ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 47 636
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте имам нужда от малко помощ! НА 10ЯНУАРИ ПРЕТЪРПЯХ ОПЕРАЦИЯ ОТ ЕНДОМЕТРИОЗА НА ЧЕРВАТА! СЕГА ОБАЧЕ МИ НАЗНАЧИХА ЛЕЧЕНИЕ СЪС ЗОЛАДЕКС  ЗА 6МЕСЕЦА! И СЛЕД ТОВА АКО НЕ ЗАБРЕМЕНЕЯ ДО 2МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА МИ МАХНАТ ЯЙЧНИЦИТЕ МОЛЯ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ САМО НА 22ГОДИНИ СЪМ! НО НЯМАЛО ДРУГ НАЧИН!

# 451
Това е пълна глупост!!!! Аз имам ендометриоза, казваха ми, че няма да забременея заради запушени тръби. Уви на 7м забременях но го изгубих. Моля ви потърсете читав лекар, в никакъв случай не се връзвайте да ви махат яйчниците. Следователно при док който бях, беше категоричен, че няма да забременея. Правих проверка на тръбите при Калчев и двете пропускат! Потърсете СПЕЦИАЛИСТ И НЕ ДОПУСКАЙТЕ ТАЗИ ГРЕШКА ДА ВИ МАХАТ Яйчниците. Сега започна ендомарт влезете в сайта на фондацията има безплатни прегледи за София и Варна и се възползвайте. А щом целите естествено забременяване консултация с др Калчев, прегледа е скъп но си струва всяка стотинка. Успех.
Здравейте имам нужда от малко помощ! НА 10ЯНУАРИ ПРЕТЪРПЯХ ОПЕРАЦИЯ ОТ ЕНДОМЕТРИОЗА НА ЧЕРВАТА! СЕГА ОБАЧЕ МИ НАЗНАЧИХА ЛЕЧЕНИЕ СЪС ЗОЛАДЕКС  ЗА 6МЕСЕЦА! И СЛЕД ТОВА АКО НЕ ЗАБРЕМЕНЕЯ ДО 2МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА МИ МАХНАТ ЯЙЧНИЦИТЕ МОЛЯ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ САМО НА 22ГОДИНИ СЪМ! НО НЯМАЛО ДРУГ НАЧИН!

# 452
Здравейте имам нужда от малко помощ! НА 10ЯНУАРИ ПРЕТЪРПЯХ ОПЕРАЦИЯ ОТ ЕНДОМЕТРИОЗА НА ЧЕРВАТА! СЕГА ОБАЧЕ МИ НАЗНАЧИХА ЛЕЧЕНИЕ СЪС ЗОЛАДЕКС  ЗА 6МЕСЕЦА! И СЛЕД ТОВА АКО НЕ ЗАБРЕМЕНЕЯ ДО 2МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА МИ МАХНАТ ЯЙЧНИЦИТЕ МОЛЯ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ САМО НА 22ГОДИНИ СЪМ! НО НЯМАЛО ДРУГ НАЧИН!

Моля те направи поне онлайн консултация с д-р Атанас Александров , а ако имаш възможност отиди на преглед .

# 453
Не знам за кой път ще се повторя, че аз съм с изключително тежка ендометриоза. Поради тази причина след като забременях и родих, попитах моят репродуктивен специалист, в последствие и специалист точно в областта на ендометриозата, дали мога да си премахна яйчниците и да приключа с тази гад и всички проблеми, които ми създава. И двете ми казаха, че е абсурдно и определено не е по - добър вариант за жена на 30г., а какво остава за 22. Задължително се консултирайте с адекватен специалист и съм сигурна, че ще отхвърли този вариант. Успех!

# 454
Момичета прикачвам пост от др Калчев, в който можете да се пробвате да участвате за безплатен преглед. МЦ “Д-р Калчев” се включва в кампанията “Ендо март”, по повод Световния месец за осведоменост относно ендометриозата, организирана за поредна година от Фондация “Ендометриоза и репродуктивно здраве” (https://www.endometriosis.bg/).

МЦ “Д-р Калчев” ще предостави на три жени с ендометриоза безплатен специализиран преглед от д-р Калчев в комбинация с  пакет процедури акупунктура за облекчаване на симптомите на ендометриоза при Гергана Марковска, специалист по кинезитерапия, физиотерапия и иглотерапия.

Акупунктурата е един от съвременните методи за облекчаване на болка и други симптоми, които биха могли да са свързани с ендометриоза. Това е щадящ метод без странични ефекти, може да се практикува успоредно с друго лечение, назначено от специалист.

Как да се включите?
Ако желаете да участвате, разкажете ни повече за симптомите, развитието на ендометриозата ви и как тя повлиява ежедневните ви дейности, като попълните този въпросник.

Три от жените, попълнили въпросника, ще бъдат избрани на база тежестта на техните симптоми.

Ако имате приятелка, която би имала нужда от тази инфотмация, споделете! Статистиката показва, че една от десет жени, бива засегната от ендометриоза....
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2Uuzh6xGd4FJAjZh3-bqb … amp;w=1&flr=0
П. С текста е взет от страницата на др Калчев! 🙏

# 455
Здравейте на 22години съм имам едно дете! Оперираха ме преди седем месеца от апендицит! Но от декември 2021г започна да ме боли в дясно точно операцията и на 10януари ме оперираха по спешност оказа се ендометриоза от там ми НАЗНАЧИХА лечение със золадекс! Доколкото разбрах аз съм във доста напреднал стадии в тази болест имам сраствания и по червата! На 1март отидох при моят гинеколог и ми откри 6см Киста шоколадова на десния яйчник! Каза че трябва пак да ме оперира! Въпросът ми е може ли през толкова малък интервал от време да ме оперират пак!?

# 456
Малко се обърках, нали януари са ви оперирали и са ви назначили лечение със Золадекс, което трае 3 или 6 месеца, тоест все още би трябвало да сте на лечение, а вие сте с киста 2 месеца след операцията? Или не сте започвала лечението? Консултирайте се с още един-двама лекари, как така ще ви оперират през месец, това е безумие...Не се опериайте, а отидете на консултация с д-р Калчев, на него може да му се има доверие. Ако и той каже, че е нужна операция толкова скоро (което много силно ме съмнява), чак тогава.

# 457
Здравейте, преди няколко месеца писах че имам съмнение за ендометриоза,но докторите не виждаха нищо....е в един момент видяха...5см киста и директно на операция.След операцията която беше на 23ти февруари се оказа че кистата е ендометриозна.Доктра който ме оперира ми обясни лечението.За момента нямам готовност да стана МАМА и реших че ще пия хапчета , въпреки че доктора първо спомена Золадекс.Отказах Золадекс понеже ме хвана страх от болката и от страничните ефекти... обаче сега започва да ме е страх ако почна пък с контрацептиви дали няма да се появи пак киста и ужасните болки които изпитвах.Моля ви дайте ми съвет какво да правя, имам няколко дни да реша дали да почна хапчета или да се съглася на инжекции.

# 458
Атанасова,не е възможно два месеца след операция да имаш киста с такъв размер.Или си я имала от преди това и не са я изчистили добре или твоя лекар бърка нещо.И при мен така преди време се бяха заблудили,че имам голяма киста,а се оказа раздута маточна тръба-хидросалпинкс.Така операции през два месеца не се правят.Търси второ,трето мнение.
Ина,има прогестеронови лекарства които се пият нон стоп,освен противозачатъчни.И в двата случая се блокира развитието на ендометриоза.Аз не съм слагала инжекции.

# 459
Точно така ми казаха ходих при още двама лекари и те ми казаха че. Имам Киста незнам на кой да вярвам вече

# 460
Здравейте!И аз да си кажа болката...Боли ме при полов акт и като седна.Докато пия противозачатъчни всичко е наред,няма болка, всичко е сигурно,точно,аз се чувствам спокойна.Спирам хапчетата за кратко и после пак си ги пия.Сега реших и си записах час за преглед,но в момента е овулацията и боли.Тревожа се дали няма някакъв проблем,нова киста или срастването да се е разрастнало?С хапчета е добре,но знам,че са вредни,пушачка на 40 години съм, много добре осъзнавам какъв е риска.Все по-често се замислям за премахване на яйчника, който ми остана.😢🙁🥺Не знам вече какво да правя и мисля....

# 461
Спрете да пушите, вместо да си махате яйчника. Дори и в менопауза ще ви трябва. Яйчниците ни произвеждат малки количества естроген, дори и след менопауза и поддържат здравето ни. Иначе ще почнете да се борите с други болести като артрит, например. Майка ми имаше туморче на яйчника (доброкачествено, но преди операцията не се знаеше какво е) и понеже от 10 години е в менопауза искаше да и махнат целия яйчник. Е, доктор Попов, който е невероятен лекар и каза, че не иска да и пипа яйчника и че не е случайно, че жените живеем повече от мъжете и тези органи ни трябват не само, за да си правим бебета Simple Smile Та, опитайте да си промените начина на живот - определено спрете цигарите и подобрете храненето си, вместо да се разделяте с органи. Успех Flowers Hibiscus

# 462
Здравейте мили момичета и честит празник! Желая ви здраве и сила! Simple Smile
Отдавна не съм се включвала в темата, но ви следя.
Първо да споделя накратко положението ми в момента. Имам киста около 3 см на десния яйчник, проходими маточни тръби, редовен цикъл и овулация. Реших да лекувам кистата с бременност Grinning Дотук обаче опитите са неуспешни, а и при мъжа ми спермограмата показа не много добра подвижност на плувците.
Та - работата си отива към инвитро. И в този ред на мисли ще съм мнго благодарна ако споделите мнения/опит за лекари/клинки, които имат добра успеваемост при инвитро на жени с ендометриоза Simple Smile

# 463
Здравейте мили момичета и честит празник! Желая ви здраве и сила! Simple Smile
Отдавна не съм се включвала в темата, но ви следя.
Първо да споделя накратко положението ми в момента. Имам киста около 3 см на десния яйчник, проходими маточни тръби, редовен цикъл и овулация. Реших да лекувам кистата с бременност Grinning Дотук обаче опитите са неуспешни, а и при мъжа ми спермограмата показа не много добра подвижност на плувците.
Та - работата си отива към инвитро. И в този ред на мисли ще съм мнго благодарна ако споделите мнения/опит за лекари/клинки, които имат добра успеваемост при инвитро на жени с ендометриоза Simple Smile
Аз забременях в Щерев, от втори опит, като преди това ме оперираха и изкарах 6-месечен курс със Золадекс.

# 464
Аз забременях инвитро в АГ Варна с един яйчник, другия ми е отстранен преди години.На единствения си яйчник имах ендометриозна киста/ рецидив/,която решихме да не оперираме понеже беше рисковано.И така с кистата забременях и родих.

Общи условия

Активация на акаунт