последните 5 бяхме силно притеснени ,след много изследвания, миналата седмица ми намериха Миома на предната стена на матката 1.8мм и киста на яйчника 4см с признаци на ендометриоза, нищо не знаех за тази болест. Последната седмица изчетох всички 16 теми във форума и съм лека казано в истерия на 30 години съм и естествено, много искам деца, а след каквото прочетох тук Бог да ми е на помощ. Ужасно е колко много млади жени преминават през този кошмар...😢😢😢

# 441
  • София
Някой пробвал ли е CBD oil,с цел повлияване на хронична,ежедневна болка от ендометриоза?
Доволни ли сте?
От къде го поръчвате?
Има ли значение дали ще е 5 или 10% ?

# 442
Включвам се с едно напомняне във вторник започва кампанията на безплатните прегледи за жени с ендометриоза благодарение на момичетата основали Фондация ендометриоза и репродуктивно здраве. Следете във фейсбук или в инстаграм страницата им, скоро ще обявяват кои специалисти участват в кампанията. https://tap.bio/@endometriosis.bg Бъдете здрави. 🙂

# 443
Има ли жени тук ,които имат и аденомиоза?

# 444
Да, има.

# 445
taniavesko, как знаеш, че имаш сраствания? Реално наличието на такива и липсата на такива се доказва само визуално (и с анализ след това, ако има нещо за рязане). Всичко друго са предположения.

Габи, пардон за въпроса, но как 12 години опитвате, 5 сте притеснени и чак сега ти намират кистата? Не сте ли ходили на прегледи преди? Фоликулометрия, едно-друго? Тия яйчници не ги ли е погледнал някой? Аз имам снимки на яйчниците си от както ходих за първи път на преглед на 20 г.
Ако ходя по лекари от години и никой не види 4см киста ще съм меко казано бясна. Имай предвид също, че ендо киста може да се образува от обикновена фоликулярна такава. Т.е. ако не се изчисти сама може да се трансформира с времето, но със сигурност не се появява за ден-два.

# 446
Привет, аз бих искала да попитам,  според вас ваксина за ковид дали би повлияла по някакъв начин на ендометриозата? Препоръчително или не е ваксинирането при наличие на ендометриоза…

# 447
Крайно противопоказни са препаратите, съдържащи естроген и разни други хормони, които могат да го бутнат. От там-нататък няма нещо, което може да я притесни особено много. При тежките автоимунни не е особено препоръчително, защото там имунния отговор е нежелан ефект в общия случай.
Аз съм с ендометриоза, с Хашимото, ваксинирах се, даже tsh-то не ми мръдна Simple Smile То не мръдна и като го изкарах година преди това, де. Може да е късмет, разбира се.

# 448
taniavesko, как знаеш, че имаш сраствания? Реално наличието на такива и липсата на такива се доказва само визуално (и с анализ след това, ако има нещо за рязане). Всичко друго са предположения.

Габи, пардон за въпроса, но как 12 години опитвате, 5 сте притеснени и чак сега ти намират кистата? Не сте ли ходили на прегледи преди? Фоликулометрия, едно-друго? Тия яйчници не ги ли е погледнал някой? Аз имам снимки на яйчниците си от както ходих за първи път на преглед на 20 г.
Ако ходя по лекари от години и никой не види 4см киста ще съм меко казано бясна. Имай предвид също, че ендо киста може да се образува от обикновена фоликулярна такава. Т.е. ако не се изчисти сама може да се трансформира с времето, но със сигурност не се появява за ден-два.

Ами ние от 6 години живеем в Англия, първите изследвания правихме преди 5 години, спермограма, хормони, кръвни изследвания, рубела, папилома вирус и т.н и ни казаха, че и двамата нямаме никакви проблеми да продължаваме да опитваме и да спрем цигарите😂Година по късно, посетихме същия лекар, не пожела да ни назначи други изследвания, следователно аз се ядосах и смених личния лекар и 2019 година вече при новия личен, започнахме наново изследвания, но дойде корона вируса и тук буквално последните две години ни отнема по 4/5 месеца между всяко изследване, след рутинните изследвания решиха да започваме направо процедура за инвитро следователно плана беше първо ултразвук за да разгледат матката тук здравната система е много много бавна, та в крайна сметка сега чак минах на ултразвук и се оказах с киста и миома  и тогава се разтропаха тука най накрая, два дни по късно бях на ренген за проходимост на тръбите, там слава богу всичко е наред и двете са проходими без деформации, сега чакам за 3Д ултразвук, за да разгледат добре кистата и след това ще ми кажат какво може да се предприеме. Като цяло във Англия ако нямаш болки, проблемен цикъл или нещо подобно никой не те праща на ултразвук абе много са зле тука... Ядосана съм да и то много, но най вече на себе си, защото трябваше много отдавна да предприема нещо, но нещата се стекоха в лоша посока... Тая една малка надежда, все пак да успеем да направим инвитро, пък другото после ще го мисля... Само да допълня информация до преди когато си живеехме в България до 2016 година съм ходела на гинекологични прегледи всяка година никога не съм имала нито кисти нито миоми нито дай боже, каквото имам се е появило след 2016 година 100%.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 22:12 от Gabyyy90

# 449
Намери начин да я проследиш Simple Smile Уви, само с ехограф става. Съвсем спокойно може да е стара и да няма нужда да се маха, ако не расте Simple Smile Чуй Калчев Simple Smile https://www.youtube.com/watch?v=vIp_vj8ZhT4 Из ютуб можеш да намериш още видеа от семинарите с Калчев, Магунска и Александров.

Използвам момента да напомня, че месец март е месецът на Ендометриозата и предстои ежегодната конференция, която както миналата година, ще бъде онлайн Simple Smile Ще ви пиша, когато дойде време за регистриране, но и вие можете да следите за информация на сайта на Фондация Ендометриоза и репродуктивно здраве Simple Smile
@Габи, има няколко мацки от фондацията, които са в Англия, може да могат да ударят едно рамо Wink

Общи условия

Активация на акаунт