Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 590
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
Искам да се включа с една отметка относно ползването на данъчни облекчения за деца по чл.22в, ал.8 от ЗДДФЛ и данъчното облекчение за деца с увреждания по чл.22г, ал.7 от ЗДДФЛ: Двете облекчения могат да се ползват ЕДНОВРЕМЕННО.

# 496
Да, но данъчната основа трябва да е 13500 лв.
За да получим пълната сума аз подадох декларация по чл. 22г за детето с увреждане, а съпругът ми по чл. 22в за двете деца.

# 497
  • София
Може ли да ми разясните по-подробно? Как така две декларации?

# 498
Може ли да ми разясните по-подробно? Как така две декларации?
За дете с увреждане се подават две декларации: по чл. 22в и по чл. 22г.

# 499
Здравейте!
Искам да се включа с една отметка относно ползването на данъчни облекчения за деца по чл.22в, ал.8 от ЗДДФЛ и данъчното облекчение за деца с увреждания по чл.22г, ал.7 от ЗДДФЛ: Двете облекчения могат да се ползват ЕДНОВРЕМЕННО.
Кой е текста, на който се позовавате? От счетоводството на мъжа ми са отговорили, че нямало логика. Как да докажа това, което казвате? Писах на НАП на 22.11 още нямам официален отговор. Ако не получа в понеделник, ще пиша пак. Но нямам гаранция дали и кога ще ми отговорят, а времето напредва. Желанието ни е да подадем декларациите през работодателя на мъжа ми. Аз нямам достатъчно осигуровки, защото през голяма част от годината съм била в майчинство и болнични и няма как да разделим декларациите на принципа той едното дете, аз - другото.

# 500
  • София
И нашата счетоводителка каза една за детето с Телк и друга за двете деца. Не знае за две декларации за едно и също дете.

# 501
Ние вече 3 години подаваме сами чрез НАП и винаги сме ползвали и двете декларации,за дете и за дете с ТЕЛК.
Имаме едно дете.

# 502
До сега винаги две декларации за детето с ТЕЛК съм подава чрез работодателя.

# 503
Здравейте, имали мама с дете което има кисти на един бъбрек?

# 504
  • Пловдив
Подавала съм и в НАП и през работодател, и двете декларации.

# 505
На страницата на НАП - брифинг за данъчните облекчения (на края на страницата). Често задаваният въпрос, вкл. и от мен за дете с увреждане - подават се и двете декларации и сумата е общо 1350 лв. След 16та минута се коментира точно този въпрос и въпросът, ако на единия родител не достига данъчната основа, за да получи цялата сума.
Заповядайте линка:
https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite … nite-oblekchenia2

# 506
Здравейте, при кръвни изследвания някое от дечицата било ли е със завишен креатинин? И с колко?

# 507
На моят син последно преди първата операция креатинин беше 43.11 при граница до 35 mmol/l. Никой не го спомена като проблем.

# 508
Здравейте.
Бихте ли помогнали с квартира в близост до Белмедик?
Благодаря!

# 509
Здравейте.
Бихте ли помогнали с квартира в близост до Белмедик?
Благодаря!
На първата страница в темата има контакти на хора, от даващи квартири в близост Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт