ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 47 688
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Витамин Ц спира цикъла...Спирай го веднага! Simple Smile

# 406
Витамин Ц спира цикъла...Спирай го веднага! Simple Smile

Аз не го пия редовно, примерно 2 на седмица нещо такова. Но няма да го пия, добре.

# 407
Здравейте, момичета, от години подозирах, че имам ендометриоза, като че ли сега се потвърди от лекаря, който ме прегледа два пъти. Каза, че имам киста около 3см, бих искала да търся и второ мнение. Някой може ли да ми препоръча специалист в Плевен?

# 408
Здравейте, момичета, от години подозирах, че имам ендометриоза, като че ли сега се потвърди от лекаря, който ме прегледа два пъти. Каза, че имам киста около 3см, бих искала да търся и второ мнение. Някой може ли да ми препоръча специалист в Плевен?

Аз ходя при Диана Стратева повече от година. Тя ми прави и лапарото и съм много доволна от нея.

# 409
Здравейте момичета, имам някаква форма на ендометриоза, ще правя инвитро. Изписаха ми еднократно инжекция лукрин депо. Как се поставя мускулно или подкожно. Трябва ли да ми я постави мед. лице?

# 410
Привет, какво ще рече "някаква форма"? Как е диагностицирана?

Как се поставя е нещо, което се пита назначаващия лекар. Ако е предварително напълнен флакон с имплант като Резилиго и Золадекс трябва да се сложи не само от медицинско лице, а от такова, което знае как се слага, защото е голяма простотия и не се навива всеки.

# 411
Здравейте момичета, имам някаква форма на ендометриоза, ще правя инвитро. Изписаха ми еднократно инжекция лукрин депо. Как се поставя мускулно или подкожно. Трябва ли да ми я постави мед. лице?
Задължително се поставя от медицинско лице, най-добре от акушер-гинеколог, който има опит с поставяне на такъв тип имплант.

# 412
Здравейте прекрасни дами!
Пиша Ви, защото съм в голяма чуденка...
Имам киста на ляв яйчник,докторите смятат, че е ендометриозна, а вече и аз смятам така, поради определени мои наблюдения...
Тя варира в големината-била е 5см., 2 см. и тнт...
Кистата е установена още януари, когато беше 1см. от проф Тимева-Щерев, тъй като имаме репродуктивни проблеми и с мъжа ми правим опити вече от 4год., неуспешни...
Та бях под наблюдение, да видим тази киста как изглежда, дали се уголемява, посетих още 3 специалиста за да потвърдят мнението, които също заключиха, че кистата е ендометриозна.
Вече мисля, че няма какво да отлагам и записах час при проф. Тимева за да обсъдим евентуално операция и тнт..., но забелязах, че има много недоволни от операциите в Щерев, бихте ли изказали мнение, тези които сте се оперирали там и при нея, иска ми се операцията да е от репродуктивен специалист, съдейки по това,че и ако има сраствания да се отстранят...
Също би ми било интересно ако споделите каква е била крайната цена на операцията.
Ще съм благодарна на всякакво споделено мнение!

П.С: Бих искала и да попитам, след колко време се възстановихте от операцията, благодаря за отзовалите се и наистина Ви желая да бъдете здрави!

# 413
Колко голяма е кистата? С какъв размер е в см.

# 414
Последно преди 3м. беше 2,5 Иначе при първия преглед беше 5см.

# 415
Аз съм оперирана в Щерев, 2018г. Тогава ме оперира д-р Милчева, която по онова време, беше моят репродуктивен лекар и д-р Магунска. Аз съм с дълбока тазова ендометриоза и операцията е била много сложна, тъй като всичко в корема ми е било срастнало едно с друго. Възстанових се много бързо. Общо взето имах дискомфорт първата седмица, докато ми махнат конците. След това нямах никакви оплаквания. Ин витрото след операцията ми, не беше успешно. Изкарах 6-месечен курс със Золадекс и следващото ин витро ми донесе дъщеричката ми. Относно цената, вече не помня много добре. Една част минаваше през касата и някъде около 1300 лв, до колкото си спомням, платих аз. Успех Ви желая и ако имате други въпроси, съм насреща.

# 416
Извинявайте, вие ли си избрахте да ви оперира и д-р Магунска, защото чета много хубави отзиви за нея и съответно инвитро процедурите в Щерев ли ги направите, благодаря Ви много за отговора ! ❤

# 417
Последно преди 3м. беше 2,5 Иначе при първия преглед беше 5см.
Правя инвитро в Турция, също имах шоколадови кисти. Бяха под 3см. и лекарите тук казаха че киста под 3 см. не се оперира и не пречи за забременяване и износване. Не позволявайте да ви правят ненужни операции и да ви съсипват яйчниците. Всяка намеса ще доведе до намаляне на яйчников резерв.
Освен това при вас е намаляла. Не се и съмнявам че в България ще искат за ви оперират, първо не искат пари. разбират и второ

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 22:37 от mileneira

# 418
Да по принцип е така, но ако има сраствания от ендометрозата няма как да забременея и вече 4год. се опитваме да забременеем, според мен е излишно…

# 419
Да по принцип е така, но ако има сраствания от ендометрозата няма как да забременея и вече 4год. се опитваме да забременеем, според мен е излишно…
Идете в Турция нам поне няма за ви излъжат и ке направят всичко възможно.

Общи условия

Активация на акаунт