ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 591
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
Ох, при нас също се появи проблем.. Сутринта се събуди едва гледащ и каза,че е спал само от 3.30 до 5.00 и е абсолютна неспособен да ходи на училище, защото ще заспи в градския транспорт или по време на час. За днес имаха три контролни и го отрязах,че няма да допусна да си остане вкъщи. Да, но ми се обади след първия час и рече, че едва е държал химикалката по философия, че е отговорил с по едно - две изречения на три от пет въпроса, защото заспивал. Не можел да си държи отворени очите и се прибира. Ако не съм искала аз да извиня отсъствията, да му пишели неизвинени, но не издържал.. И аз се предадох...
Следващите контролни щяха да са по БЕЛ на редактиране на текст,което никога не му е било проблем, както и по френски. По езика също ми се струва, че не се притеснява.
Вчера беше весел след училище, само на учителя по физическо беше ядосан, че му извивал ръцете на волейбола, защото замятал като на баскетбол.
Махам лиричните отклонения:smile:

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 16:33 от Amanda.D

# 511
  • София
Много е хубав новият басейн в Спортна София (до мол София), мъжът ми ходи няколко пъти.

# 512
  • София
Ох, при нас също се появи проблем.. Сутринта се събуди едва гледащ и каза,че е спал само от 3.30 до 5.00 и е абсолютна неспособен да ходи на училище, защото ще заспи в градския транспорт или по време на час.
А каква е причината да спи толкова малко? Притеснявал се е, учил е или нещо друго?
Ваня във вторник също ме посрещна с въпроса, може ли на следващият ден да не ходи на училище. Причината -  ще имат три контролни и очаква и по химия устно да я изпитва. Казах, че не съм съгласна. Най-много я притесняваше устното изпитване, но предположих, че няма да правят и контролно и устно да я изпитва и се оказах права. Обясних и че с отлагането нищо няма да постигне, още повече, че тя така и не сяда да учи. В събота цял ден беше навън с деца от нейният клас, а в неделя спа да обяд и вечерта реши, че иска да не ходи на училище.
Пита дали може да избяга от час и после дали ще и се карам. Обясних, че няма как да я похваля и държа да си е в час и да си направи и контролното и устното изпитване ако ги има. Не ми харесва това бягане от отговорност и дори липсата на опит да си научи, но като цяло тази година спрях да я следя. Трябва да се научи сама или да се си следи нещата и да учи колкото е по силите и или да си носи последствията.
Ники е ядосана, че на някакъв писмен анализ или нещо подобно по история има четворка ,само техният клас са го правили преди време. По математика поне се оказа, че на голямото присъствено контролно учителката е писала дори две оценки и е с две шестици там. При нея забелязвам, че преди контролни претупва нещата, пише най-много домашните и през останалото време чете книги и гледа филми и преди контролно сяда да учи основно. Съответно онзи ден идва да и обяснява мъжът ми нещо по физика, деня преди контролното. Все пак се подготви и го разбра, но не ми допада защо е в последният момент напоследък, преди не беше така.

# 513
Aila, току - що се събуди и каза, че е имал болки в корема и няколко пъти се е разкарвал до тоалетната,но не е успявал.... Вчера ходи на урок по математика веднага след училище и не успя да яде вкъщи. Купил си кроасан, който според него е бил много сух и вероятно с изтекъл срок на годност. Каза,че повече боклуци няма да яде
Не вярвам точно от поправяне на грешки в текст да се страхува. На НВО това му беше най- силната част, ви аги е откривал всички грешки.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 12:49 от Amanda.D

# 514
И моят заяви, че вече не му се ходи на училище. Никога до тази година не е било това. Е, харесваше си повече ваканциите, но и от училище не кръшкаше. Сега малко по малко му хареса ДО Sad Есента роптаеше, че ще учи пак така, а сега ако зависи от него, може и до 12-и клас да си откара така. Не знам. Отсега се ужасявам какво ще е положението в девети клас.

# 515
Според мен той така и не усвои как да учи по нормалния начин - да слуша в час, да си записва какво имат за домашно, да си ги пише после заданията , да чете уроците, да ги разказва и т.н  Сигурно и ние като родители носим вина, защото за нас беше важно как се представя на контролните, а не сме следили как се подготвя за изпитванията. Оставихме го без надзор от втори до седми клас, а после беше късно да се намесим.
Има някаква негова си система на учене, с която успяваше до седми клас да се справя прилично до отлично. Но в осми клас стана ясно, че математика така не се учи. С езика досега успява и по този начин. Помага му това, че много от тях са сходни с английските.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 16:33 от Amanda.D

# 516
  • Пловдив
Момичета, за мен септември децата са твърдо присъствено. Всички ужасяващи последствия върху тях са ясни не само на нас. И все на някой политик. Освен това, в световната история няма пандемия, продължила повече от 2 години. Колкото и либерал фашизма да му е ок да сме така, просто Lifе will find a way. Така че, горе главата, ще свикнат пак. Ясно е, че ще знаят, че има и друго, ясно е, че ще си правят оглушки, но няма как. Нищо няма без последствия на този свят. Ще се сборим, къде ще ходим.
Моят син изобщо не си и помисля да ми се оправдава, че нещо го боли или не е спал, знае, че съм безкомпромисна. За всичко съм мека Мария, но за ходенето на училище съм звяр. Миналата седмица единия ден беше много недоспал, гледал мачове до 100 часа, сутринта става в 6 часа,та целия ден не бил в кондиция, съответно после резултатите от контролните са ужасяващи. Но, всеки си носи кръста. Като иска да гледа до късно, да си прави сметка. Днеска пак имало мач, за това снощи си легна рано. Ама много ме ядосва тази седмица, страшна работа са му резултатите, за това колкото по-рано се върне в училище, толкова по-добре. Не че не ми философства и той, че е важно какво знае, а не колко има и че системата ни била сбъркана да гледа само оценки, не знания, не знам аз, за мен оценките са му обективни. Което е плашещо за мен. Както и да е, де ще бутаме.

# 517
  • у дома...
Аманда, при Ани бунт срещу училището няма. Има някакви цели и си ги гони.
Но чак миналата година разбрах какви пропуски има по математика. В старото училище ѝ пишеха едни петици, чат пат някоя шестица. И като питам как е, учителят отговаряше - добре е. И толкова. И като почна да се готви за НВО-то и трагедията настъпи... Отделно, че тя няма математическо мислене. И накрая сама разбра кои са реалните оценки и кои са "фалшивите". Никога не съм учила заедно с нея. Единствено миналата година от март нататък, като видях как ще е по математика ДО-то. Искам да се научи сама да се бори. Никога не отказвам помощ или съвет, и винаги ще я подкрепям, и винаги ще бъда спасителна сламка. Ето, сега след всяка тройка по математика винаги се уговаря с учителката да я изпитва, за да се опита да си повиши успеха. Важното за мен е, че се опитва и полага усилия. Не искам да има примиренческо мислене и поведение.

# 518
Аманда, хич не се обвинявай. Децата са различни и учат по различен начин и винаги търсят лесен такъв. Моят син, за да не "губи" излишно време за учене вкъщи, слуша много внимателно в час и още тогава вече си е научил урока. Гледа да не се зори много извън училище. А учителите в предишното му училище само като го видеха и му пишеха шестици. Полудявах. Сигурно съм единствения родител, който на родителски срещи пита защо детето му има шестица на контролните при положение, че на листа виждам "българска бродерия". Отговаряха ми - "има си критерии за оценяване и по тях е за шестица..."
Като го карах да учи нещо допълнително, извън материала в училище и ми отговаряше: "Не ми е необходимо, аз си знам, имам шестици." Няколко пъти му обясних, че това, че има шестици хич и не е някакъв критерий, че знае каквото трябва да знае. Като го питам нещо и той ми отговори: "това не сме го учили в училище" и му ставаше ясно колко му "знаят" шестиците...

Пък и осми клас е преломен момент. Навлизат в един нов етап, нормално е да се получи ситуация на безтегловност. Детето ти е умно, знае си интересите, ще успее да намери своя път. Flowers Four Leaf Clover
Изискванията на учителите са различни, съответно и оценяването се изкривява. Като сравнявам споделеното от теб за часовете по БЕЛ, излиза, че моя син тази година литература изобщо не изучава.

# 519
  • София
Нашите започнаха Декамерон, а по математика свършиха рационалните изрази.
Човекът въобще ама грам не се е впрегнал от предстоящите контролни в следващите два дни и тая негова лежерност хем ще ме побърка, хем от друга страна се радвам, че не се впряга и не го приема за нещо страшно. Остава ми да се надявам и резултатите да не са страшни...

# 520
  • София
Аз съм цербер за лягането вечер. На едно нещо държа и то е да се наспива, защото иначе ни се стъжва животът на всички. В 11 трябва да си ляга. Замотва се понякога, но е в рамките на половин час.

# 521
Зазу, и аз като теб. За мен пълноценният сън е много важен.

# 522
  • София
И при нас е така. Сънят е жизненоважен, ляга най-късно 11 ч.

# 523
  • о`майна лунна нощ е
23 ч. и за мен е приемлив краен час, но не ги натискам. Като станат няколко дена утрепани и недоспали, самички откриват топлата вода и понякога заспиват още в 21 часа и двамата.

# 524
Момичета, за мен септември децата са твърдо присъствено. Всички ужасяващи последствия върху тях са ясни не само на нас. И все на някой политик. Освен това, в световната история няма пандемия, продължила повече от 2 години. Колкото и либерал фашизма да му е ок да сме така, просто Lifе will find a way. Така че, горе главата, ще свикнат пак. Ясно е, че ще знаят, че има и друго, ясно е, че ще си правят оглушки, но няма как. Нищо няма без последствия на този свят. Ще се сборим, къде ще ходим.
Много ме радваш, Люба.Heart
Дано, дано си права.
Някакви слухове чух, ама само слухове, че всички деца се връщат на училище на 17 май. Защо чак тогава нямам идея.

Общи условия

Активация на акаунт